Doar 46% dintre profesorii din județul Botoșani vor să se vaccineze anti-COVID-19

230 de vizualizări
Foto: © Liquoricelegs | Dreamstime.com
Mai puţin de jumătate din cadrele didactice din judeţul Botoşani şi-au manifestat disponibilitatea de a se vaccina împotriva COVID-19, a declarat, pentru Agerpres, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Gabriel Hârtie, scrie G4Media.ro.

Potrivit sursei citate, în urma centralizării datelor din unităţile de învăţământ din judeţ, a rezultat că doar 46% din personalul angajat în sistemul educaţional vrea să fie supus vaccinării.

Astfel, din totalul celor 6.271 de cadre didactice şi personal auxiliar din Botoşani, şi-au arătat intenţia de a se vaccina 2.898 persoane.

Cifrele vin în condițiile în care Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat luni că „până acum, doi din trei angajați din preuniversitar sunt dispuși să se vaccineze împotriva COVID-19. Este vorba de 66% din personalul didactic al mai multor școli care au răspuns la chestionarul privind disponibilitatea de vaccinare, acestea fiind datele parțiale, cele finale vor fi comunicate vineri”, a mai spus ministrul.

Profesorii, care fac parte din categoria persoanelor care deservesc activități esențiale, se pot înscrie, începând din data de 15 ianuarie, la vaccinare dacă doresc acest lucru, însă nu există o campanie de vaccinare dedicată special lor, a declarat marți în cadrul unei conferințe de presă președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță.

Foto: © Liquoricelegs | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorul Radu Gologan: Bacalaureatul este învechit și nu verifică competențele unui elev de 18 ani, nici articularea la ceea ce este nou. Peste 10 ani vom avea copii care gândesc altfel și care trebuie testați altfel

„Bacalaureatul, așa cum este conceput la noi, este oarecum învechit și nu verifică competențele unui elev de 18 ani, care a trecut 12 ani prin școală. Nu verifică nici articularea…
Vezi articolul

Raport al Ministerului Educației, despre PISA 2018: Rezultatele elevilor români sunt aproape de cele din Moldova, Muntenegru, Bulgaria și Emiratele Arabe Unite / În top PISA 2018 sunt China, Estonia și Finlanda

“Rezultatele elevilor români se plasează aproape de cele ale elevilor din Moldova, Muntenegru, Bulgaria și Emiratele Arabe Unite”, anunță Ministerul român al Educației, după ce OECD a publicat astăzi Rezultatele…
Vezi articolul

“Erori științifice fundamentale din podcastul Mind Architect și programul Neuroștiința la Clasă” ajung la elevi, cu susținerea Ministerului Educației – avertizează într-o scrisoare deschisă cercetătorii Andrei Miu, Raul Mureșan și Dragoș Iliescu

Trei profesori și cercetători în Neuroștiințe și Științe Cognitive au lansat o scrisoare deschisă prin care îl avertizează pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, că instituția pe care o conduce și-a…
Vezi articolul