eduVOTE: Vloggerul Mikey Hash, la dezbaterea duplex despre impactul Parlamentului European în comunități organizată de Euractiv și SNSPA

63 de vizualizări
Contează să mergi la vot, la alegerile europarlamentare 2019? Care este rolul Parlamentului European? Ce înseamnă educația conectată la prioritățile zonale? Euractiv România anunță că, în parteneriat cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), organizează prima dezbatere de tip duplex în cadrul proiectului “eduVOTE in your village – schools as a bridge to debate about 2019 EU elections in rural communities”.

Dezbaterea eduVOTE va avea loc marți, 23 aprilie 2019, în intervalul orar 10:00-12:30 la sediul SNSPA din bld. Expoziției nr. 30A, sala 804, etaj 8, sector 1, București, iar în paralel la Căminul Cultural al comunei Ciuruleasa, județul Alba, anunță Euractiv, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

La dezbaterea de la SNSPA participă: Remus Pricopie – rector SNSPA, Facultatea de Comunicare și Relații Publice (TBC), Iordan Gheorghe Bărbulescu – președinte senat SNSPA, directorul Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană, SNSPA, Victor Negrescu – prorector SNSPA și fost membru al Parlamentului European, Alina Bârgăoanu – decanul Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA (TBC), Gabriela Drăgan – director general al Institutului European din România, reprezentanți ai mediului academic, formatori de opinie, studenți și tineri antreprenori, precum și cunoscutul vlogger român Mikey Hash.

Partenerii de dialog din comuna Ciuruleasa sunt: Radu Marcel Tuhuț – primarul comunei Ciuruleasa, Ilie Călin Bodea – secretar de stat, Ministerul Economiei, Ioan Dîrzu – deputat Parlamentul României și vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură, Constantin Mircea Bârsan – director executiv GAL Valea Ampoiului-Valea Mureșului, precum și reprezentanți ai AFIR, APIA, tineri, antreprenori, beneficiari de finanțări, comunitatea locală/regională.

Dezbaterea de tip duplex va fi transmisă LIVE pe www.euractiv.ro, iar dialogul urmărește două direcții principale:

  • importanța participării la votul pentru alegerile europarlamentare 2019: Parlamentul European și oportunitățile oferite tinerilor; perspective despre contribuția la o educație conectată cu prioritățile zonale; rolul și atribuțiile pe care le are Parlamentul European în Uniunea Europeană; bune practici în dezvoltarea politicilor europene;
  • oportunități de finanțare pentru agricultură și dezvoltare rurală; dezvoltarea rurală în context european; subvenții europene pentru zonele montane.

Dezbaterile pe care Euractiv România le organizează în cadrul proiectului eduVOTE in your village – schools as a bridge to debate about 2019 EU elections in rural communities se desfășoară în cinci localități din mediul rural și au ca obiectiv creșterea conștientizării procesului de votare în exercițiul democratic european, diseminarea mesajelor care subliniază legătura dintre Parlamentul European și dezvoltarea rurală, dialogul civic și participarea tinerilor la dezvoltarea comunităților locale, se arată în comunicatul remis Edupedu.ro.

Descarcă de aici Agenda dezbaterii

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Toate funcțiile de conducere din inspectoratele școlare și casele corpului didactic sunt ocupate politic, prin detașare, conform unui raport al Ministerului Educației, instituție care refuză de doi ani să organizeze concursuri, așa cum îi cere legea / Peste 1.700 de directori de școli sunt puși tot politic

Politizarea funcțiilor în Educație a atins, în anul școlar anterior, cele mai înalte cote din ultimii cel puțin 10 ani. Conform Raportului privind starea învățământului preuniversitar 2022, publicat luni de…
Vezi articolul

BREAKING Studenții acuză Ministerul Educației că a ignorat “flagrant” propunerile ANOSR și cer extinderea până la finalul lunii septembrie a dezbaterilor pe Legea învățământului superior

Reprezentanții ANOSR acuză că în urma discuțiilor de luni pe proiectul legii Educației, ministerul, care anunța “rezultate fără precedent în istoria consultărilor între Ministerul Educației și studenți!”, nici măcar nu…
Vezi articolul

Monica Anisie: After school-urile nu sunt în subordinea Ministerului Educației, nu putem să le suspendăm activitatea. Profesorii vor fi solicitați de Minister, dacă luăm măsura realizării de cursuri online / Analizăm amânarea simulărilor de Evaluare Națională și Bacalaureat

After school-urile nu sunt în subordinea Ministerului Educației, “nu putem noi să luăm măsura de a suspenda și activitatea din cadrul after school-urilor”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, la…
Vezi articolul

Ministerul Educației nu a scos încă la licitație, la doi ani de la lansare, Catalogul electronic, proiect pe fonduri europene în valoare de 49 milioane euro. Cîmpeanu: Este un semnal de alarmă major pentru sumele pe care le avem la dispoziție prin PNRR

Catalogul electronic reprezintă „un alt proiect pe care n-am avut capacitatea să-l gestionăm cum se cuvine” și lucrul acesta „este un semnal de alarmă major pentru sumele pe care le…
Vezi articolul