Elevii unei școli din Argeș au primit la Limba și literatura română, la simularea Evaluării Naționale, subiectele destinate elevilor maghiari / Greșeala a fost observată doar după terminarea examenului

17.607 vizualizări
Foto: © Arrowsmith2 | Dreamstime.com
20 de elevi de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială nr. 1 din localitatea argeșeană Vlădești au primit la Limba și literatura română la simularea Evaluării Naționale 2023 subiectele destinate școlilor cu predare în limba maghiară, conform epitesti.ro.

Greșeala a fost observată doar după terminarea examenului, în momentul în care au fost strânse subiectele de către directorul unității de învățământ, Mihaela Ivan. Asta cu toate că pe prima pagină scria clar „Limba și literatura română pentru școlile și secțiile cu predare în limba maghiară”, potrivit sursei citate.

Elevii vor primi note pe aceste subiecte. Nu vor repeta examenul

„Prima parte este la fel, cred că un singur subiect era un pic diferit pentru că făcea referire la cultură și civilizație și celor care studiază în limba maghiară le-ar fi fost ușor să facă o comparație, în rest au fost al fel. Cu aceeași compunere…doar că textele au fost diferite.

Am discutat și cu Ministerul și am convenit să evaluăm pe aceste subiecte că tot sunt în limba română și sunt similare cu cele care s-au dat la limba română. E doar simularea acum și mergem așa pentru că nu aveam cum să întoarcem copiii”, a declarat pentru ePitești inspectorul școlar general adjunct Cătălina Dumitrașcu.

Foto: © Arrowsmith2 | Dreamstime.com | Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Peste 55.000 de elevi vor primi tichetele educaționale de câte 500 de lei pentru a cumpăra rechizite, cu 3 săptămâni înainte să se termine școala, la finalul lunii mai 2023, propune Ministerul Proiectelor europene în ședința Guvernului de miercuri

Ultima tranșă de bani acordată prin tichete educaționale celor peste 55.000 de elevi defavorizați va ajunge la părinți pe 26 mai 2023, cu 3 săptămâni înainte să se termine anul…
Vezi articolul

Mircea Dumitru, rectorul Universității din București: Noi înșine, profesorii, le suntem datori elevilor anumite îmbunătățiri – un masterat didactic, manuale școlare pentru copii, nu cărți savante făcute pentru colegii noștri

“Noi înșine, profesorii, le suntem datori elevilor anumite îmbunătățiri, anumite reforme reale ale școlii. De pildă un masterat didactic foarte bine făcut. Nu îl avem”, a declarat Mircea Dumitru, rectorul…
Vezi articolul