Elevii de liceu sud-coreeni, în fața examenului de admitere la facultate. Avioanele au fost ținute la sol în timpul testului audio la limba străină și orarul de lucru a fost decalat pentru evitarea aglomerației

12.758 de vizualizări
Foto: © Tupungato | Dreamstime.com
Jumătate de milion de sud-coreeni au susţinut joi examenul naţional de admitere la facultate, pentru prima dată după patru ani când acest test, deseori considerat crucial în societatea sud-coreeană foarte competitivă, se desfăşoară în lipsa reglementărilor privitoare la pandemie, informează Reuters, scrie Agerpres.

Anul acesta, aproape 505.000 elevi de liceu, absolvenţi şi alte categorii s-au înscris pentru a susţine College Scholastic Ability Test (CSAT), un test care se desfăşoară într-o singură zi, în cinci sesiuni, organizat la 1.279 de centre de testare de pe teritoriul ţării, a precizat Ministerul Educaţiei.

Anul acesta, spre deosebire de ultimii trei ani, candidaţii nu au trebuit să poarte măşti faciale.

În Coreea de Sud, acest examenul anual este aproape unanim considerat unul dintre cele mai importante teste. Până şi cursele aeriene sunt suspendate în timpul desfăşurării etapei de înţelegere a testului de engleză, conform sursei citate.

Pieţele financiare din Coreea de Sud s-au deschis cu o oră mai târziu, la ora 10:00 (01:00 GMT), pentru a nu aglomera traficul.

În faţa şcolilor, părinţii, cu ochii în lacrimi, şi-au încurajat şi îmbrățișat copiii.

”Sunt atât de emoţionată. Poate sunt mai emoţionată (decât fiica mea)”, a spus Kim Mi-jae, mama unei eleve de 18 ani, după ce s-a despărţit de fiica ei care va susţine examenul la un liceu din Seul.

Nu se cunoaşte încă dificultatea examenului de anul acesta, dar oficialii sud-coreeni au spus că nu vor include aşa-numitele ”întrebări capcană”, care se referă de obicei la materia neinclusă în programa şcolară.

Preşedintele Yoon Suk Yeol a denunţat astfel de întrebări ca fiind cauza unor cheltuieli excesive pentru educaţie privată, unul dintre factorii declinului ratelor de fertilitate, mai transmite Agerpres.

Sud-coreenii au cheltuit suma record de 26 de trilioane de woni (19,97 miliarde de dolari) pentru educaţie privată anul trecut, în ciuda scăderii numărului de elevi, se arată într-un raport guvernamental.

Foto: © Tupungato | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


3 comments
 1. Sistemul de invatamant este diferit fata de Romania pentru ca la ei este foarte important scoala. Sinuciderile de care apuneti sunt din alte cauze. Invatamantul este bine pus la punct. Si la ei sunt probleme sociale ce sunt dezbatute public. Cei din Korea de Sud nu sunt asa de comozi ca noi. La ei se invata si se munceste.

 2. documentează te mai bine, să vezi câți copii se sinucid din cauza unui astfel de sistem educațional și după mai vedem dacă doriți un astfel de sistem.

 3. Și pe-acolo or fi elevii trecuți în ultima săptămâna din an, ca să dea școlile bine?
  Or fi și acolo materii importante și materii la de ridicat media, unde primesc numai 10 fără să facă nimic?
  Acolo or intra în clasa a 9-a cu media 1 și cu bursă pentru asta?

  De ce, oare, vrem sisteme finlandeze, suedeze, din alea unde nu se face nimic, dar toțiau școală?
  De ce nu vrem și noi sistemul sud coreean?

  Întreb pentru un prieten…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Demisia ministrei educației este cerută de către decanul Facultății de Științe Politice de la Universitatea din București, Cristian Preda: Ligia Deca e complet depășită de funcție. Se poate întoarce consilieră la Cotroceni, să-i pună „muzică veselă” sultanului

Decanul Facultății de Științe Politice de la Universitatea din București, Cristian Preda, îi cere demisia ministrei Educației, Ligia Deca, după ce sindicatele din educație au respins oferta guvernului girată de…
Vezi articolul