Directorul Bibliotecii Naționale, Adrian Cioroianu: Cartea ministrului Bode n-a fost nici o clipă secretizată, ci doar pe fluxul normal de prelucrare a datelor. Am dispus, în mod excepţional, prelucrarea cu prioritate a acestei cărţi / Un exemplar va fi, din zilele următoare, la dispoziţia publicului

591 de vizualizări
Adrian Cioroianu / Foto: Facebook.com – Adrian Cioroianu
Directorul Bibliotecii Naţionale a României, Adrian Cioroianu, a anunţat, luni că lucrarea de doctorat a ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, va fi „din zilele următoare” la dispoziţia publicului şi nu a fost „nici o clipă secretizată”, scrie Agerpres.

„Cartea ministrului L.N. Bode este la Biblioteca Naţională a României, n-a fost nici o clipă secretizată, ci doar pe fluxul normal de prelucrare a datelor. Am dispus, în mod excepţional, prelucrarea cu prioritate a acestei cărţi, din care un exemplar va fi, din zilele următoare, la dispoziţia publicului. În mod normal, potrivit fluxului de lucru, cartea ar fi fost prelucrată în următoarele 6 – 8 săptămâni”, a scris Cioroianu, pe Facebook.

El a adăugat că, din cele şapte exemplare, patru vor pleca, după prelucrare, la Biblioteca Academiei din Bucureşti, la BCU Cluj, BCU Iaşi şi BCU Timişoara.

„În privinţa valorii sau originalităţii cărţii, autorul şi contestatarii săi pot discuta pe mai departe, dar rog să se reţină că BNaR e doar păstrătoarea cărţilor şi nu are nici o atribuţie de verificare, validare sau control a cărţilor depuse. Cartea aceasta, printre alte titluri, a fost trimisă la BNaR la începutul anului 2022 de către editura care le-a publicat”, a indicat Cioroianu.

Preşedintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaţilor, deputatul USR Iulian Bulai, l-a invitat luni la Parlament pe directorul Bibliotecii Naţionale, Adrian Cioroianu, pentru a discuta despre „actualul blocaj” în accesarea tezelor de doctorat aflate la bibliotecă şi identificarea soluţiilor legale şi administrative de rezolvare a situaţiei. Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Uniunea Salvaţi România, invitaţia a fost transmisă pentru data de 17 octombrie, ora 13,00.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Subiecte de admitere făcute “în afara colegiilor”, care vor putea organiza admitere doar după ce toți elevii de clasa a VIII-a vor susține Evaluarea Națională – printre schimbările majore aduse proiectului legii Educației

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat oficial, vineri, că se revine la sistemul în care Evaluarea Națională este obligatorie pentru toți elevii, iar examenele de admitere la colegii, care rămân în…
Vezi articolul