Directoarea Mihaela Florina Giurcă, despre profesorii din comisia de disciplină din școli: Un coleg de cancelarie niciodată nu va spune „da, n-ai făcut nimic la oră” / „Aceste comisii, care ne evaluează pe noi în situații extreme, să fie constituite din alte cadre didactice din afara școlii, avocați”, propune directoarea

5.575 de vizualizări
vârsta de pensionare, cancelarie profesori
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Mihaela Florina Giurcă, directoarea Colegiului National “Gheorghe Munteanu Murgoci” din Brăila, a declarat, referitor la profesorii din comisia de disciplină din școli, că „un coleg de cancelarie niciodată nu va spune „da, n-ai făcut nimic la oră””. Declarațiile au fost făcute la conferința cu tema: „Să creștem generații de nota 10” – Panel: „Provocări în susținerea campionilor”. „Aceste comisii, care ne evaluează pe noi în situații extreme, să fie constituite din alte cadre didactice din afara școlii, avocați”, a precizat cadrul didactic.

Directoarea a menționat că în fiecare școală există profesori foarte buni, dar „nu pot să mă laud că toți colegii mei sunt perfecți”:

„Referitor la ce a spus doamna, că există profesori care nu-și fac treaba, eu sunt aici în calitate de director și aș vrea cumva să-i arunc așa o minge la fileu, pentru că sunt și părinte. În fiecare școală există profesori foarte buni, o elită. Eu conduc o elită a Brăilei, primul colegiu din județul Brăila, dar nu pot să mă laud că toți colegii mei sunt perfecți. Chiar am trei cadre didactice de care nu știu „cum să scap de ele”, pentru că sunt profesori titulari, pentru că au niște drepturi și nu le putem încălca, din punct de vedere al legii.”

Mihaela Florina Giurcă a spus că comisia de abateri disciplinare e constituită din colegi de cancelarie.

„Dacă puteți face niște intervenții la modificarea legii în următorul sens: pe părinte sau oricine are o problemă de reclamat eu îi sfătuiesc de fiecare dată să o facă în scris, pentru că este foarte ușor să spui la o ședință, la telefon, ne-am întâlnit la o cafea. Dacă e scris, îi arăți profesorului: uită, domnule, grupul acesta de părinți sau trei părinți spun că nu ți-ai făcut treaba, după care, după ce se face chestia scrisă, se face o comisie de analiză, comisia de abateri disciplinare, care, în mod normal, conform legii actuale, e constituită din colegi de cancelarie, ceea ce nu este posibil.

Niciun coleg de cancelarie – și asta spun tuturor părinților – indiferent că îl suporți pe vecinul de scaun sau nu, nu-i va da în cap, mă scuzați de limbaj, colegului. Eu, ca director, am avut anul acesta 10 reclamații pentru același profesor, am intrat la oră, eu sunt de matematică, el de fizică. Și mi-a zis domnul profesor așa, după ce am stat 40 de minute, că n-am rezistat, am ieșit de la oră: „doamna director, n-ați înțeles dumneavoastră nimic”, „cum domn profesor? n-ați predat nimic”, ”nu e adevărat, nu înțelegeți dumneavoastră fizica.” Și cu asta cred că v-am zis tot.

Dacă eu, ca profesor de matematică, nu am înțeles ce n-a predat un om, vă dați seama, în comisia de disciplină, un profesor de engleză sau de franceză nici atât nu pricepe. Cumva, aceste comisii, care ne evaluează pe noi în situații extreme, să fie constituite din alte cadre didactice din afara școlii, avocați, pentru că un coleg de cancelarie niciodată nu va spune „da, n-ai făcut nimic la oră”, a punctat directoarea.


6 comments
  1. Da, bine spune stimabila doamnă. Oare dacă nu ar fi pus-o partidul în funcție și ar fi dat un concurs pe bune cu persoane apolitice, nu ar fi fost mai bine?

