Elevii din 7 școli din București vor reveni vineri, pentru o zi, la școală, potrivit unei hotărâri a Prefecturii

10.897 de vizualizări
Foto: Alex Micsik – Agerpres Foto
Elevii din 7 școli din București vor merge o zi la școală, după ce, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) a hotărât reluarea cursurilor cu prezență fizică pentru data de 22 octombrie 2021. Elevii vor merge la școală doar mâine, pentru că de luni intră într-o vacanță de două săptămâni, după cum a anunțat, ieri, președintele Klaus Iohannis.

Iată care sunt unitățile de învățământ pentru care s-a hotărât reluarea cursurilor cu prezență fizică, începând cu ziua de vineri:

 1. Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu, Str. Arhitect Ion Mincu Nr. 10, Sector 1;
 2. Colegiul Naţional Ion Neculce, Str. Ion Neculce Nr. 2, Sector 1;
 3. Liceul Teoretic Benjamin Franklin, Str. Gh. Tattarescu Nr. 1, Sector 3;
 4. Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Str. George Georgescu Nr. 2, Sector 4;
 5. Colegiul Naţional Aurel Vlaicu, Str. Stephan Ludwig Roth Nr. 1, Sector 1;
 6. Liceul Teoretic Constantin Brâncoveanu, Str. Pajurei Nr. 9, Sector 1;
 7. Colegiul Naţional Octav Onicescu, Str. Vatra Dornei Nr. 8, Sector 4.
Foto: captură Hotărâre CMBSU

Totodată, joi nu s-a dispus în CMBSU suspendarea activității pentru nicio unitate de învățământ.

 • Consiliul Național al Elevilor a cerut ca, dacă semestrul I va fi micșorat cu două săptămâni, iar orele se vor recupera în semestrul al II-lea, Ministerul Educației să adopte o derogare de la dispoziția referitoare la numărul minim de note la o disciplină.
 • Federația Națională a Părinților și-a exprimat totalul dezacord cu privire la anunțul deciziei ca toți elevii să se afle în vacanță școlară, începând cu data de 25.10.2021: „O vacanță pe termen nedefinit (nu avem siguranța că peste 2 săptămâni situația epidemiologică se va îmbunătății semnificativ și elevii vor putea reveni în bănci), în mijlocul primului semestru școlar, înseamnă o întrerupere bruscă a ritmului de învățare al elevilor, anulându-se, practic, tot efortul depus de dascăli de la începutul anului școlar”.

4 comentarii
 1. Sigur parintii isi vor lasa copiii la scoala pentru o zi iar dupa aceea sa fie bolnava toata familia. Acesti politruci nu stiu ca in scoli orice virus se transmite foarte usor?
  Cei cu imunitatea slaba facem gripa de 2-3 ori intr-un an.

 2. Ce sa facă și Prefectura?
  Parca ar trai în alta țară!
  Cum își imaginează ca vor risca profesorii, părinții, elevii sa urmeze dispoziția aiuritoare emisa de aceasta instituție la rata de infectare 16,5?
  Ori este vorba de Inconștiență, de sadism sau de PROSTIE….
  Sa facă bine Prefectura sa ne informeze câți elevi și profesori de la școlile enumerate (7) au fost prezenți…

 3. Ce sa facă și Prefectura?
  Parca ar trai în alta țară!
  Cum își imaginează ca vor risca profesorii, părinții, elevii sa urmeze dispoziția aiuritoare emisa de aceasta instituție la rata de infectare 16,5?
  Ori este vorba de Inconștiență, de sadism sau de PROSTIE….
  Sa facă bine Prefectura sa ne informeze câți elevi și profesori de la școlile enumerate (27) au fost prezenți…

 4. >> vor merge o zi la școală
  Cine o fi nebun sa-si trimita copilu o zi la scoala?

  Haos marca Campeanu & Co. Legi facute de idioti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Un jandarm loveşte de mai multe ori un elev, cu pumnul şi palmele, într-un liceu din Giurgiu, în timpul probelor de la Bacalaureat. Jandarmeria se delimitează de atitudinea jandarmului violent

Un elev a fost bătut în clasă de un jandarm, potrivit imaginilor surprinse de camere de supraveghere din clasa unde s-a petrecut agresiunea, publicate de româniatv.net. În filmare se vede…
Vezi articolul

VIDEO Să deschidem încă de la liceu ușa experienței, dacă vrem să venim în sprijinul tinerei generații. E nevoie de o repoziționare a atitudinii față de muncă, ce în ultima perioadă s-a perimat – Maria Metz, vicepreședinte NTT DATA Romania

Tânăra generație trebuie sprijinită pentru a obține experiență, mediul antreprenorial trebuie să colaboreze mai mult cu universitățile și liceele, iar acestea trebuie să fie deschise spre colaborare. Pe scurt, este…
Vezi articolul