DOCUMENT Șapte persoane din fiecare inspectorat școlar vor primi majorări de salarii de 276.000 de lei pe an, pentru că au fost desemnate să gestioneze și proiecte din PNRR, potrivit Ministerului Educației / Personalul din școli nu este plătit pentru managementul de proiect

18.838 de vizualizări
Foto: © ​Mooshny | Dreamstime.com
Ministerul Educației alocă 276.000 de lei fiecărui inspectorat școlar/ISMB pentru plata a cel mult 7 persoane desemnate în gestionarea investițiilor și/sau reformelor finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), potrivit unei instrucțiuni trimise către inspectoratele școlare. Cu toate acestea, echipa de management de proiect din cadrul școlilor nu este remunerată, după cum a semnalat Edupedu.ro încă din luna martie 2022.
  • Este vorba despre instrucțiunea privind plata personalului din cadrul Inspectoratelor Școlare Județene/Inspectoratului Școlar al Municipiului București cărora le sunt delegate atribuții și responsabilități în vederea realizării investițiilor PNRR aflate în sarcina Ministerului Educației.
  • Pentru prima dată, în locul ministrului Educației a semnat Sorin Decă, secretar general adjunct al Ministerului Educației și director general al Direcției generale pentru implementarea proiectului „România Educată”.

Art. 1 alin. (1) stabilește că „Inspectoratele Școlare Județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București nominalizează, prin decizie, personalul implicat în gestionarea investițiilor și/sau reformelor finanțate prin P.N.R.R., în limita a maxim 7 posturi, în funcție de volumul și complexitatea activităților, cu modificarea corespunzătoare a fișei postului”.

Suma alocată pentru fiecare inspectorat școlar este de 276.000 de lei: „Pentru anul 2023, bugetul alocat pentru aplicarea majorării salariului de bază prevăzută la art.16 din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, pentru personalul ISJ/ISMB implicat în gestionare a investițiilor și/sau reformelor finanțate prin P.N.R.R., conform alin. (1), este în valoare de 276.000 lei pentru fiecare ISJ/ISMB”.

Dacă împărțim 276.000 lei la 7, apoi la 12, rezultatul este că fiecare personală responsabilă cu PNRR ar primi pe lună 3.285 de lei.

În document apare că majorarea salariului de bază se aplică proporțional cu timpul efectiv alocat activităților în vederea realizării reformelor și/sau investițiilor finanțate prin P.N.R.R. din cadrul ISJ/ISMB.

Edupedu.ro a scris încă din septembrie 2022 că inspectoratele școlare vor putea verifica unde și cum se duc banii alocați școlilor din proiectele reformei „PNRR România educată”. De asemenea, vor putea contracta proiecte pe care tot le vor monitoriza, potrivit unui ordin de ministru obținut de Edupedu.ro. – Mai multe detalii aici

De menționat este că profesorii care implementează în fiecare școală proiectul gigant de reducere a abandonului școlar, în valoare de 543 mil euro, nu sunt plătiți pentru managementul de proiect, conform răspunsului dat de Ministerul Educației.

Echipa de proiect poate fi remunerată? 

Răspuns: Cheltuielile cu managementul proiectului nu sunt eligibile. În cazul în care Comisia Europeană revine asupra normelor de finanțare PNRR, bugetul poate fi ajustat în consecință.”

Din echipa de management din fiecare școală fac parte: directorul – manager de proiect, responsabilul de achiziții și contabilul școlii, care în multe școli este și responsabil de achiziții.

DOCUMENT Instrucțiunea poate fi consultată mai jos:

Foto: © ​Mooshny | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
EXCLUSIV Inspectorii școlari generali numiți politic, din pixul ministrului Cîmpeanu, vor putea decide la ce școli merg banii din PNRR, vor putea semna contracte și tot ei se vor verifica și vor monitoriza derularea proiectelor – document
DOCUMENT Profesorii care implementează în fiecare școală proiectul gigant de reducere a abandonului școlar, în valoare de 543 mil euro, nu sunt plătiți pentru managementul de proiect
Sorin Decă a fost numit din nou secretar general adjunct al Ministerului Educației, la cererea ministrului Ligia Deca, după ce ocupase prin concurs șefia Direcției România educată tot din această poziție

3 comments
  1. bani poate sunt. contează ce faci cu ei, cine își dorește să scrie multe hârtii și de fapt, pentru CINE, dar mai ales CÂND?

  2. un tânăr cu atitudine, cu o doză de curaj (ideal prof.) dar care are minimul de informație financiară, nu cred că va dori să intre în sistem. Și de ce ne mai mirăm?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Cîmpeanu, despre orele remediale: „Nu știu cum vom putea găsi o soluție atunci când foarte multe școli aflate în localități care depășesc pragul de 6 la mie intră integral în online” / Aproximativ 140.000 de elevi înscriși

Din ce în ce mai multe școli intră în scenariul roșu, cu predare exclusiv online, fiindcă se află în localități carantinate, ceea ce înseamnă că vor exista întârzieri și în…
Vezi articolul