Elevii și copiii de grădiniță nu vor trece în sistem online săptămâna viitoare. Gradul de ocupare a paturilor ATI este sub 70% în toată țara

25.291 de vizualizări
Foto: © Viktor Levi | Dreamstime.com
Școlile și grădinițele nu vor trece la învățarea online în niciun județ din țară, după gradul de ocupare a paturilor de pe secțiile de Anestezie-Terapie Intensivă din spitale, conform datelor oficiale actualizate joi de Ministerul Sănătății pe ms.ro.

Astfel, județele cu cel mai mare grad de ocupare a paturilor ATI sunt Vaslui cu 67,73% și Cluj cu 65,40% (în scădere față de săptămâna trecută când avea 67,5%).

Zona București-Ilfov are 50,95% gradul de ocupare.

La nivel de țară, gradul de ocupare a paturilor de spital de pe ATI este de 45,19%.

Lista pe județe cu gradul de ocupare al paturilor cu bolnavi Covid-19 actualizată, joi, 3 februarie:
JUDETGRAD DE OCUPARE TOTAL PATURI (%)
ALBA47.01 %
ARAD40.50 %
ARGEȘ37.92 %
BACĂU57.46 %
BIHOR44.01 %
BISTRIȚA-NĂSĂUD55.14 %
BOTOȘANI65.15 %
BRĂILA18.13 %
BRAȘOV60.55 %
BUCUREȘTI – ILFOV50.95 %
BUZĂU65 %
CĂLĂRAȘI43.33 %
CARAȘ-SEVREIN40.52 %
CLUJ65.40 %
CONSTANȚA50.95 %
COVASNA37.75 %
DÂMBOVIȚA37.35 %
DOLJ26.42 %
GALAȚI46.63 %
GIURGIU46 %
GORJ31.46 %
HARGHITA43.46 %
HUNEDOARA46.07 %
IALOMIȚA37.88 %
IAȘI59.42 %
MARAMUREȘ59.09 %
MEHEDINȚI17.52 %
MUREȘ38.97 %
NEAMȚ32.03 %
OLT25.85 %
PRAHOVA43.49 %
SĂLAJ41.27 %
SATU-MARE46.66 %
SIBIU39.70 %
SUCEAVA53.67 %
TELEORMAN28.90 %
TIMIȘ40.61 %
TULCEA56.11 %
VÂLCEA52.96 %
VASLUI67.73 %
VRANCEA38.83 %
NAȚIONAL45.19 %

„Conform informării primite de la Ministerul Sănătății, astăzi, joi, 3 februarie, rata de ocupare a paturilor destinate pacienților Covid nu a depășit pragul de 75% în niciun județ. Coroborat cu prevederile Ordinului comun Sănătate-Educație, nu vor trece integral în online unitățile de învățământ din niciun județ (cf. art. 3.1., alin. 4 din OM 5338/2021 cu modificările și completările ulterioare)”, a spus Sorin Cîmpeanu pe grupul de comunicare al Ministerului Educației.

Iată ce prevede ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății în privința regulilor de funcționare a școlilor:

Scenariul 1: Prezență fizică – rata de ocupare la nivel județean a paturilor COVID e cel mult 75%

 • Dacă apar 3 cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-un interval de 7 zile consecutive la nivelul unei clase/grupe de studiu, cursurile cu prezență fizică la nivelul clasei/grupei respective se suspendă pentru o perioadă de 5 zile, începând cu ziua următoare confirmării celui de-al treilea caz.

Scenariul 2: Școală online – rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital COVID-19 e peste 75%;

 • Revenirea la școală cu prezență fizică numai după ce rata de ocupare scade sub 70% la nivel județean.

Foto: © Viktor Levi | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


8 comments
 1. Doi ministri imbatraniti in rele, au dărâmat sănătatea elevilor si a cadrelor didactice, admițând focare de infectie in fiecare clasa de elevi.

 2. Nici nu cred ca va creste gradul de ocupare daca nu se doreste acest lucru.E simplu…suntem toti cifre pe o hartie. Si cifrele se modifica usor cu pixul.

 3. Pai normal ca e sub 70%.Ati dat o rata ce greu poate fi atinsă,ma mir ca n ati dat 99,99%.
  Mai bine spuneati direct ca nu vreti să închideți scolile si gata,ce tot o mai dati cu rata “vietii”?!

