Elevii din două școli din Alba și Vrancea au grupurile sanitare total renovate sau reconstruite, în cadrul campaniei „Domestos susține igiena în școli”

616 vizualizări
Foto: domestos.ro – crucearosie.ro
Elevii Liceului cu program sportiv „Florin Fleșeriu”, din Sebeș, județul Alba și cei ai Școlii Primare Sahastru din comuna Nereju, județul Vrancea au toalete total renovate sau reconstruite în cadrul campaniei „Domestos susține igiena în școli”, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Ambele instituții au fost selectate ca răspuns la nevoia de acces la toalete moderne și igienizate a elevilor din România.

S-au finalizat lucrările de construcție la Școala Primară Sahastru din comuna Nereju, județul Vrancea, care până de curând avea toaleta în curte, nefiind racordată la rețeaua de apă și canalizare. Acum, copiii de grădiniță și cei din clasele primare care învață aici au o toaletă modernă în incinta clădirii, după cum se arată în comunicat. 

Recent a avut loc recepția lucrării de renovare a toaletei Liceului cu program sportiv „Florin Fleșeriu”, din Sebeș, Alba. Școala are 36 de clase, de la clasa I până la clasa a XII-a, dar şi două grădiniţe arondate: Grădiniţa nr. 4 şi Grădiniţa nr. 6, potrivit documentului.

Directorul General al Crucii Roșii Române, Ioan Silviu Lefter, a declarat că elevilor trebuie să li se asigure un „minimum de confort”: „Mai ales în mediul rural, condițiile sanitare din școli și grădinițe sunt greu de imaginat. Cum să-i ceri unui copil să vină la școală zilnic, să fie conștiincios și să învețe bine fără a-i se asigura un minimum de confort? Elevii au nevoie să deprindă regulile de igienă și să li se ofere mediul propice pentru a le pune în practică”.

„În vreme ce autoritățile și medicii îndeamnă permanent elevii să se spele des pe mâini cu apă și săpun și să se dezinfecteze temeinic după orele de curs sau după ce folosesc toaleta, în multe școli din țară grupurile sanitare nici măcar nu sunt funcționale. Nu putem rămâne indiferenți la această stare de fapt și ne implicăm cu hotărâre în demersul de a aduce lucrurile cât mai aproape de normalitate și civilizație. Dreptul elevilor la toalete moderne este unul elementar”, a declarat Camelia Pop, Brand Manager Domestos & Savo Unilever South Central Europe.

Despre „Domestos susține igiena în școli”

Domestos își propune să contribuie la creșterea nivelului de conștientizare a importanței igienei în rândul românilor în general și al copiilor în special. Demarată în 2015, campania „Domestos susține igiena în școli” a ajutat zeci de mii de elevi să beneficieze de condiții mai bune de igienă în școli, Domestos donând aproximativ 200.000 de euro pentru construirea de grupuri sanitare, acolo unde erau improvizate în curte, pentru renovarea lor, dacă erau degradate, uzate și insalubre, dar și pentru produse de igienizare, curățenie și dezinfectare.

Despre Crucea Roșie Română

Societatea Națională de Cruce Roșie din România este o organizație umanitară, membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară a autorității publice și abilitată prin lege să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Triaj epidemiologic – ce înseamnă, cine îl face și ce boli au descoperit medicii anul trecut, după vacanța de iarnă

Triajul epidemiologic în școli și grădinițe este, teoretic, un consult sumar al copilului pentru supravegherea stării de sănătate în colectivități. Acesta se practică după fiecare vacanță școlară în creșe, grădinițe,…
Vezi articolul

Agenția Națională Antidrog: România se află sub media europeană la consumul de droguri în rândul adolescenților, dar peste medie la consumul de tutun. Cât stau adolescenții români pe rețelele sociale

România se situează sub media europeană în ceea ce privește consumul de droguri în rândul adolescenţilor, potrivit unui studiu realizat de Agenţia Naţională Antidrog (ANA), transmite Agerpres. Astfel, consumul oricărui…
Vezi articolul

Cercetătorii reacționează dur față de noul ministru, Nicolae Hurduc: ”Aberaţii, fantezii pseudoştiinţifice care agravează starea de confuzie indusă românilor”

AdAstra, comunitatea cercetătorilor români, reacționează extrem de dur față de declarațiile noului ministru al Cercetării, Nicolae Hurduc, care a pus la îndoială evoluția speciilor și a vorbit despre posibilele călătorii…
Vezi articolul