Edupedu.ro lansează secțiunea #solidaritateCOVIDedu. Cum predai digital? Soluții explicate de profesori

897 de vizualizări
Edupedu.ro lansează secțiunea #solidaritateCOVIDedu, ce reunește soluțiile de predare la distanță adoptate de profesori și explicate pas cu pas. În contextul în care școala a migrat online, publicăm aici exemple de platforme online, de aplicații și motoare de inteligență artificială, toate prin ochii profesioniștilor de la catedră. Scopul? Să ajutăm școala și familiile să înțeleagă pe îndelete cum pot să folosească tehnologia pentru a realiza învățarea digitală.

Vezi în cadrul secțiunii #solidaritateCOVIDedu interviuri cu profesori, soluții digitale pentru școală lansate companii din România și din străinătate, precum și resurse online pentru învățare care le sunt folositoare elevilor, părinților și profesorilor.

  • Campania #solidaritateCOVIDedu este un proiect al Asociației Edupedu pentru Educație susținut de Fundația eMAG. Conținutul editorial este dezvoltat de echipa Edupedu.ro și nu reflectă opiniile și viziunea sponsorilor noștri.
  • Stakeholderii care cred în Educație și vor să se alăture inițiativei #solidaritateCOVIDedu sunt invitați să ne scrie la comunicare@edupedu.ro

Astăzi, publicăm povestea platformei create de doi profesori de la Cibernetică. Cum funcționează ne spun Răzvan Bologa și Andrei Toma, care au conceput un motor de inteligența artificială pentru limba română. “Adaptive learning va ușura foarte mult munca profesorilor și a părinților” – Răzvan Bologa, profesor la Cibernetică.

Prin acest proiect editorial ne propunem să răspundem situației de criză prin soluții concrete, comunicate corect. Să transformăm, astfel, reticența la educație digitală într-o mândrie a specialistului care reușește să performeze și într-un domeniu etichetat până acum ca fiind al nativilor digitali.

Obiectivul este ca soluțiile testate și adoptate de profesori să fie înțelese de cât mai mulți dintre specialiștii de la catedră, pentru a transforma criza fără precedent într-un update ireversibil al realității de la clasă.

Proiectul #solidaritateCOVIDedu lansat de Edupedu.ro se va coagula în materiale de prezentare, cu informații direct de la specialiștii în soluțiile oferite, dar explicate pentru a fi înțelese de publicul larg.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Măndița Baias, profesor de fizică, despre alternarea predării la școală-acasă: Putem lua în calcul prezența unui profesor asistent, care să asigure învățarea online – rezolvarea temelor, consolidarea noțiunilor predate în clasă

Opinie semnată de Măndița Baias, profesor de fizică la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” și la Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Baia Mare: E momentul să ne gândim la anul școlar viitor.…
Vezi articolul

Măndița Baias, profesor de fizică, despre scenariul învățării exclusiv online, din toamnă: E nevoie ca directorul școlii să imprime ritmul de lucru, să încurajeze colegii să experimenteze, să găsească oamenii “locomotivă”

Opinie semnată de Măndița Baias, profesor de fizică la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” și la Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Baia Mare: Cursuri exclusiv online În cele ce urmează voi încerca…
Vezi articolul