VIDEO USR transcrie de mână teza de doctorat a ministrului de interne, Lucian Bode / Teza sa nu poate fi consultată decât la Biblioteca Națională pe un calculator fără acces la internet, iar fotografierea ecranului e interzisă

4.935 de vizualizări
Foto: Facebook.com
Deputatul Cristian Ghinea a anunțat pe pagina sa de Facebook că “astăzi a dat startul unui maraton” la Biblioteca Națională, împreună cu Iulian Bulai, președintele Comisiei de Cultură de la Camera Deputaților și voluntari USR pentru a transcrie teza de doctorat a ministrului de interne Lucian Bode, “copiind textul literă cu literă. Fără foto, fără filmat, de la doar două calculatoare”. Teza de doctorat, deși nu este secretizată, poate fi consultată doar pe un calculator la Biblioteca Națională, fără acces la internet, scria azi jurnalista Emilia Șercan pe pagina sa de Facebook.

Deputatul USR Cristian Ghinea a anunțat că voluntarii USR “vor transcrie teza pentru a putea fi verificată pentru plagiat”, făcând referire la teza de doctorat a ministrului de interne Lucian Bode, care susține că teza nu e secretizată.

Redăm postarea deputatului USR, Cristian Ghinea:

“Puțină liniște. Sunt cufundat în cunoaștere.

Transcriu teza de doctorat a lui Bode, altfel nu se poate transmite înalta cultură decât copiind textul literă cu literă. Fără foto, fără filmat, de la doar două calculatoare.

Am fost azi cu Iulian Bulai, președintele Comisiei de Cultură de la Camera Deputaţilor la Biblioteca Naţională și am dat startul unui maraton: voluntarii USR vor transcrie teza pentru a putea fi verificată pentru plagiat.”

Sursa: Facebook Cristian Ghinea

Amintim, ministrul Lucian Bode a transmis ieri că îi va da în judecată de acum încolo pe toți cei care vor spune că și-a secretizat teza de doctorat, din cauză că lucrarea este publică, la două biblioteci din țară, iar cei care spun asta ”își bat joc” de munca lui: ”E publică, la Biblioteca Universitară din Cluj și Biblioteca Națională”, a spus ministrul de Interne joi seară, la Digi24, scrie G4Media.ro.

Lucian Bode a anunțat că lucrarea sa de doctorat nu este secretizată și poate fi verificată. ”În 2018 mi-am susținut teza de doctorat. În 2018 am adeverința de la Biblioteca Universitară Lucian Blaga, prin care se adeverește că am predat un exemplar din lucrare. Este documentul piesă la dosarul trimis la Ministerul Educației. Teza este accesibilă la Biblioteca Universitară Lucian Blaga, cât și la Biblioteca Națională. Toți cei care mă vor acuza de acum înainte că am secretizat teza de doctorat mă voi întâlni în instanță pentru că prea mult și-au bătut joc. Au citit-o de nu mai are coperți”, spunea Bode.

Astăzi, jurnalista Emilia Șercan a anunțat însă pe pagina sa Facebook că teza de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode poate fi consultată pe un calculator la Biblioteca Națională, însă acesta nu are acces la internet, iar fotografierea ecranului este interzisă, astfel că nu se poate stabili procentul în care autorul s-ar fi inspirat din alte lucrări, potrivit G4Media.ro.

În plus, susține Șercan, lucrarea științifică a ministrului, publicată sub formă de carte nu există în cataloagele la Bibliotecii Centrale Universitare (BCU) a Universității „Babeș-Bolyai” și nici la Biblioteca Națională.

”Recent am întrebat la Biblioteca Națională dacă editura unde a apărut cartea i-a trimis, așa cum cere legea bibliotecilor, în număr de 7 exemplare. Răspunsul primit, sub semnătura directorului Adrian Cioroianu, spune așa: „În prezent, titlul nu este disponibil utilizatorilor, deoarece nu a fost încheiat procesul de prelucrare a titlului și a exemplarului destinat colecțiilor curente ale Bibliotecii Naționale a României”, spune jurnalista.


10 comments
 1. USR,PNL,PD,PSD ar fi mai de folos dacă ar face un plan de mana,pe genunchi ,pentru redresarea economiei decât sa stea în țigăneală.

 2. Genial, dar pot cei de la BN pot fi bătuți cu propriile reguli…
  E interzisă fotografierea, filmarea dar …nu și dictarea conținutului.

