Elevii de clasele a XI-a și a XII-a care obțin premii la anumite concursuri și iau cel puțin nota 8 la Matematică la BAC pot intra fără examen la Facultatea de Automatică a Universității Tehnice din Cluj-Napoca

22.043 de vizualizări
Foto: © Komgrit Pradissagul | Dreamstime.com
Elevii de clasele a XI-a și a XII-a pot fi admiși la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) fără examen de admitere, dacă ies pe locurile 1, 2 și 3 la una dintre competițiile „Concursul de Programare 2025” sau „Concursul individual de proiecte D’AIA 2025”, potrivit unui comunicat recent al instituției. Un alt criteriu pe care trebuie să îl îndeplinească este să obțină cel puțin nota 8 la proba de Matematică din cadrul examenului de bacalaureat.
  • Termenul-limită de înscriere la cele două concursuri este 20 martie 2025, ora 23:59.
Concursul de Programare 2025

Concursul de Programare 2025 este destinat elevilor de liceu din clasele XI-XII și este organizat de Departamentul de Calculatoare al Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN).

  • Înscrierea la concurs se poate face până la data de 20 martie 2025, ora 23:59, printr-un e-mail la adresa alin.suciu@cs.utcluj.ro, transmit organizatorii.

Concursul se va desfășura în Laboratoarele UTCN (Str. Dorobanților nr. 71-73, etaj 1, Cluj-Napoca) în data de 29 martie 2025, între orele 10:00 – 15:00. Elevii vor avea de rezolvat problemele propuse de organizatori fără ajutor extern și fără utilizarea inteligenței artificiale. Se acceptă soluții scrise în C/C++, Java și Pascal.

Cei care se vor clasa pe locurile 1, 2 și 3 vor fi admiși fără test de admitere la Facultatea de Automatică și Calculatoare, cu condiția obținerii unei note de cel puțin 8 la proba de matematică din cadrul examenului de bacalaureat.

Concursul individual de proiecte D’AIA 2025

Concursul individual de proiecte D’AIA 2025, competiție adresată elevilor de liceu din clasele XI-XII, pasionați de microcontrolere, programare în C/C++ și alte idei creative din domeniul IT, va avea loc în data de 22 martie 2025, între orele 09:00-13:00, în clădirea Universității Tehnice din Cluj-Napoca, situată pe str. George Barițiu nr. 6, etaj VI.

Concursul este organizat de către Departamentul de Automatică al Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

Și la acest concurs, concurenții care vor obține locurile I, II sau III vor putea fi admiși fără test de admitere la Facultatea de Automatică și Calculatoare, specializarea Automatică și Informatică Aplicată (AIA), cu condiția obținerii unei note de cel puțin 8 la proba de matematică din cadrul examenului de bacalaureat.

Admiterea la Facultatea de Automatică și Calculatoare UTCN

Potrivit site-ului oficial al universității, în mod obișnuit admiterea candidaților la facultatea de Automatică și Calculatoare se face în urma unui test grilă la matematică, în baza mediei calculate după niște formule, candidatul alegând în momentul înscrierii formula de calcul care consideră că-l avantajează:

MA=0,6*NTG + 0,2*NB + 0,2*MB
sau
MA=0,8*NTG + 0,2*MB

MA – media de admitere;
NTG – nota la testul grilă la matematică;
NB – nota la BAC la una din materiile: matematică, fizică, informatică;
MB – media la BAC.

Foto: © Komgrit Pradissagul | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


1 comment
  1. dar dacă concursul ecfara ajutorul inteligenței artificiale , de va mai chinuiți sa băgați inteligenta artificiala ?
    de ce le dați cârja in timpul liceului , apoi le o luați ?
    la ce i ajuta cârja ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Înregistrări cu învățătorul PNL de la Iași, care și-ar fi aranjat votul ca să nu fie dat afară din școală. Consiliul de Administrație a decis sancțiune 15% din salariu pentru Constantin Șerban, acuzat că bate și terorizează elevii

Sancțiune cu scăderea a 15% din salariu este tot ce a primit ca pedeapsă din partea Consiliului de Administrație al școlii „Mihai Codreanu” din Iași învățătorul Constantin Șerban, consilier județean…
Vezi articolul

Ministrul român al educației a criticat dur școala online, la reuniunea de la Strasbourg a miniștrilor educației și tineretului din statele UE: “Nimic nu este mai dramatic decât să fii nevoit să închizi școlile sau să le treci în online fără a fi pregătite”

Sorin Cîmpeanu a criticat aspru școala online, de data aceasta în cadrul discursului pe care l-a susținut la reuniunea de la Strasbourg a miniștrilor educației și tineretului din statele UE.…
Vezi articolul