Elev din Echipa de Robotică a României, câștigătoare în SUA: E nevoie de mai multă încredere în tineri, “pentru că arătăm că putem face lucruri pe care ei spun că sunt imposibile”

542 de vizualizări
Concurs de robotică / Foto: Nextlab.tech
“În momentul de față noi trebuie să ne chinuim să facem rost de parteneri și de sponsori. Ar trebui să fie mai deschiși față de această zonă de educație și să ne ofere mai multă încredere nouă, tinerilor”. Așa spune, într-un interviu acordat RFI, Mihai Melnic, elev ieșean care a făcut parte din echipa de Robotică a României care a câștigat Campionatul Internațional de Robotică din SUA – prima echipă din afara SUA care, după trei decenii, a câștigat această competiție.

De ce afirmă el că e nevoie de mai multă încredere? “Pentru că arătăm că putem face lucruri pe care ei spun că sunt imposibile. Dar noi arătăm tot timpul că putem face tot timpul imposibilul posibil. Dacă îți impui o idee, vrei să o dezvolți. O faci. Este un lucru de viziune. Ei când investesc acum, nu investesc într-un lucru din care să ia bani acum.

Investesc acum într-un loc pe care l-au ocupat, într-un anumit timp. Investesc în viitor. Trebuie să aibă multă viziune cei care ar vrea să investească în noi. Ceea ce nu prea există în România.”

Întrebat în legătură cu ce-și dorește pentru viitor, elevul – care, potrivit sursei citate, lucrează în prezent la un proiect din domeniul medical în care folosește Inteligența Artificială pentru îmbunătățirea vieții oamenilor care au nevoie de proteze – a făcut trimitere la studii în străinătate și activități internaționale legate de companii care să aibă sediul “principal în România”:

“Peste cinci ani, un master în afară sau la cine vine cu cea mai bună ofertă și îmi oferă posibilități de a învăța cât mai multe. Peste 10 ani la nivel global. Întotdeauna pe drumuri, între companii, între mai multe sedii. Cel principal va fi în România. Încercăm să facem un lucru cât mai mare.”

Citește interviul detaliat pe RFI.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Concurs metodiști 2023-2024. Înscrierile pentru profesorii care pot face inspecții, deschise de mai multe inspectorate școlare – documente / Rezultatele finale se publică până pe 6 octombrie, transmite Ministerul Educației

Înscrierile pentru profesorii care vor să devină metodiști, să îndrume profesori debutanți sau activități de mentorat și să poată lua parte la inspecțiile de specialitate, au fost deschise de către…
Vezi articolul

Noile norme pentru asigurarea asistenței medicale a copiilor din creșe și grădinițe și a elevilor au fost publicate. Profesorii au ca atribuții să prevină fumatul, consumul de alcool și droguri și să discute cu părinții „să accepte imunizările”

Anul acesta, în metodologia privind asigurarea asistenței medicale a copiilor și a elevilor apar și normele pentru antepreșcolari, adică pentru cei care frecventează creșa, care până acum nu se regăseau…
Vezi articolul

Universitatea Babeș-Bolyai: “îngrijorare” cu privire la “acțiunile politicului care afectează etica academică” / Decizia Curții Constituționale “complică măsurile care se pot lua în contextul plagiatului”, dar universitățile au încă mecanisme interne de sancționare

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca își exprimă, într-un punct de vedere transmis marți Edupedu.ro, “îngrijorarea” cu privire la “acțiunile politicului care afectează etica academică, demarate cu mai mult timp în urmă,…
Vezi articolul

Experții Babeș-Bolyai recomandă deschiderea școlilor primare, însoțită de măsuri restrictive compensatorii / Patru ghiduri legate de pandemie, sărbători și vaccinare, puse la dispoziția populației și autorităților de universitatea clujeană

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) prezintă, miercuri, patru ghiduri destinate comunității și autorităților, documente menite să ofere informații și posibile abordări ale problemelor legate de pandemia de COVID-19, mai ales…
Vezi articolul