Elevii din Statele Unite au înregistrat regrese istorice în procesul de învățare în pandemie, arată rezultatele la matematică și la lectură care au scăzut până la cele mai joase niveluri de dinainte de pandemia de COVID-19 / Ministrul Educației din SUA: Rezultatele testelor sunt îngrozitoare, trebuie să ajutăm copiii să recupereze

256 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
În Statele Unite, rezultatele la matematică şi la lectură au ajuns la cele mai joase niveluri de dinainte de pandemia de COVID-19, potrivit rezultatelor naţionale a progresului educaţional, publicate luni. Elevii din Statele Unite au înregistrat regrese istorice în procesul de învăţare, dovedind efectele negative pe care închiderea şcolilor l-a avut asupra copiilor, scrie Agerpres, care citează agenția de presă Reuters. Ministrul Educației din SUA spune că “Trebuie să tratăm sarcina de a ne ajuta copii să recupereze la matematică şi lectură cu urgenţa pe care o cere acest moment”.
  • Acest test este considerat prima evaluare cuprinzătoare la nivel naţional a performanţelor elevilor de la debutul pandemiei.
  • Testele au fost date de eşantioane reprezentative la nivel naţional alcătuite din elevi în clasa a patra şi a opta în perioada ianuarie-martie 2022.

Notele la matematică au înregistrat cea mai mare scădere din istoria acestor testări, o tendinţă consecventă în cele mai multe dintre statele americane, precum şi în aproape toate grupurile demografice, potrivit Evaluării naţionale a progresului educaţional (NAEP) supranumită “carnetul de note al ţării”.

Punctajul la lectură a scăzut în cele mai multe dintre jurisdicţii, deşi nu la fel de dramatic ca în cazul matematicii. Punctajele de competenţă la matematică pentru elevii de clasa a opta au scăzut cu şapte puncte procentuale în comparaţie cu 2019, potrivit rezultatelor. Competenţa la lectură a scăzut cu două puncte. 

Acest test este considerat prima evaluare cuprinzătoare la nivel naţional a performanţelor elevilor de la debutul pandemiei. Studii anterioare au documentat regrese similare la lectură şi matematică după ce liderii politici şi districtele şcolare au înlocuit şcoala cu prezenţă fizică prin învăţământul online la distanţă. 

Ministrul Educaţiei, Miguel Cardona, a descris rezultatele testelor ca fiind “îngrozitoare” dar a spus că reprezintă un îndemn la acţiune: “Trebuie să tratăm sarcina de a ne ajuta copii să recupereze la matematică şi lectură cu urgenţa pe care o cere acest moment”, a spus Cardona, potrivit Agerpres. 

De exemplu, în statul California, cu cei mai mulți locuitori, rezultatele arată că scorul mediu la clasa a IV-a este de 230. Față de 235 cât era media pentru școlile din sectorul public pe țară. La matematică, înainte de pandemie, în 2019, scorul mediu era de 234 în statul California, față de 230 în 2022, după școala online, iar la lectură elevii de clasele a IV-a au înregistrat un regres de 2 puncte, față de 2019.

Printre elevii care au învăţat de acasă în anul şcolar 2020-2021, cei care au înregistrat perfomanţe şcolare ridicate au avut acces mai frecvent la computer, un spaţiu de lucru liniştit şi asistenţă suplimentară din partea profesorilor, a precizat NAEP. 

Elevii de clasa a opta care au obţinut cele mai bune performanţe au raportat o participare mai activă la lecţiile video în comparaţie cu colegii cu performanţe mai scăzute, a mai precizat NAEP.

Punctajele testelor au scăzut cel mai accentuat în rândul copiilor minoritari, iar discrepanţele de performanţă dintre elevii albi şi colegii lor de culoare sau hispanici s-au adâncit de la cea mai recentă examinare, în 2019.

California a publicat un raport separat duminică seară care arată că elevii din acest stat american, cel mai populat, au înregistrat la rândul lor regrese la notele de la matematică şi lectură, deşi într-un grad mai mic. Elevii californieni au înregistrat însă scoruri mai mici înainte de pandemie.

Lockdown-urile din timpul pandemiei au fost impuse în cea mai mare parte de guvernatorii statelor şi de oficiali locali. Guvernul federal nu a solicitat închiderea şcolilor la nivel naţional nici în administraţia Trump, nici în mandatul lui Biden, mai notează Agerpres.

Foto: © Eakrin RasadonyindeeDreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Ordinul privind organizarea cursurilor pe timp de pandemie

Consiliul Elevilor: Guvernul să elaboreze și să aprobe urgent normele reglementării transportului elevilor, altfel, în perioada următoare vom fi martorii unei creșteri semnificative a abandonului școlar

Consiliul Național al Elevilor solicită Guvernului elaborarea și aprobarea, în regim de urgență, a normelor legale necesare reglementării transportului elevilor. „În caz contrar, în perioada următoare, vom fi martorii unei…
Vezi articolul

FOTO Aproape 40% din profesorii din Franța au fost în grevă joi, susține Ministerul Educației de la Paris / O zi de protest față de reforma pensiilor va mai fi pe 31 ianuarie / Sindicatele îndeamnă la acțiuni locale până atunci

Aproape 40% din profesorii francezi de învățământ primar și cei din gimnazii și licee, în medie, au fost în grevă joi, 19 ianuarie, când sindicatele au organizat manifestații ample în…
Vezi articolul