DOCUMENT Profesorii care predau în sistem „plata cu ora” vor fi plătiți pentru numărul de ore declarate de directorii școlilor până pe 5 mai

67.904 vizualizări
Directorii școlilor au termen azi și mâine, 4 și 5 mai, până la ora 12, pentru a declara câte ore au susținut în luna aprilie profesorii plătiți pe contracte „plata cu ora” (PCO), potrivit documentelor primite de școli de la inspectoratele școlare județene, obținute de Edupedu.ro.

Unele dintre aceste documente solicită directorilor o listă cu toate cadrele didcactice încadrate la plata cu ora care au desfășurat activități online cu elevii, respectiv numărul de ore efectuate de acestea.

Cererea are ca fundamentare Ordinul 4135/2020 și datele sunt solicitate „în vederea aprobării ștatelor de plată a salariilor aferente lunii aprilie 2020.

Există și o mențiune în documentul atașat: „la nivelul unității trebuie să existe documente justificative ale activităților online realizare de cadrele didactice încadrate în sistem „plata cu ora””.

În alt document există o fișă de pontaj pe care directorii o solicită profesorilor, iar aceștia menționează pentru fiecare oră făcută online dacă este în sistem PCO sau norma de bază.

Unele școli au ales să facă o condică online pe care profesorii o semnează, iar justificarea orelor online să fie făcută pe baza unor descrieri scurte făcute de cadrele didactice, potrivit surselor Edupedu.ro. În funcție de indicațiile ISJ-urilor și ale directorilor, procedurile de raportare sunt mai mult sau mai puțin complicate.

Reamintim că duminică ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că ”plata salariilor profesorilor se face ca și luna trecută, integral. Pe luna aprilie ei vor primi toți banii”. Ministrul a declarat că indicațiile date de directorii școlilor și de inspectorate prin care cadrele didactice sunt puse să completeze tabele pentru a fi pontate sunt „niște excese” pe care le va „regla” luni.


10 comments
  1. profesorii ca de obicei sunt desconsiderati.Primarii isi justifica salariile?Parlamentarii de obicei nu vin la sedinte,le taie cineva retributiile?E o bataie de joc

    1. Poi dacă, uni dintre cetățeni acestei tari au ieșit pt 100 lei o bere și 2 mici în strada timp de 2 ani și au sărit în sus pt a cădea guvernul PSD pt ca nu respectau PSD ți legile tari și le călcau în picioare și asa mai departe multe alte acuzații, acum mai nou le zic ca sunt aliați Rusiei iar poporul ii cred pe acești praduitori, de cind au fost instalați au dat bani înapoi companiilor lor ca de ex la combinatul de la Hunedoara unde un membru senator are acțiuni în acesta industrie și în noiembrie a primit 350 milione lei ajutor de stat, și cite au mai făcut,,, asa ca acum vin iar la mina noastră aveți grija cum va prezentați la vot cu ce partid va dat locuri de munca!!!!

  2. Așa e și mie mi-a fost tăiat salariul. Mă refer la orele la plata cu ora.. de ce nu mi se spune adevărul?.este trist…….

  3. De ce nu se trimite documentul acesta la inspectoratele scolare si ele sa le trimita la directori? Directorii nu stiu inca nimic, daca ne platesc sau nu pe cei cu PCO.

  4. ” ”plata salariilor profesorilor se face ca și luna trecută, integral. ” ” Nu este adevarat! Nu am primit integral!

      1. Nu mă deranjează faptul că nu am primit salariile integral! Sunt de acord, că cu toţii trebuie să suportăm consecinţele acestei crize. Mă deranjează dezinformarea populaţiei!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Organizarea anului școlar pe module este „defectuoasă” și „nu se potrivește deloc cu ceea ce avem noi în școală”, este de părere profesorul Cătălin Ciupală: Modulele au fost introduse după ureche, după părerea mea, și nu au fost făcute studii

„Ideea de structurare modulară a anului școlar, după părerea mea, este foarte defectuoasă și nu se potrivește deloc cu ceea ce avem noi în școală”, a declarat, pentru Edupedu.ro, profesorul…
Vezi articolul

Examenul pentru directorii de școli: Nota minimă foarte probabil va fi 7, la concursul din 27 iulie. Subiectele vor testa abilitățile cognitive și manageriale. Un director administrativ să pună în aplicare proiectele finanțate prin PNRR – anunță ministrul Educației

Concursurile de directori școlari vor fi organizate pe 27 iulie 2021, când Ministerul Educației va organiza un examen scris „la care vor putea să participe toți cei care aspiră la…
Vezi articolul

Lucian Ciolan, prorector al Universității din București: Punem toată greutatea și presiunea pe profesori / O să le punem în brațe niște planuri de învățământ și o să le spunem: de mâine, toți trebuie să fiți dezvoltatori de curriculum, să aveți capacitatea să faceți un plan la nivelul școlii

Descentralizarea prin noile planuri-cadru pentru liceu este blocată de teama de schimbare, afirmă prorectorul Lucian Ciolan de la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București. Totuși, o astfel…
Vezi articolul

BREAKING Subiectele și baremele de la Titularizare 2023 pentru educatorii și puericultorii din grădinițe și creșe, publicate de Ministerul Educației. Candidații au avut de scris un eseu de maximum 2 pagini în care să prezinte importanța funcțiilor educației. La subiectul I a picat basmul cult

Subiectele și baremele de la Titularizare 2023 pentru educatorii și puericultorii din grădinițe și creșe au fost publicate de Ministerul Educației la ora 15:00. Proba scrisă a concursului național a…
Vezi articolul