Echipe formate din 7 elevi și un profesor coordonator se pot înscrie pentru finanțarea de 150.000 de lei, în cadrul programului „Bugetare Participativă – Liceul Tău”, anunță viceprimarul Capitalei / Înscrierile au loc până pe 28 aprilie

2.427 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Echipe alcătuite din câte şapte elevi şi un cadru didactic coordonator se pot înscrie, începând de vineri, 24 martie, în cursa pentru finanţarea de 150.000 de lei, pusă la dispoziţie de Primăria Capitalei, transmite Agerpres.

Viceprimarul Capitalei Horia Tomescu anunţă, pe Facebook, startul bugetării participative pentru liceeni. Înscrierile au loc în perioada 24 martie – 28 aprilie. Echipele vor depune un videoclip de prezentare şi un proiect care să cuprindă cel puţin două dintre următoarele teme:

  • protecţia mediului şi ecologizare;   
  • revoluţii ştiinţifice;
  • orientare şi tehnici de supravieţuire;
  • educaţie antreprenorială şi financiară;
  • dezvoltare cultural-artistică, multimedia şi IT;
  • universul animalelor;
  • sport şi stil de viaţă sănătos.

Echipele care vor prezenta cele mai bune 36 de idei de proiecte vor pleca în excursia de formare ce va avea loc pe litoralul Mării Negre.

„Vor învăţa despre ce trebuie să facă pentru a avea un proiect eligibil, care poate fi implementat, vor deprinde abilităţi de project management, educaţie financiară şi leadership. Pentru a-şi demonstra abilităţile de implementare şi cunoştinţele generale, vor concura  într-o competiţie de tip quizz”, menţionează Horia Tomescu.

În funcţie de punctajul cumulat de pe toată durata proiectului, primele şapte proiecte clasate în ordine descrescătoare vor avea ocazia de a fi votate de cetăţenii din Bucureşti. Proiectul care a adunat cele mai multe voturi va fi susţinut cu produsele şi serviciile necesare în cuantum de 150.000 lei, mai transmite Agerpres.

„Prin intermediul acestui program, elevii vor fi încurajaţi să participe activ în procesul decizional şi să ia parte în mod activ la propria dezvoltare”, scrie viceprimarul.

Regulamentul complet pentru procesul de bugetare participativă pentru tineret poate fi accesat pe pagina http://www.proedus.ro/.

Programul „Bugetare Participativă – Liceul Tău” este un proiect desfăşurat în contextul participării Municipiului Bucureşti la Iniţiativa Localitate Prietenă a Copiilor.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Declarații contradictorii ale ministrului Educației, criticate de asociațiile elevilor: Sorin Cîmpeanu a anunțat burse de merit doar peste 9.50 pentru că elevii au avut medii „distorsionate” la orele online, burse care se vor acorda pe baza notelor din acest semestru, desfășurat fizic

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că din semestrul următor bursele de merit se vor acorda doar peste media 9.50, justificând măsura prin faptul că elevii ar fi avut medii…
Vezi articolul