Material susținut de Domestos în campania "Domestos susține igiena în școli"

Elevii revin la școală, dar pentru sănătatea și educația lor, dacă știi că acolo unde merg să învețe nu sunt toalete, ori acestea ar trebui modernizate, înscrie-le școala în campania “Dreptul la toalete”

3.608 vizualizări
Foto: Domestos
Revenirea la cursuri în format fizic s-a întâmplat. Era dorită de majoritatea profesorilor, elevilor și părinților, potrivit celor mai recente sondaje de opinie publicate de IRES. Autoritățile au refăcut seturile de reguli pentru protecția celor care revin în clase, după ce a fost luată decizia redeschiderii cursurilor față în față.  Din păcate, însă, cel puțin 4000 de școli nu au încă toalete în interior, iar 280 au latrine undeva în curte. Alte câteva mii de școli și grădinițe au grupuri sanitare deteriorate, care trebuie modernizate, arată rapoartele oficiale ale Guvernului și Ministerului Educației.

Campania „Domestos susține igiena în școli” este în al șaselea an de desfășurare și militează pentru Dreptul la toalete și condiții optime de igienă în toate școlile din România.

Astfel, școlile se pot înscrie în una dintre cele trei categorii:

  1. construirea unui grup sanitar, acolo unde acesta este în curte;
  2. renovarea și modernizarea toaletelor;
  3. acces la kituri de produse necesare pentru întreținere, curățare și igienizare.

Campania este derulată prin intermediul Crucii Roșii Române, iar în acest an încă două școli vor fi dotate cu grupuri sanitare și alte două vor beneficia de modernizarea toaletelor. În plus, până la finalul anului, 100 de școli vor primi produse de curățenie Domestos.

Pentru înscrierea unei școli sunt necesari câțiva pași simpli. Pe site-ul campaniei trebuie să fie completat un formular, iar școala înscrisă poate fi una dintre cele care primesc contribuțiile donate pentru renovarea, amenajarea sau menținerea toaletelor cu produse Domestos.

Formularul poate fi completat de cadre didactice, personal administrativ, părinți sau alte persoane și sunt necesare informații despre școală, adresa și starea toaletei. Precizați dacă:

  • Necesară construcție toaletă nouă (toaletă în afara școlii: toaletă tip turcesc, lipsa cabinelor de toaletă, lipsa obiectelor sanitare de tip chiuvetă, lavoar, lipsă apă curentă în toalete).
  • Necesară renovare toaletă (toaletă în interiorul școlii: obiecte sanitare existente, dar în stare de degradare/deteriorare).
  • Necesită întreținere și curățare / igienizare (necesar suplimentare a produselor de igienă pentru menținerea curățeniei și igienizării toaletelor).

Totodată, la înscriere se vor trimite și fotografii cu școala și toaleta, conform următorului ghid:

• Se vor urca minim 1 poză din exterior și 1 poză din interior.
• Pozele trebuie să fie reprezentative și să evidențieze starea actuală a toaletelor.
• Pozele nu trebuie să includă persoane sau injurii.

Regulamentul campaniei poate fi consultat aici.

Campania “Dreptul la toalete” început în septembrie 2019, iar până acum, în cele 4 etape ale campaniei, 5 școli au întrat în program și acum au sau vor avea în curând toalete moderne.

Aici găsiți bilanțul campaniei “Dreptul la toalete”

Dacă ne unim forțele, putem să facem o schimbare. Toaletele nu ar trebui să fie un privilegiu.

Implică-te în lupta Domestos, în parteneriat cu Crucea Roșie, pentru dreptul la toalete! Înscrie o școală care are nevoie de ajutor sau, dacă nu știi niciuna, donează acum!

Foto: Domestos


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Primaria sectorului 1 poate cumpăra sediul liceului de Arte Plastice “Nicolae Tonitza”, o clădire istorică de peste 120 de ani, din strada General Berthelot / Din 2016, elevii nu au putut folosi o clădire complet renovată a liceului, din cauza unor probleme tehnice semnalate de experți ISU

La începutul anului, Consiliul Local al sectorului 1 anunța că vrea să cumpere sediul Liceului de Arte Plastice “Nicolae Tonitza” de pe strada General Berthelot nr. 56-58 și aștepta aprobarea…
Vezi articolul

Răzgândire prezidențială în privința BAC-ului unitar. Consilierul Ligia Deca: “Subiectele pot arăta altfel în funcție de profil” / Modul în care vor fi puse în aplicare examenele de admitere la liceu va spune “dacă propunerea noastră este bună sau nu”

Bacalaureatul unitar propus de proiectul “România Educată” ar putea include subiecte “care pot arăta altfel în funcție de profil”, atât timp cât se testează competențe. Colegiile terțiare non-universitare “reprezintă etapa…
Vezi articolul

Colaborare româno-americană în domeniul inteligenței artificiale, între compania Lockheed Martin și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca / Premierul Ciucă: ”Rolul nostru în regiunea Mării Negre este tot mai relevant”

O colaborare româno-americană în domeniul inteligenței artificiale, între compania Lockheed Martin și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, a fost anunțată marți, printr-un comunicat transmis de Guvernul României, scrie G4Media.ro. Premierul Nicolae…
Vezi articolul

Guvernul anunţă că acordă vouchere pentru calculatoare copiilor din familii fără posibilităţi, ca să sprijine învăţarea online “în această perioadă”. Dar bonurile de 200 de euro pot fi primite abia în toamnă

UPDATE Ionel Dancă, șeful cancelariei prim-ministrului, a revenit cu următoarea precizare, pentru Edupedu.ro: “sensul intenționat al afirmației mele a fost de a sprijini dezvoltarea învățământului online în condițiile în care…
Vezi articolul