Informații false despre Ucraina apar în manualele școlare de clasa a VIII-a din Ungaria, acuză Kievul: subiectul regiunilor Donețk și Luhansk nu mai apar în manual

990 de vizualizări
Foto: Portalul Național al Educației Publice, manualul de geografie pentru clasa a VIII-a via Telex.hu
Ministerul ucrainean de Externe cere corectarea imediată a informațiilor false despre Ucraina apărute în manualele de geografie pentru elevii maghiari de clasa a opta”, a declarat pentru Interfax Oleg Nikolenko, purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, transmite Hvg.hu, citată de Telex.
  • Nu este prima oară când apar informații distorsionate într-un manual de geografie din Ungaria. În urmă cu 4 ani, într-un manual de geografie din Ungaria erau caricaturi politice: Transilvania este casa maghiarilor, Germania este scroafa care nu hrănește Budapesta

Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de externe, Oleg Nikolenko, a adăugat: marți, diplomații ucraineni aflați în Ungaria au mers la Ministerul ungar de Externe pentru a negocia în legătură cu manualul de geografie, iar în timpul negocierilor s-a stabilit că partea despre Ucraina din manualul de geografie este inacceptabilă, deoarece prezintă fapte distorsionate despre această țară. În timpul întâlnirii, aceștia au cerut ca informațiile false din manual să fie corectate.

Telex a mai relatat anterior că în manualul de geografie al elevilor de clasa a VIII-a partea despre Crimeea, care a fost ocupată de forțele rusești în 2014 și apoi anexată la Rusia printr-un referendum nerecunoscut de comunitatea internațională, este prezentată dintr-un punct de vedere pro-rusesc.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
angajatori caută să recruteze studenți

DOCUMENT Cursuri online printr-o platformă gratuită, recomandate de Ministerul Educației către toate cadrele didactice: “Soluția pentru continuarea activităților didactice este desfăşurarea lor exclusiv online”

Ministerul Educației a găsit o soluție gratuită prin care toate școlile pot face cursuri online, în perioada în care cursurile sunt suspendate din cauza noului coronavirus. Prin două adrese trimise…
Vezi articolul

Ministerul Educației nu a scos încă la licitație, la doi ani de la lansare, Catalogul electronic, proiect pe fonduri europene în valoare de 49 milioane euro. Cîmpeanu: Este un semnal de alarmă major pentru sumele pe care le avem la dispoziție prin PNRR

Catalogul electronic reprezintă „un alt proiect pe care n-am avut capacitatea să-l gestionăm cum se cuvine” și lucrul acesta „este un semnal de alarmă major pentru sumele pe care le…
Vezi articolul

Șeful CNCD la RFI: Un tratament diferențiat vaccinat/nevaccinat nu e din start discriminatoriu. Anumite decizii avute în vedere de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care vizează studenții, pot crea discriminări

Eventualele măsuri privind accesul persoanelor în restaurante sau teatre doar dacă sunt vaccinate ar trebui supuse mai întâi dezbaterii publice, a spus la RFI președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării…
Vezi articolul

VIDEO Un europarlamentar român anunță „Yo! – Rezoluția pentru Tineri”, într-un clip nonconformist cu “trompete” și cu explicații despre ce înseamnă și cum a fost experiența lui ca raportor în acest domeniu

Investiții în sprijinul “generației lockdown”, și politici pentru integrarea pe piața muncii și dezvoltarea competențelor pentru viitor sunt sprijinite printr-o “Rezoluție pentru Tineri”, propusă și coordonată de europarlamentarul român Dragoș…
Vezi articolul