Elevii să nu mai poarte mască la orele de sport – solicitarea comună a sindicatelor din Educație și Federației părinților

1.873 de vizualizări
Eliminarea orelor de educație fizică
Foto: Pexels.com
Măsura impusă de Ministerul Sănătății de a obliga elevii să poarte mască la orele de educație fizică este excesivă, susțin toate cele trei federații sindicale din Învățământ și Federația Asociațiilor de Părinți într-un comunicat comun primit de Edupedu.ro.

Semnatarii documentului sunt Federația Națională a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federaţia Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater“.

Federațiile sindicale și părinții susțin propunerea Ministerului Educației de a fi eliminată această interdicție.

“Este inexplicabil faptul că, atunci când s-au stabilit măsurile prin ordinul comun al Ministerului Educaţiei și Ministerului Sănătății, reprezentanții Ministerului Sănătății au afirmat că s-au inspirat din deciziile luate de alte țări, nu însă și în ceea ce privește purtarea măștilor de către elevi la orele de educație fizică. Și atunci, și în prezent, elevii din majoritatea țărilor membre UE nu sunt obligați să poarte mască la orele de educație fizică. Greșesc specialiștii din aceste țări sau noi avem o problemă?!

Se pune întrebarea: când este mai mare riscul transmiterii coronavirusului, atunci când elevii își petrec timpul liber în mall-uri, în stațiuni, în mijloacele de transport în comun sau la orele de educație fizică, păstrând distanța corespunzătoare?

Semnatarii acestui comunicat consideră că, după o perioadă atât de îndelungată în care elevii au stat departe de școală, orele de educație fizică, acolo unde există condiții optime de desfășurare a acestora, sunt mai mult decât binevenite dacă se fac fără mască și reprezintă o revigorare fizică și psihică.

Mai mult, oficialii din Ministerul Sănătății ar trebui să țină cont de riscurile la care sunt expuși elevii care fac orele de educație fizică cu masca pe față, având în vedere că masca afectează capacitatea de efort, iar hiperventilaţia pe o durată mai mare de 15 minute cu masca pe față nu este indicată, după cum arată specialiștii.

Orele de educație fizică se pot organiza, astfel încât să fie evitate sporturile de echipă în spațiile închise, acestea putând să se desfășoare în aer liber, pe terenuri de sport corespunzătoare și cu păstrarea distanței. Elevilor li se poate impune să poarte mască atunci când se deplasează către și de la locul de desfășurare a activităților fizice și până la momentul începerii orei, precum și după finalizarea orei. Avem ferma convingere că profesorii de educație fizică sunt capabili să-și organizeze orele, în așa fel încât să reducă la minimum riscul ca elevii să contacteze virusul”.

Foto: pexels.com


3 comments
  1. Genul ala infumurat si cu tupeu. Ce persoana dizgratioasa. Atoatestiutor si de o infumurare maxima. Urat caracter. Parca nu ar mai exista destepraciune pe planeta decat profesorul universitar. Are o superioritate fata de preuniversitar, ceea ce il impinge mereu la decizii care nu iau in seama parerea profesorului. Doar parintii conteaza, doar elevii sunt victime, doar el e vindecatorul tuturor relelor din scoala romaneasca. Macar Anisie era…cum era, dar asta e si tupeist.

  2. Ce frumoasa e poza de la inceputul articolului, cu gazon, cu copii fericiti.
    Dar in realitate, la noi orele de educatie fizica se desfasoara in sali de sport de interior, cu mai multe clase deodata, fara distantare…

  3. Ce epidemiologi de prestigiu are tara pe la ministerul educatiei! Ar trebui sa mai ia un salariu sau doua de la ministerul sanatatii!!! Probabil merg pe premiza ca la educatie fizica virusul face pauza , se odihneste! Imi place tupeul acestui tampeanu, care da nervos sfaturi in orice domeniu! E de urmarit dupa ce l-or lepada astia ca pe o carpa pe unde si-o gasi implinirea, Nu m-ar mira sa se apuce de agicultura!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Emil Boc: „Școala să înceapă la 15 septembrie, situația să fie descentralizată”. Primarul Constanței: „Anul școlar să înceapă odată cu cel universitar, pe 1 octombrie. Noi suntem oraș turistic, dorim un sezon estival cât mai lung”

Primarul Clujului și fostul premier Emil Boc (PNL) a declarat la Digi24 că școala ar trebui să înceapă pe 15 septembrie, iar situația ar trebui să fie una descentralizată pentru…
Vezi articolul
Neurostiinta la Clasă - Paul Olteanu, Diana Mișa, Sorin Ion / Foto: GMP PR

Reacția organizatorilor “Neuroștiința la clasă” cu privire la erorile științifice aduse în fața elevilor prin podcastul Mind Architect, greșeli semnalate de 3 oameni de știință: “Împreună putem contribui la educația unei generații care va fi, poate, mai senină, mai blândă cu sine și cu greșelile celor din jur” / Ce spune echipa sa despre lipsa de studii în domeniu în cazul Paul Olteanu

După ce a adus în fața elevilor un program de neuroștiință organizat de nespecialiști, cu sprijinul Ministerului Educației, echipa “Neuroștiința la clasă” le cere specialiștilor să corecteze din mers informațiile…
Vezi articolul