  Se poate utiliza microfonul telefonului si dictation.io

  Dar repede până nu actualizează procedurile (sic)

 3. Daca nu aveti net vi s-a rupt firul, gata…N am vazut in viata mea ORICE TIP DE CALCULATOR ORI LAPTOP fara slot usb si/sau unitate optica. Ce daca nu are internet si nu poti fotocopia? Descarci cu un stick USB sau prin fir, nu e rocket science…Jurnalistule care esti jurnalist…ia-ti, dom’le, un DVD sau un stick la tine cand mai mergi!

 4. Intrebare: oare d-na ziarista Sercan a publicat vreo lucrare stiintifica? A scris vreun doctorat? vrem sa-l vedem si noi, sa-l puricam.

  1. @Titi,

   Când unii dintre noi așteaptă încă rezultatul “investigației” personale asupra propriei lucrări de licență (pentru demonstrarea nevinovăției în fața celor care au acuzat-o, unii chiar din orașul în care și-a luat licența), d-voastră deja ați ajuns la doctorat? Dacă licență nu e, nimic nu e! 😉 Să adăugăm meritele deosebite pentru absolvirea unui liceu tehnologic atunci când în localitate există și unul teoretic – la care se intră (se intra și atunci, că nu-s născută ieri) cu medie mult mai mare? Doamna crede că toți suntem fraieri și nu “mirosim” ipocrizia când o vedem – tot așa cum d-ei “miroase” lucrările plagiate.
   Singurul lucru în care m-am solidarizat a fost acea hărțuire/ abuz psihologic (numită “kompromat” și extrem de mediatizată de altfel) care nu trebuie să fie permisă nimănui.
   În rest, moral și intelectual – d-na s-a compromis singură fiindcă a primit bani (mărunțiș: 8500 de euro net pe lună) acum ceva timp de la unul dintre “culții de penitenciar” ai României. Au “picat” bine bănuții, am înțeles, doar că a face pe eroina justițiară după… nu mai “prinde” decât la naivi (ca să mă exprim elegant). Pentru a arăta cu degetul în felul ăsta este corect să ai mâinile foarte curate (fără recuzită de Halloween în dulapul personal). Nu, lacrimile Emiliei Șercan din emisiunea d-nei Eugenia Vodă (există înregistrarea care validează ceea ce scriu) nu mă impresionează, sunt genul de persoană care răbdă și de foame numai să nu presteze pe bani “murdari”. O conștiință împăcată nu are preț! Iar când dintre toți intelectualii fără cusur (și de mare valoare) ai României nu s-a găsit unul să caute în “garderoba” lucrărilor de doctorat… să ne întrebăm de ce. Poate pentru că nu are sens să faci rău când prin opera/ contribuția ta poți face mai mult bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Programul Masa caldă în realitate: criză de personal, dezinteres din partea ministerului, condiții greu de îndeplinit. Interviu cu Mircea Bertea, directorul Colegiului Pedagogic Cluj-Napoca, unde Masa caldă se aplică de 3 ani

Proiectul prin care se acordă o masă caldă de prânz elevilor se confruntă cu nenumărate probleme, susține într-un interviu pentru Edupedu.ro Mircea Bertea, directorul Colegiului Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr”, Cluj-Napoca.…
Vezi articolul

Primăria sectorului 1 a anunțat că va cumpăra sediul Liceului Nicolae Tonitza, vechi de 120 de ani / Din 2016, elevii nu au putut folosi o clădire complet renovată a liceului, din cauza unor probleme tehnice semnalate de experți ISU

Administrația locală a Sectorului 1 anunță că dorește să cumpere sediul Liceului de Arte Plastice “Nicolae Tonitza” de pe strada General Berthelot nr. 56-58, (clădire veche de 120 de ani)…
Vezi articolul

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, deputatul PNL Marilen Pirtea, acuzat la rândul său de plagiat, îi ia apărarea ministrului Sorin Cîmpeanu, în afacerea plagiatului: Nu s-ar include într-o zonă de plagiat / Pirtea este consilier onorific al premierului Ciucă, acuzat de plagiat în teza de doctorat

Acuzațiile de plagiat la adresa ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, aduse în ancheta jurnalistică de către Emilia Șercan „nu s-ar include într-o zonă de plagiat” în opinia rectorului Universității de Vest…
Vezi articolul