Vouchere de vacanță de 1.600 de lei pentru profesorii și angajații din Învățământ. Primesc aceste sume cei cu salarii nete de până la 8.000 lei inclusiv, prin raportare la salariul net cuvenit funcției de bază din luna acordării acestora, potrivit unui ordin de ministru – document

46.929 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Valoarea voucherelor de vacanță este de 1.600 de lei pentru angajații din Învățământ, pentru anul 2024, potrivit unui ordin semnat de Ligia Deca. Este vorba despre ordinul de ministru nr. 4.440 din 15 mai 2024. Primesc aceste vouchere cei care au salarii nete de până la 8.000 lei inclusiv, prin raportare la salariul net cuvenit funcției de bază din luna acordării acestora, potrivit unui ordin de ministru.

Concret, ordinul modifică anexa la Ordinul ministrului educației nr. 4072/2023 pentru aprobarea Regulamentului de acordare a voucherelor de vacanță pentru unitățile/instituțiile de învăţământ de stat, în Ministerul Educaţiei şi în alte instituții publice din subordinea/coordonarea acestuia, pentru anii 2023 — 2026.

După alineatul (6) al articolului 3, se introduc două noi alineate, alin.(7) si (8) cu următorul cuprins:

“(7) Pentru personalul din sistemul de învăţământ se acordă anual vouchere de vacanţă în cuantum de 1.600 lei, în perioada 1 ianuarie 2024 – 31 decembrie 2026, ale căror salarii nete sunt de până la 8.000 lei inclusiv, prin raportare la salariul net cuvenit funcției de bază din luna acordării acestora.

(8) Pentru personalul din sistemul de învăţământ în calculul salariului net cuvenit funcției de bază de până la 8000 lei sunt incluse toate drepturile salariale aferente funcției de bază.” 

Profesorii angajați pe mai mult de o normă

La articolul 4, alineatul (5) se modifică si va avea următorul cuprins: ”(5) Personalul angajat cu mai mult de o normă/post beneficiază de vouchere de vacanţă în cuantum de 1.600 de lei/an, în condiţiile prezentului articol.”

Sumele reprezentând voucherele de vacanță sunt supuse impozitării

La articolul 10, alineatul (6) se modifică şi va avea următorul cuprins: ”(6) Pentru sumele reprezentând vouchere de vacanța se calculează şi se rețin contribuții pentru asigurări sociale de sănătate și sunt supuse impozitării în luna în care au fost acordate beneficiarului.” 

La articolul 10, alineatul (8) se modifică şi va avea următorul cuprins: “(8) În situația în care se restituie contravaloarea voucherului de vacanță, persoana beneficiază de recalcularea contribuției pentru asigurări sociale de sănătate şi impozitului în luna următoare restituirii.” 

Ordinul de ministru poate fi consultat mai jos:

Ordonanța de urgență nr. 10 din 22 februarie 2024, document publicat în Monitorul Oficial, stabilește că indemnizația de hrană și voucherele de vacanță pentru angajații din Învățământ se stabilesc prin raportare la salariul net cuvenit funcției de bază.

Citește și:
Indemnizația de hrană, pentru profesorii și angajații din Învățământ, se stabilește prin raportare la salariul net cuvenit funcției de bază, potrivit unui ordin semnat de Ligia Deca. Liderul sindical Marius Nistor: Atât timp cât salariul net aferent funcției de bază este până la 8000 lei net inclusiv, salariatul trebuie să primească indemnizația de hrană
Legislație clarificată pentru directori și profesori, prin ordonanță de urgență. Liderul sindical Marius Nistor: Cei care predau și în regim de plata cu ora și depășesc 8.000 lei net vor beneficia de alocația de hrană și de voucherul de vacanță
Analiza proiectului de OUG care modifică Legea învățământului preuniversitar, pe ordinea de zi a ședinței de Guvern. Sunt vizate voucherele de vacanță, indemnizația de hrană și programul „Masă sănătoasă”
Indemnizația de hrană și voucherele de vacanță pentru profesori se calculează prin raportare la salariul net cuvenit funcției de bază – proiect de OUG
Sindicatele profesorilor anunță că Ministerul Educației pregătește o ordonanță de urgență pentru a rezolva problema raportării lunare a activității pentru sporul de doctorat și pentru calcularea indemnizației de hrană și a voucherelor de vacanță la salariul net cuvenit funcției de bază – document

7 comments
 1. De ce nu se aplică aceeași regulă și în magistratură, armată/poliție, administrație publică centrala?
  Acum, pentru Ioan de mai sus:
  Ioane stai liniștit, banii nu sunt luați de la privați, sunt împrumutați, lucru pe care guvernul îl face de 30 de ani. Și nu vreau să fiu sarcastic, care privați? România nu mai produce nimic. Privații din România sunt băncile, resursele, energia, asigurari, etc. care nu mai sunt românești, asa ca banii ăia merg în alta parte.
  Iar pentru Jicu:
  Dacă profesorii sunt ultra privilegiați, atunci uită-te în tagma magistraților, o să faci AVC.

 2. Da cu o mână și ia cu două. De ce nu ne dă direct 1280 RON asta e suma după impozitare rușine, personalul administrativ nedidactic nici nu apare în grila de salarizare, noi avem salarii de mizerie. Trăiască pensiile speciale.

 3. De ce nu vă faceți profesori? Toți retardații din privată lucrează, restul nu. Bine v-a crescut infractorul Băsescu.
  Cred că mulți încă nu înțeleg rolul statului.

 4. Vom primi și vaucherele neacordate în mod discriminatoriu de către inspectoratele scolare (ex Prahova ) în perioada sept.dec.2022?

 5. Ce le mai place să mince bani nemunciți de la privați. Cînd vă saturați să tot luați de la privați,bani nemunciți.

  1. Nu merită aceste vouchere, profesorii, ca vor plății impozit pe meditațiile date în particular. Nesimțire curata. Cine controlează și verifica banii negri pe care ii produc din meditații?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Activități educaționale pentru copii și familiile lor la Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului, în weekenduri, chiar și în timpul anului școlar, „pentru a contracara efectele școlii online”

Activități educaționale sunt desfășurate pentru copii și familiile lor la Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului în weekenduri și în timpul anului școlar „pentru a contracara efectele școlii online”, potrivit unui…
Vezi articolul

DOCUMENT Până în 15 martie școlile și inspectoratele trebuie să trimită Ministerului Educației sumele necesare pentru plata salariilor decise prin hotărâri judecătorești și OUG 48 / Banii ar urma să fie plătiți duminica, pe 14 aprilie, anunță ministerul

Școlile și Inspectoratele școlare trebuie să trimită până în data de 15 martie 2024 Ministerului Educației, sumele necesare pentru plata diferențelor salariale rezultate prin aplicarea hotărârilor judecătorești pentru angajații din…
Vezi articolul