Elevii din Sydney revin fizic la școală, după vaccinarea a 90% din profesori

470 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Elevii din şcolile din Sydney, cel mai populat oraş al Australiei, au revenit luni în mod eşalonat la cursuri, după ce 90% dintre profesori şi din personalul şcolar au fost vaccinaţi cu schema completă, relatează EFE, informează Agerpres.

Potrivit foii de parcurs, reîntoarcerea la cursuri se va face în două etape, de luni pentru copiii din grădiniţe, din cursurile primare şi de la ultimul an de liceu, în timp ce restul elevilor vor reveni în clase de lunea viitoare, 25 octombrie.

Metropola australiană, care săptămâna trecută a ieşit dintr-un lockdown de 100 de zile după vaccinarea a 70% dintre locuitori, continuă strategia redeschiderii în paralel cu vaccinarea anti-COVID-19.

Ţara oceanică, a cărei strategie de vaccinare a început mai târziu decât în alte ţări occidentale, a vaccinat cu schema completă peste 65% din populaţia ţintă, în timp ce peste 85% dintre cetăţeni au primit cel puţin o doză de vaccin.

Foto: © Monkey Business ImagesDreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
  1. La noi s-a procedat invers, s-au deschis toate crâșmele, șefu a spus ca am învins pandemia, tampeanu umbla fără masca cot la cot cu alți inteligenți din conducere, școlile sunt focar de covid, nu contează ca sa fac jumătate dintre ore din cauza îmbolnăvirii profesorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
creșe noi

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila: În noul cod urbanistic vom introduce obligația de a construi creșe, grădinițe, școli și cabinete medicale în cartierele rezidențiale noi. Cetățenii ne întreabă „domnule, eu unde îmi duc copiii?”

În proiectul noului cod urbanistic, care va reglementa domeniul construcțiilor în localități, vor fi introduse obligații legale pentru administrațiile locale și dezvoltatorii de locuințe astfel încât să fie prevăzute servicii…
Vezi articolul