Doar două școli din județul Covasna au optat să facă testele antigen de salivă în clase

1.020 de vizualizări
Foto: pachet teste salivă (surse – EduPedu.ro)
Preşcolarii şi şcolarii din judeţul Covasna vor face acasă testele antigen de salivă pentru depistarea noului coronavirus, excepţie făcând două unităţi de învăţământ din Sfântu Gheorghe care au decis să fie efectuate în clase, a declarat, joi, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), citată de Agerpres.

Inspectoratul a primit la finalul săptămânii trecute o primă tranşă de 81.000 de bucăţi de teste antigen pe bază de salivă şi le-a distribuit tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţ, urmând ca joi şi vineri să fie predate copiilor care vor fi testaţi acasă.

  • Şeful ISJ, Kiss Imre, a menţionat că în judeţ sunt 32.000 de elevi, prin urmare pentru testarea săptămânală sunt necesare peste 70.000 de teste, la care se adaugă şi cele pentru cadrele didactice.

“Consiliul de Administraţie al fiecărei unităţi de învăţământ, cu excepţia şcolilor generale ‘Godri Ferenc’ şi ‘Ady Endre’ din Sfântu Gheorghe, au hotărât ca testarea copiilor, respectiv a elevilor să fie efectuată la domiciliul acestora, sub supravegherea părinţilor sau tutorilor legali. Dacă se administrează de către părinţi sau în prezenţa părinţilor, în mod evident, nu mai necesită acordul expres al acestora. Joi şi vineri vor fi organizate şedinţe cu părinţi în vederea comunicării deciziei Consiliului de Administraţie cu privire la modul de testare a copiilor cu teste rapide antigen non-invazive efectuate din probă de salivă, precum şi în scopul informării părinţilor pentru a-i sensibiliza, a-i responsabiliza şi a-i informa despre necesitatea şi importanţa testării pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 (…). De asemenea,  vor fi transmise şi datele de contact ale persoanei responsabile COVID-19 la nivelul unităţii de învăţământ”, a declarat Kiss Imre, potrivit Agerpres.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Marile universități din Consorțiul Universitaria cer evaluarea școlilor doctorale și includerea în analizele Asociației Universităților Europene, care a realizat prima clasificare internațională a instituțiilor de învățământ superior

Marile universități din România reunite în Consorțiul Universitaria îi cer Ecaterinei Andronescu să înceapă evaluarea școlilor doctorale. Solicitarea vine după ce ministrul Educației a amânat sine die procesul de evaluare.…
Vezi articolul

Cercetătorul Octavian Jurma critică anunțul ministrului Educației, care a spus că peste 77% dintre părinții chestionați nu vor ca elevii să fie vaccinați: „Astfel de statistici te dezarmează”

Astfel de statistici te dezarmează, a scris pe Facebook cercetătorul Octavian Jurma, după anunțul public al ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcut în conferință de presă miercuri, că peste 77% dintre…
Vezi articolul