Din toamnă, 20 de burse de până la 1.500 de lei, pentru elevii și studenții olimpici care aleg să studieze la Universitatea din București, anunță instituția de învățământ / Rectorul Marian Preda: O țară fără elite științifice, sportive și culturale este o țară fără viitor

2.946 de vizualizări
Foto: © Valerii Honcharuk | Dreamstime.com
Din anul universitar 2023-2024, elevii și studenții medaliați cu aur, argint sau bronz la olimpiadele științifice și competițiile internaționale care optează să-și continue studiile într-una dintre cele 19 facultăți ale Universității din București pot să primească burse de până la 1.500 de lei pe lună, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Universitatea din București oferă 20 de burse, conform anunțului.

„Bursele se adresează medaliaților la jocuri olimpice, campionate mondiale și europene, campionate mondiale universitare pentru sporturile olimpice și șah, inclusiv cele organizate pentru persoanele cu dizabilități”, se arată în informare.

Pentru anul universitar 2023-2024, cuantumul lunar al burselor va fi de 1.500 de lei (medalie de aur / locul I), 1.250 de lei (medalie de argint / locul II) și 1.000 de lei (medalie de bronz / locul III).

„Consider că universitățile au datoria să îi sprijine în demersurile lor academice. Tinerii merituoși români sunt, cu siguranță, un exemplu pentru toți membrii comunității Universității din București, deopotrivă studenți și profesori. O țară fără elite științifice, sportive și culturale este o țară fără viitor. De aceea, beneficiile pe care le acordăm acestor tineri începând cu viitorul an universitar sunt, de fapt, o investiție pentru România”, a declarat rectorul Universității din București, Marian Preda.

În comunicat se arată că „olimpicii care vor opta să-și continue studiile la Universitatea din București vor ocupa un loc finanțat prin granturi de studii, beneficiind de statut de loc special. Astfel, pe parcursul școlarității, olimpicii nu vor pierde locul ocupat la buget prin efectul reclasificării cu condiția de a acumula numărul minim de credite prevăzut prin lege. De asemenea, aceștia vor beneficia de cazare prioritară, gratuită, în căminele Universității din București.”

Comunicatul integral al Universității din București:

Foto: © Valerii Honcharuk | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

SURSE Probleme de supraîncărcare și blocaje la platforma pe care sunt urcate lucrările scanate ale elevilor de la simularea Evaluării Naționale 2024 / Profesorii asistenți sunt puși să scaneze local lucrările în prezența elevilor și să le încarce pe servere mai târziu

Sunt probleme de supraîncărcare și blocaje la platforma pe care sunt urcate lucrările scanate ale elevilor de la simularea Evaluării Naționale 2024, potrivit surselor Edupedu.ro. Profesorii asistenți sunt puși să…
Vezi articolul