Elevii și studenții pasionați de limbi clasice se pot înscrie la a doua ediție a cursurilor gratuite de latină și greacă veche, organizate de Facultatea de Limbi străine a UB. Lecțiile încep pe 5 octombrie

4.101 de vizualizări
Foto: © Eleftherios Damianidis | Dreamstime.com
Elevii și studenții pasionați de limbi clasice se pot înscrie la a doua ediție a cursurilor gratuite de latină și greacă veche, organizate de Facultatea de Limbi și literaturi străine (FLLS) a Universității din București (UB), potrivit unui comunicat al instituției de învățământ superior. Lecțiile sunt gratuite și încep pe 5 octombrie, în fiecare sâmbătă, în format fizic și online.

Orele se vor ține în fiecare sâmbătă pentru „elevii de gimnaziu și liceu, precum și studenți, masteranzi, doctoranzi sau alte persoane interesate de limbile clasice”, transmit organizatorii.

Este vorba mai exact despre ore de limba latină și limba greacă veche, care „se vor desfășura pe parcursul întregului an școlar în format hibrid, atât online, pe platforma Google Meet, cât și fizic, la sediul din Pitar Moș al FLLS”.

Cursanții vor fi repartizați în patru grupe, astfel: latină – începători, greacă – începători, latină – intermediari, greacă – intermediari, latină – avansați, greacă – avansați.

Orele vor fi ținute de profesori ai Catedrei de Filologie Clasică de la FLLS a UB, în fiecare sâmbătă, în intervalul orar 12:00 – 18:00, conform anunțului citat.

„Ne-am hotărât să venim în întâmpinarea liceenilor care ar dori să învețe mai multă latină și mai multă greacă veche decât le permite sistemul nostru de învățământ preuniversitar (și știm prea bine că administratorii acestui sistem ignoră cu desăvârșire importanța învățării limbilor clasice pentru formarea armonioasă a personalității omului modern). Îi așteptăm pe elevii pasionați de limbile clasice, dar și pe cei care sunt, pur și simplu, curioși să afle mai multe despre rădăcinile greco-latine ale civilizației europene, la cursurile oferite de colegii noștri în după-amiezele de sâmbătă”, susțin organizatorii.

  • „Coordonatorul programului este conferențiarul universitar dr. Theodor Georgescu, cadru didactic la Catedra de Filologie Clasică a Departamentului de Limbi și Literaturi Romanice, Filologie Clasică și Neogreacă al FLLS, reputat clasicist cu experiență de predare atât în mediul universitar, cât și în cel liceal”, mai scriu organizatorii în comunicat.

După cum se arată în informare, persoanele interesate se pot înscrie online, trimițând un e-mail la adresa cerculdefilologieclasica@gmail.com, în care vor preciza numele, grupa dorită și o adresă electronică la care pot fi contactate. O persoană se poate înscrie în mai multe grupe. Toate amănuntele vor fi trimise după înscriere, înainte de începerea cursurilor.

Foto: Universitatea din București

Seria de cursuri începută pe 7 octombrie 2023 este la al doilea an de organizare și are „o audiență notabilă. Astfel, primele două serii de cursanți se remarcă prin rezultate notabile și o evoluție semnificativă în studiul limbilor latină și greacă veche”, potrivit informării Universității din București.

Foto: © Eleftherios Damianidis | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Ministerul Educației împotriva unui copil. Cazul elevului de gimnaziu din Baia Mare care a ajuns la olimpiada de limba latină pentru clasa a X-a după două procese în instanță și cum Ministerul ar trebui să modifice regulamentele olimpiadelor
Cursuri gratuite de latină și greacă veche pentru elevi și studenți, organizate din 13 ianuarie de Cercul de Filologie Clasică al Facultății de Limbi Străine a UB. Participanții se pot conecta online dacă nu sunt din București
Cursuri gratuite de latină și greacă veche pentru elevii de gimnaziu și liceu, organizate de Facultatea de Limbi Străine a Universității din București. Orele încep pe 7 octombrie și se țin online pentru elevii care nu sunt din Capitală
Profesoara Gabriela Creția: Limbile clasice ne imprimă o ordine mentală neprețuită, într-o epocă în care nu prea mai știm încotro să ne îndreptăm și care e direcția bună

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Raed Arafat: Marea parte a copiilor se infectau și înainte, dar cu forme foarte ușoare. Protecția copilului tot se face prin vaccinarea adultului sau prin vaccinarea copilului, dacă părinții sunt de acord

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că „Marea parte a copiilor se infectau și înainte, dar cu forme foarte ușoare”. Acesta a subliniat importanța vaccinării în…
Vezi articolul

Partidul REPER condamnă ferm decizia Guvernului de a înlocui probele orale de Bacalaureat cu media de la clasă şi de a elimina evaluarea naţională la finalul clasei a VI-a: Soluţie de avarie care nu face decât să submineze fundamentul evaluării obiective şi corecte a pregătirii elevilor

Publicarea proiectului de OUG de către Guvern prin care se va face echivalarea unor probe orale de la bacalaureat cu notele din timpul liceului arată că lipsa de competenţă şi…
Vezi articolul