 4. Chiar va incapatanati cu prostia asta generalizata la nivel de judet cu paturile? Sunteti nebuni la cap sa faceti asa ceva? In localitatea mea rata e 2. Suntem la 60 km de resedinta de judet, la tara. Liniste si pace. Toti elevii la scoala, niciun profesor pozitiv, conditii de igiena foarte bune. Dar nu avem curent si internet in toate zonele si copiii sunt din familii de agricultori sau la limita subzistentei, fara posibilitati sa cumpere laptop sau internet. Nici curent nu au 40 la suta din ei. Deci ce inseamna aceasta tampenie? Condamnam ruralul la abandon? Copiii m-au anuntat de pe acum ca daca se face online nu vor participa. Citez din memorie: -Doamna, eu am numai o camera cu soba,nu avem unde ne duce in alta camera. Cu tot cu mama suntem 6. -Precizez ca toti copiii familiei sunt la scoala. Campeanu sa coboare fundul lui finut din scaunul ce leviteaza in sfere inalte si sa afle realitatea cruda. Cum baga el in online un judet de munte unde nici curent nu este, nici nu se vede iarna om cu om cate cel putin o saptamana. Mai degraba cu urs decat cu om. Romania este o tara predominant rurala si agrara, nu uita, dom’ Campeanu! Cand dai legi, le dai cu cap, nu cum iti vine tie mai simplu ca sa nu muncesti sau asumi prea mult. M-am vaccinat cu 3 doze si regret. Si elevii mei care au facut-o mi-au spus azi acelasi lucru. Nu pot concepe ca fac online ca nevaccinatul, ca stau 5 zile in carantina ca nevaccinatul, ca sunt tratati mai cu dispret de toti decat nevaccinatul.Semnat: un profesor responsabil, dar din pacate prost ca a ramas in sistem.

  1. Sau un profesor care nu vrea online ca n-are chef. Si altii locuiesc la sat, doamna, dar asta nu inseamna ca nu se face scoala! La noi s-a facut si pe telefon, nu e nevoie de laptop sau tableta. Numai unde nu se vrea, nu se gasesc solutii! N-aveti in minte decat cum sa ocoliti scoala online, ca de obtuzimea asta ne-am saturat! Sau nu ati observat ca internetul inseamna progres si viitor?? Tineti-i si pe elevi in intuneric, sa aiba tampeanu ce dirija cu bagheta de la tv!

 5. Intrebare: cum poate sa scada numarul de paturi ocupate, procentual, cand cazurile zilnice s-au dublat, de saptamana trecuta? Referirea o fac direct pentru Cluj? Oare exista un pix magic pe care il folseste Ministrul Educatiei?

 6. Lasa ca nu mai e nevoie…oricum gradul de ocupare al catedrelor in scoli este la minim istoric…in curand nu mai gasesti profesor sa-si tina orele…sunt si cite 3-4 profesori la clasa in medical, unii bolnavi a doua oara! Elevii stau prin curtea scolii, evident ca nu fac orele la care profii sunt bolnavi.
  Si de la o vreme, daca te uiti asa la poarta scolii cind se intra in ture, vezi tot mai putini elevi.
  Deh, ilustru’ ministru’ (ala al educatiei) cu ce-l trece! 5 zile la o infectare…unii nici nu se negativeaza in 5 zile nu mai zic daca totusi te simti rau! Poate da covidu si peste tapul ala!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Ce înseamnă Școala Parteneră Microsoft, proiect pilot pentru “profesorii care au înțeles ce înseamnă transformarea digitală și care vor mai mult” / Participă 100 dintre cele 300 de școli care s-au înscris

Compania Microsoft desfășoară, pe parcursul următoarelor patru luni, un proiect-pilot de certificare pentru profesorii și școlile care manifestă interes profund pentru transformarea digitală, care au înțeles ce înseamnă aceasta, Proiectul,…
Vezi articolul

Ce înseamnă ”metoda loverboy” și cum se pot apăra tinerii de pericolele de pe net? Liceenii sunt invitați să participe la un eveniment online despre prevenirea traficului de persoane – Campania „19 Zile de activism”

Care sunt pericolele pentru adolescenți și copii în mediul online? Cum ne putem apăra eficient într-o epocă în care accesul la smartphone și internet e generalizat? Marți, 16 noiembrie 2021,…
Vezi articolul