  2. oare numai aceste probleme sunt la inceput de an în învățământ?ar trebui sa se gândească cei care va scriu aceste articole la cum se face evaluarea pt celelalte categorii de bugetari,care au salarii mult mai mari decât profesorii și apoi să mai vorbim.

  3. D-na director nici măcar nu înțelege legislația.

    Ce treabă are comisia de ,,disciplină”???? cu calitatea predării ?

    Activitatea profesională se reflectă în fișa de evaluare si in calificativul anual validat de comisia de curriculum si de CA.

  4. Doamna director transferă răspunderea incapacității sale de a gestiona realitatea.

    NU există nicăieri in lume instituții perfecte cu oameni perfecți.

    Ar trebui sa mulțumească zilnic că are doar 3 membri ai echipei care trebuie împinși de la spate.

    In restul instituțiilor e dezastru.
    Trei muncesc, zece privesc!

  5. Ba da ,va spune dar nu va conta pentru ca toate sforile sunt trase de director/directoare.Ce interes are doamna sa facă astfel de afirmații?

    1. Articolul e tendențios cap-coadă si este doar un nereusit exercițiu de imagine a unui manager de liceu “de top”. Poti spune “nu ai predat nimic” la o ora de evaluare sau recapitulare ? Adică încercarea de advertising pt managerul de Brăila lasă de dorit. In orice scoală sunt cadre didactice care….scârțâie. Uneori poti fi chiar tu si nu îți dai seama. Când lucrezi cu oameni, mai ales cu copii, totul se amplifică. Dorinta asta de fabricare si concentrare a “elitei” o gasim la spartani si la naziști. Dar, un lucru e clar : toti disperatii după genii si elite sunt niste forme fără fond. Oamenii seriosi îsi fac treaba în liniste, fara onoruri si laude, fară scoli, licee, concursuri si “top”. Ei duc invațământul pe umerii lor în întreaga lume. Ei sunt adevaratii pedagogi, nu directorii înscăunați politic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

După doi ani de pauză, la Romexpo începe miercuri, 7 decembrie, târgul de carte Gaudeamus / Printre prezentări, cele mai noi volume semnate de Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu, Horia Roman-Patapievici și Michel Houellebecq

Prezentări ale celor mai noi volume semnate de Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu, Horia Roman-Patapievici și Michel Houellebecq, dar şi ale unor cărți pentru copii, albume sau reviste, evenimente diverse –…
Vezi articolul

Situația de la Școala Gimnazială nr. 51 din București, unde zeci de părinți au stat la coadă joi noaptea pentru a-și înscrie copilul la programul Școală după școală: Sunt 168 de locuri aprobate de ISMB. “Vineri la ora 12, erau pe listă peste 180 de copii în așteptare”, spune un părinte / Înscrierile se fac și luni

Peste o sută de părinți ai elevilor înscriși la școala Gimnazială numărul 51 din Capitală, din sectorul 2, au stat de coadă în fața unității de învățământ, de joi noapte,…
Vezi articolul

Profesorii nu trebuie să completeze nicio cerere pentru prima didactică de 1.500 de lei, potrivit liderului sindical Marius Nistor: Ceea ce circulă în momentul de față este o greșeală. Ministerul Educației urmează să emită o adresă către școli

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, a declarat pentru Edupedu.ro că profesorii nu trebuie să completeze nicio cerere pentru prima didactică de 1.500 de lei. Pe grupurile…
Vezi articolul

Editura care îl publică pe Roald Dahl în Franța intenționează să lase intacte cărțile scriitorului: Această rescriere afectează doar Marea Britanie / Numărul termenilor modificați este vast, vizând aspecte considerate ofensatoare: rasă și etnie, gen, greutate corporală, aspect fizic, sănătate mintală, violență şi altele

Editura Gallimard, care publică în Franţa operele lui Roald Dahl, a declarat marţi că intenţionează să lase intacte textele cărţilor pentru copii ale autorului britanic, în pofida procesului de revizuire…
Vezi articolul