Eleva de clasa I de la Școala gimnazială 56 este în autoizolare, acasă. DSP urmează să vină să testeze copilul și ceilalți membri ai familiei – anunță oficial Inspectoratul Școlar București

14.778 de vizualizări
Școala Gimnazială 56 din București / Foto: Edupedu.ro
Inspectoratul Școlar al Municipiului București anunță oficial că “eleva de clasa I de la școala gimnazială 56 se află în autoizolare, acasă, alături de bunici, ea locuind cu mama și cu aceștia. Mama este internată la Matei Balș, în stare bună”.

“Familia se află în legătură directă cu DSP, urmând ca aceștia să vină să testeze copilul și ceilalți membri ai familiei. Eleva este în autoizolare și se așteaptă testarea acesteia”, a comunicat Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB).

Informații de background

Lipsa de comunicare din partea oficialităților, într-un caz ce ar putea “intra sub incidența legii penale”, a determinat-o pe directoarea unei școli din București să trimită tuturor autorităților o solicitare: să lămurească ce se întâmplă cu o elevă a acelei școli, a cărei mamă a fost confirmată pozitiv la testul COVID-19. La mai bine de 12 ore după ce s-a aflat de caz, directoarea Școlii 56 din Sectorul 2 arată că nu se știe care e situația elevei, care a fost trimisă la școală deși mama era suspectă și făcuse deja testul pentru coronavirus.

Directoarea a transmis, miercuri dimineață, o scrisoare adresată CNSSU, Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, DSP București, Prefecturii Municipiului București, Primăriiei Sector 2, MEC, ISMB și, spre înștiințare, părinților elevilor Școlii 56.

Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like