Material susținut de Domestos în campania "Domestos susține igiena în școli"

Elevii revin la școală, dar pentru sănătatea și educația lor, dacă știi că acolo unde merg să învețe nu sunt toalete, ori acestea ar trebui modernizate, înscrie-le școala în campania “Dreptul la toalete”

3.585 de vizualizări
Foto: Domestos
Revenirea la cursuri în format fizic s-a întâmplat. Era dorită de majoritatea profesorilor, elevilor și părinților, potrivit celor mai recente sondaje de opinie publicate de IRES. Autoritățile au refăcut seturile de reguli pentru protecția celor care revin în clase, după ce a fost luată decizia redeschiderii cursurilor față în față.  Din păcate, însă, cel puțin 4000 de școli nu au încă toalete în interior, iar 280 au latrine undeva în curte. Alte câteva mii de școli și grădinițe au grupuri sanitare deteriorate, care trebuie modernizate, arată rapoartele oficiale ale Guvernului și Ministerului Educației.

Campania „Domestos susține igiena în școli” este în al șaselea an de desfășurare și militează pentru Dreptul la toalete și condiții optime de igienă în toate școlile din România.

Astfel, școlile se pot înscrie în una dintre cele trei categorii:

  1. construirea unui grup sanitar, acolo unde acesta este în curte;
  2. renovarea și modernizarea toaletelor;
  3. acces la kituri de produse necesare pentru întreținere, curățare și igienizare.

Campania este derulată prin intermediul Crucii Roșii Române, iar în acest an încă două școli vor fi dotate cu grupuri sanitare și alte două vor beneficia de modernizarea toaletelor. În plus, până la finalul anului, 100 de școli vor primi produse de curățenie Domestos.

Pentru înscrierea unei școli sunt necesari câțiva pași simpli. Pe site-ul campaniei trebuie să fie completat un formular, iar școala înscrisă poate fi una dintre cele care primesc contribuțiile donate pentru renovarea, amenajarea sau menținerea toaletelor cu produse Domestos.

Formularul poate fi completat de cadre didactice, personal administrativ, părinți sau alte persoane și sunt necesare informații despre școală, adresa și starea toaletei. Precizați dacă:

  • Necesară construcție toaletă nouă (toaletă în afara școlii: toaletă tip turcesc, lipsa cabinelor de toaletă, lipsa obiectelor sanitare de tip chiuvetă, lavoar, lipsă apă curentă în toalete).
  • Necesară renovare toaletă (toaletă în interiorul școlii: obiecte sanitare existente, dar în stare de degradare/deteriorare).
  • Necesită întreținere și curățare / igienizare (necesar suplimentare a produselor de igienă pentru menținerea curățeniei și igienizării toaletelor).

Totodată, la înscriere se vor trimite și fotografii cu școala și toaleta, conform următorului ghid:

• Se vor urca minim 1 poză din exterior și 1 poză din interior.
• Pozele trebuie să fie reprezentative și să evidențieze starea actuală a toaletelor.
• Pozele nu trebuie să includă persoane sau injurii.

Regulamentul campaniei poate fi consultat aici.

Campania “Dreptul la toalete” început în septembrie 2019, iar până acum, în cele 4 etape ale campaniei, 5 școli au întrat în program și acum au sau vor avea în curând toalete moderne.

Aici găsiți bilanțul campaniei “Dreptul la toalete”

Dacă ne unim forțele, putem să facem o schimbare. Toaletele nu ar trebui să fie un privilegiu.

Implică-te în lupta Domestos, în parteneriat cu Crucea Roșie, pentru dreptul la toalete! Înscrie o școală care are nevoie de ajutor sau, dacă nu știi niciuna, donează acum!

Foto: Domestos


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Condiţiile puse de USR-PLUS pentru un guvern cu PNL – domeniul Educației: „Desfiinţarea inspectoratelor şcolare şi transformarea directorilor de şcoli în manageri performanţi, aleşi prin concurs”

Desfiinţarea inspectoratelor şcolare şi transformarea directorilor de şcoli în manageri  performanţi, aleşi prin concurs, o descentralizare a sistemului care presupune ca deciziile în şcolile publice să fie luate nu de…
Vezi articolul

Serbările din prima zi de școală, transmise online, potrivit ministrului Educației: Directorii unităților de învățământ au și această sarcină de a recomanda participarea în sistem hibrid și online, pentru a diminua aceste aglomerări de persoane

Serbările din prima zi de școală vor fi transmise online de școli, „directorii unităților de învățământ au și această sarcină de a recomanda participarea în sistem hibrid și online, pentru…
Vezi articolul

Ludovic Orban, după ce lockdown-ul anunțat de alte state a lăsat școlile neatinse: Nu există un model european. Facem evaluări permanente cu privire la închiderea școlilor când se atinge incidența de 3 la mie

Premierul Ludovic Orban susține că “nu există un model european” de gestionare a școlilor și a educației, în pandemia COVID-19. Întrebat de ce România închide școlile și grădinițele atunci când…
Vezi articolul

INTERVIU Sorin Cîmpeanu, despre colegiile universitare la care se intră fără BAC: Dacă vă referiți la scăderea standardelor și la ipocrizia că toate universitățile trebuie să formeze la nivel de doctorat, atunci este o coborâre a profesorilor universitari care predau în preuniversitar

Noul proiect “România Educată”, care va fi aprobat de Guvern prin memorandum săptămâna viitoare, conține o rută de învățământ pentru elevii care au picat sau nu au dat Bacalaureatul, rută…
Vezi articolul

VIDEO Căpitanul Kirk a zburat pentru prima dată în spațiu. Actorul William Shatner din Star Trek a ajuns pe orbita Pământului în nava Blue Origin a lui Jeff Bezos: „Am urcat cu 20.000 de mile pe oră în acel spațiu întunecat unde nu poată să supraviețuiască viața, nici nu pot descrie cât de fragil pare totul de acolo”

Actorul William Shatner, care l-a jucat pe căpitanul James T. Kirk în seria originală Star Trek din anii 1960, a zburat pentru prima dată în spațiu cu racheta Blue Origin…
Vezi articolul