Donații de cărți pentru bibliotecile de la sat: Peste 900 de cărți au fost donate bibliotecii școlare din comuna Valea Seacă, în campania lansată de senatorul USR Dan Lungu

851 de vizualizări
Foto: Facebook/ Dan Lungu
Peste 900 de cărți donate au ajuns în Biblioteca Școlii Gimnaziale Valea Seacă din județul Iași, în cadrul campaniei “Până hăt de carte!” lansată de scriitorul Dan Lungu, senator USR de Iași. “Biblioteca noastră este micuță, dar să știți că avem cititori. Din 300 de cititori înscriși, cam 80% sunt activi și îmi place să îi îndrum spre lecturi bune. Demult nu am mai primit o donație și știm bine câți bani se alocă pentru a completa fondul de carte”, a declarat Ionela Apetrei, profesor de limba română și coordonator al bibliotecii școlii.

Campania publică de strângere de carte pentru bibliotecile din mediul rural a fost lansată în martie 2017, de către senatorul USR Dan Lungu, potrivit unui comunicat remis Edupedu.ro. Până în prezent, peste 9.000 de volume au fost strânse și trimise în bibliotecile din 15 comune ieșene. Cărțile strânse sunt donații pe care ieșenii le fac în centrele partenere de colectare a cărților.

Profesoara Ionela Apetrei, coordonatorul Bibliotecii Școlii Gimnaziale Valea Seacă, a declarat că “aveam peste 3.000 de volume, iar acum ne ducem ușor spre 5.000, după donație. Acum am un motiv în plus să-i chem pe copii la bibliotecă, să le spun să mai lase activitatea pe ecranele lor, să descopere lumea minunată a literaturii”.

Dan Lungu a povestit că a găsit în Valea Seacă “o bibliotecă vie, plăcută, una în care sigur voi reveni pentru o întâlnire cu elevii. Fondul de carte este mic, așa că orice donație vine ca o încurajare, nu numai pentru copii, ci și pentru bibliotecari sau profesorii de română. Campania noastră reușește să ajungă acolo unde s-au șters demult urmele unor vizite necesare. Am făcut o selecție din donațiile noastre, astfel încât să se potrivească cu ceea ce ar putea să le fie de folos la gimnaziu, cu titluri clasice, dar și noutăți”.

Comuna Valea Seacă este o comună în județul Iași, Moldova, România, formată din satele Conțești, Topile și Valea Seacă (reședința). Trei obiective din comuna Valea Seacă sunt incluse în lista monumentelor istorice din județul Iași ca monumente de interes local, toate fiind clasificate ca situri arheologice: situl din „Dealul Obștei”, situl de la „Țintirim” și situl de pe „Dealul Catargii”. La recensământul din 2011, comuna înregistra 5.471 locuitori.

Unde poți dona cărți, pentru bibliotecile rurale ieșene:
  • Donatorii pot veni cu volumele la sediul Biroului Parlamentar: Str. Grigore Ureche, nr. 3, bloc Walter Mărăcineanu, mezanin.
  • Donațiile pot fi lăsate și în locațiile partenere: Retro Cafe: Str. Lascăr Catargi, nr. 50; /
    Meru: Bld. Carol I, nr. 3; / Cafeneaua Noastră: Str. Sf. Lazăr, nr. 30.
  • “Cei care vor să doneze şi se află în imposibilitatea de a ajunge la punctele de colectare mai sus menționate pot apela 0725 321 313 și o echipă de voluntari se va deplasa la domiciliu pentru a le prelua”, se arată în comunicatul de presă.

 

Foto: Facebook/Dan Lungu


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Conducerea Consiliului Național al Elevilor reacționează după criticile fostei președinte a Consiliului Județean al Elevilor Călărași: Fiecare membru își poate exprima opinia liber și neîngrădit, atât în spațiul public, cât și în cadrul dezbaterilor interne

„Domnișoara Alexia Nica (n.red. fosta președintă a Consiliului Județean al Elevilor Călărași) nu a transmis niciodată feedback Consiliului Național al Elevilor cu privire la pozițiile ce țin de domeniul educațional”,…
Vezi articolul

Concursurile pentru posturile de inspectori școlari și de directori să fie organizate în acest an, iar elevii să fie observatori în comisiile de concurs, solicită Consiliul Național al Elevilor

Concursurile pentru posturile de inspectori școlari și de directori trebuie să fie organizate în acest an, potrivit unei solicitări publice a Consiliului Național al Elevilor primită de Edupedu.ro. Reprezentanții elevilor…
Vezi articolul
Kitul 'Am grijă de orașul meu', distribuit în școli din București / Foto: Grow Up Romania

Copiii și orașele care îi cresc – Cum pot învăța elevii de clasele pregătitoare, I și a II-a să-și descopere cartierul, istoria locului și să-i respecte pe ceilalți, prin kiturile „Am grijă de orașul meu” create de grupul civic de părinți Grow Up Romania și oferite gratuit în școli din București / Dana Ostacie: Am pornit de la simțul de apartenență la oraș, dorința ca ei să nu fie izolați în drumul acasă-școală

Cum învață un copil să-și dezvolte simțul de apartenență la oraș, să se comporte atunci când iese afară, să-și descopere cartierul și istoria locului în care s-a născut? Zeci de…
Vezi articolul