Informații false despre Ucraina apar în manualele școlare de clasa a VIII-a din Ungaria, acuză Kievul: subiectul regiunilor Donețk și Luhansk nu mai apar în manual

980 de vizualizări
Foto: Portalul Național al Educației Publice, manualul de geografie pentru clasa a VIII-a via Telex.hu
Ministerul ucrainean de Externe cere corectarea imediată a informațiilor false despre Ucraina apărute în manualele de geografie pentru elevii maghiari de clasa a opta”, a declarat pentru Interfax Oleg Nikolenko, purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, transmite Hvg.hu, citată de Telex.
  • Nu este prima oară când apar informații distorsionate într-un manual de geografie din Ungaria. În urmă cu 4 ani, într-un manual de geografie din Ungaria erau caricaturi politice: Transilvania este casa maghiarilor, Germania este scroafa care nu hrănește Budapesta

Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de externe, Oleg Nikolenko, a adăugat: marți, diplomații ucraineni aflați în Ungaria au mers la Ministerul ungar de Externe pentru a negocia în legătură cu manualul de geografie, iar în timpul negocierilor s-a stabilit că partea despre Ucraina din manualul de geografie este inacceptabilă, deoarece prezintă fapte distorsionate despre această țară. În timpul întâlnirii, aceștia au cerut ca informațiile false din manual să fie corectate.

Telex a mai relatat anterior că în manualul de geografie al elevilor de clasa a VIII-a partea despre Crimeea, care a fost ocupată de forțele rusești în 2014 și apoi anexată la Rusia printr-un referendum nerecunoscut de comunitatea internațională, este prezentată dintr-un punct de vedere pro-rusesc.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like