Editorul de lecții digitale Livresq este pus la dispoziție gratuit tuturor profesorilor, pentru școala online

1.772 de vizualizări
Compania Ascendia anunță că pune gratuit la dispoziția tuturor profesorilor editorul de lecții digitale Livresq. Această soluție de eLearning se numără printre cele recomandate de Ministerul Educației, la începutul crizei COVID-19, pentru a fi folosite de profesori în perioada în care continuă cursurile online. Ascendia arată, într-un comunicat remis Edupedu.ro, că începe “un parteneriat strategic” cu Edu Apps.

Cele două companii “își unesc forțele pentru a oferi împreună sprijinul necesar profesorilor din România pentru digitalizarea procesului de predare”, informează Ascendia.

“Ministerului Educației și Cercetării recomandă, ca soluție pentru continuarea predării în online, înregistrarea gratuită a școlilor pe platforma ClasaViitorului.ro, dezvoltată de Edu Apps, soluție pusă la dispoziția oricărei instituții educaționale de către Edu Apps de ani de zile. Aceasta facilitează accesul la licențele oferite gratuit pentru educație de către giganții tehnologici Google și Microsoft. Ascendia este de astăzi alături de aceste nume prin LIVRESQ, soluție pe care o pune la dispoziție în mod gratuit profesorilor din România”, se arată în comunicatul companiei.

LIVRESQ este un editor de resurse educaționale în format digital. “Practic, oferă oricui dorește să creeze module digitale educaționale o unealtă simplă care nu necesită cunoștințe de programare“, a declarat pentru Edupedu.ro Cosmin Mălureanu, director general Ascendia.

Acesta a precizat că Livresq “este un constructor simplu, care îți dă posibilitatea să pui în aceeași lecție poze, galerii de poze, texte, video-uri, animații audio și quizz-uri. Practic, tu poți să creezi o lecție completă, fără să fie nevoie să trimiți linkuri multiple la varii resurse copiilor. E un agregator de resurse pe care le pui într-o singură pagină, iar pagina este interactivă, merge pe orice dispozitiv, de la telefon la PC. Poți să publici librăria online direct și le poți trimite copiilor un singur link care reunește toate resursele. Are și opțiuni avansate prin care fiecare lecție poate fi descărcată pe un stick, pentru a fi folosită la școală pe un proiector sau poate fi încărcată pe un site propriu, pe site-ul școlii“.

Lecțiile rezultate pot fi descărcate pentru a fi folosite offline sau pot fi partajate pe internet foarte ușor, copiii putând avea acces la ele de pe orice tip de dispozitiv smart (telefon, tabletă, PC). De asemenea, pachetele de lecții sunt compatibile cu soluțiile de tip Learning Management System, respectând SCORM, standardul consacrat în eLearning la nivel internațional.

“Suntem încântați că Ascendia, una dintre cele mai importante companii ce dezvoltă soluții de eLearning din România, a venit către noi și putem astfel, împreună, să oferim o soluție eLearning completă cadrelor didactice. Practic, pachetul de soluții oferit gratuit de Edu Apps, prin ClasaViitorului.ro, acum este întregit cu LIVRESQ, o unealtă indispensabilă pentru digitalizarea lecțiilor.”, declară Ștefan Apăteanu, CEO Edu Apps.

“Considerăm că este de datoria noastră să ajutăm cadrele didactice din România să creeze conținut educațional de calitate, folosind unelte de calitate. ClasaViitorului.ro este o soluție care oferă acces la astfel de unelte și LIVRESQ este singura soluție românească de construcție de cursuri eLearning și resurse digitale interactive care satisface rigorile internaționale în ceea ce privește editoarele de materiale educaționale în format digital. Este un parteneriat firesc, menit să susțină învățământul românesc.”, declară Cosmin Mălureanu, CEO Ascendia.

VIDEO Webinarul transmis de Ministerul Educației pentru a-i învăța pe profesori să lucreze în Livresq:

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Decontaminarea claselor și cauzele pentru care virusul gripal este acum atât de puternic. Streinu-Cercel, Institutul de Boli Infecțioase: Vaccinarea e singura modalitate de a ne feri de gripă

“Decontaminarea sălilor de clasă se impune doar acolo unde au fost cazuri de gripă”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Național de Boli Infecțioase “Matei Balș”. Într-o conferință susținută alături…
Vezi articolul

Ministrul Cercetării susține că sunt directori de institute de cercetare care au spor de muncă grea. Hurduc propune plafonarea la 12.000 de lei net a salariilor pentru șefi, după ce tot el le aprobase bugete scandaloase

După scandalul bugetelor de salarii foarte mari pentru șefii câtorva institute de cercetare românești, aflate în coordonarea Ministerului Cercetării, ministrul susține că a descoperit cazuri în care directorii aveau spor…
Vezi articolul

Academia Română a lansat o scrisoare de protest împotriva demiterii lui Nicolae Zamfir de la conducerea Institutului Național de Fizică Nucleară: “Actul și maniera demiterii de către Ministrul Educației sunt de neînțeles”

“Actul şi maniera demiterii de către Ministrul Educației și Cercetării a Directorului General al Institutului care implementează Proiectul ELI-NP sunt de neînţeles. În plus, ele au conotații mai largi, reprezentând…
Vezi articolul