DRAFT Programa pentru simularea Bacalaureat 2021

34.440 de vizualizări
Admiterea la liceu 2020
Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com
Programa pentru simularea examenului de Bacalaureat 2021, pentru elevii de clasa a XII-a prevede eliminarea mai multor capitole din materia de examen la disciplinele Matematică, Istorie și Filosofie, potrivit unui document de lucru consultat de Edupedu.ro.

Nota redacției: Este posibil ca acest document să sufere modificări până la apariția în Monitorul Oficial a ordinului de ministru care aprobă programa pentru simulare. Vom publica documentul oficial în momentul în care acesta va fi disponibil.

Conținuturile exceptate din programa pentru Bacalaureat 2021, potrivit documentului de lucru consultat de Edupedu.ro sunt:

La Limba și literatura română nu există niciun conținut exceptat, toată programa de examen este valabilă.

La Matematică – Mate-Info:

La Matematică – Științele Naturii

La Matematică Tehnologic

La Matematică Pedagogic

Pentru Istorie sunt exceptate următoarele:

D. Relațiile Internaționale

1. Spaţiul românesc între diplomaţie şi conflict în Evul Mediu şi la începuturile modernităţii.
2. România şi concertul european; de la „criza orientală” la marile alianţe ale secolului XX – cu excepția aspectelor referitoare la faptele istorice desfășurate după 1920 din acest conținut.

La Filosofie sunt exceptate:

  • Teorii politice moderne şi contemporane;

4. Cunoaşterea

  • Forme de cunoaştere şi tipuri de adevăr;
  • Adevăr şi eroare.

Pentru toate celelalte discipline, conținuturile din programa pentru examen sunt valabile și la simularea Bacalaureatului 2021.

Programele detaliate pentru Bacalaureat 2021 au fost aprobate prin Ordinul nr. 3237/05.02.2021 și pot fi descărcate de aici.

Simularea examenului național de Bacalaureat 2021 pentru clasele a XII-a și a XIII-a:

  • 22 martie 2021: Limba şi literatura română – proba E.a)
  • 23 martie 2021: proba obligatorie a profilului – proba E.c)
  • 24 martie 2021: proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d)
  • 25 martie 2021: Limba şi literatura maternă – proba E.b)

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației anunță o analiză a liceelor cu rezultate slabe la Bac 2022: “Ne vom apleca o atenție specială asupra acelor școli care nu au avut elevi înscriși la Bac”, spune ministrul / Anul trecut au fost anunțate controale la școlile cu rezultate slabe la Bac, dar până acum nu se cunosc rezultatele sau dacă au avut loc aceste verificări

Ministrul Educației a anunțat azi rata de promovare la nivel național a Bacalaureatului 2022: cea mai mare rată de promovare din ultimii 12 ani, 73,3%. Nivelul a urcat pentru prima…
Vezi articolul

VIDEO Cîmpeanu: Evaluarea Națională se va derula în perioada 5 iulie – 8 iulie, admiterea la liceu, după această dată / Toți elevii și copiii vor avea vacanță din 2 aprilie până pe 4 mai, în vacanță nu se fac cursuri online

Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a se va derula în perioada 5 iulie – 8 iulie, iar admiterea la liceu, după această dată, a declarat Sorin Cîmpeanu într-o conferință de…
Vezi articolul