Elevii pot să învețe gratuit cele mai noi limbaje de programare, iar profesorii îi pot înscrie la aceste cursuri

8.471 de vizualizări
Foto: pexels.com
Cursuri gratuite de programare pentru copii, lansate pe o nouă platformă „Kids in Tech”, potrivit unui comunicat de presă primit de Edupedu.ro.

Asociația Adfaber oferă profesorilor și elevilor din România acces 100% gratuit la cursuri de:

  • Alice,
  • AppInventor, 
  • Arduino, 
  • C++, 
  • Gândire Computațională,
  • Greenfoot, 
  • Hour of Code, 
  • Html & Css, 
  • Platforme Educative, 
  • Python, 
  • Scratch.

„Ești profesor de școală sau liceu, părinte de copil pasionat de lumea tehnologie sau pur și simplu un susținător al educației cu rezultate relevante pentru meseriile viitorului? Dacă am obținut cel puțin un da, citește mai departe pentru că avem vești bune! S-a lansat noua platformă Kids in Tech care oferă cursuri gratuite de programare pentru copii”, potrivit comunicatului citat.

Majoritatea cursurilor de mai sus sunt donate de către companii care vor să aducă o schimbare în bine pentru copii. Code School Clubs, Oracle Academy, PwC sunt o parte din numele care fac o diferență pentru școli și licee. Pe pagina proiectului se poate vedea o listă completă cu cei care au contribuit de-a lungul timpului la educația miilor de elevi.

Kids in Tech, fondant în 2015, este cel mai mare club de tehnologie din școlile și liceele de stat din România. Acesta vine în întâmpinarea elevilor oferind acces facil la cursuri create pentru a răspunde nevoilor prezentului. Clubul a evoluat constant cu ajutorul profesorilor și companiilor care au ales să se implice și să îi încurajeze pe copii să descopere lumea programării, adăugând la bagajul lor de cunoștințe bazele necesare pentru unele dintre cele mai bine plătite joburi ale secolului 21. În urma aportului lor, Kids in Tech a dezvoltat o nouă platformă care oferă cursuri adiționale și acces rapid la ele.

Profesorii din școli și licee care doresc să introducă acest club pentru elevii lor, o pot face completând formularul de pe website-ul Kids in Tech. Echipa Adfaber va sta la dispoziția acestora cu toate informațiile de care au nevoie pentru a transmite cursurile către copii și va ține cont de toate sugestiile primite. 

Kids in Tech este primul proiect de educație complementară din România. Până în prezent, a ajutat peste 6000 de elevi, iar proiectul continuă și se concentrează pe localitățile unde elevii nu au acces ușor la tehnologie. Misiunea Adfaber este cea de a oferi tuturor copiilor șansa unui viitor mai bun.

Vizitează website-ul Kids in Tech pentru a afla informații complete despre acest proiect îndrăgit de mulți copii și profesori. 

Foto: pexels.com


1 comment
  1. Serios? Chiar există așa ceva? Nu cred până nu văd. Probabil pentru copiii din școli de beizadele, la săraci sigur nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Ordinul comun a fost modificat: Reluarea cursurilor cu prezența fizică se realizează pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar cu un procent de minimum 60% din personal vaccinat

Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății cu regulile pentru școli a fost modificat, a anunțat ministerul Educației, care a și trimis jurnaliștilor acreditați forma finală a documentului. Anunțuri recente…
Vezi articolul

Mai multe familii și-au retras copiii de la școală, în „homeschooling”, semnalează șeful Inspectoratului Școlar Bihor: Sunt preponderent copii ai căror părinți se regăsesc în zona cultelor neoprotestante / Fenomenul este neconstituțional și pedepsit de Codul Penal

Zeci de părinți și-au retras copiii de la școală în acest an școlar ca să-i introducă în „sistem homeschooling”, potrivit declarației lui Horea Abrudan, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean…
Vezi articolul

Profesorii cercetați pentru violență fizică sau verbală împotriva elevilor sau colegilor din cancelarie nu vor mai putea să intre la clasă în timpul anchetei disciplinare, dar vor primi salariu – proiectul legii Educației / Profesorii sancționați nu vor mai putea profesa timp de 10 ani în nici o altă școală

Profesorii care sunt cercetați pentru violență verbală sau fizică împotriva elevilor sau colegilor nu vor mai putea preda pe perioada desfășurării cercetării disciplinare, dar vor primi salariu, potrivit proiectului legii…
Vezi articolul