Elevii unei școli din Bihor nu au asigurat transportul spre casă, când termină orele / Directorul școlii nu are soluții

1.557 de vizualizări
Foto: © Franz1212 | Dreamstime.com
Părinții elevilor de la Școala Gimnazială „Zelk Zoltan” din Valea lui Mihai, județul Bihor, reclamă faptul că școala și administrația publică nu asigură transportul spre casă pentru elevii care învață după-amiază, ci numai spre școală, deși în primele trei săptămâni școala le-a asigurat transportul și seara, conform eBihoreanul.ro.

Clădirea Școlii Gimnaziale „Zelk Zoltan” din Valea lui Mihai, județul Bihor, a intrat în reabilitare și elevii au fost mutați în clădirea Liceului Tehnologic nr. 1. Lipsa spațiului a dus la predarea în schimburi: ciclul primar de la școala gimnazială învață dimineața, iar elevii din clasele V-VIII învață după-amiază și termina orele la 17:45, 18:30 sau 19:15.

În primele săptămâni, școala a asigurat transportul elevilor spre și de la școală cu trei microbuze. Acum li s-a explicat părinților că se mai poate asigura transportul elevilor numai spre școală, la ora 14, nu și seara, când ies de la ore, potrivit Bihoreanul. 

„Singura soluție pe care ne-a dat-o conducerea școlii a fost să ne organizăm cumva noi, părinții, să ducem toți copiii, sau să îi mutăm la școlile din satele noastre. Dar acolo nu sunt clase de limba română…”, a declarat un părinte, pentru Bihoreanul.

Directorul școlii, Robert Varga, a confirmat pentru sursa citată că situația este așa cum o reclamă părinții. „Primăria nu are alt șofer cu atestat în organigramă. Ca să pregătească unul, ar dura poate la fel de mult timp cât renovarea școlii. Și, oricum, are posturile blocate, ca toate instituțiile. Le-am spus tuturor că nu se supără nimeni dacă se transferă la alte școli în acest an școlar și revin la noi anul următor. Dar acum altă soluție nu am găsit”.

Foto: © Franz1212 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


4 comments
  1. Pai au sofer, care face doar 2 drumuri, in loc de 3 si e platit la norma intreaga… Atestatul de de transport persoane se elibereaza, dupa ce un sofer cu categoria B/C urmeaza un curs de si sustine examenul, asta durand maxim 2 saptamani. Deci…

  2. Este lipsa de interes din partea scolii si a primariei. Soferul face 3 drumuri dus-intors, dimineata, pranz si seara. Un drum dus-intors inseamna maxim 2 ore, deci in total 6 ore presteaza soferul pe zi, daca faca 3 drumuri, daca face 2, presteaza doar 4 ore pe zi. Deci, soferul primariei este platit la norma intreaga si el realizeaza doar jumatate de norma sau, daca ar face 3 drumuri dus intors, 2/3 din norma. Si am calculat ca un drum dus-intors duteaza 2 ore, am pus maxim, s-ar putea ca drumul sa dureze muuuult mai putin. DEZINTERES!

    1. Dumneavoastra sunteti fantastica. Ce nu intelegeti din acest articol? NU ESTE SOFER CU ATESTAT. Ce legatura are scoala? Soferul este angajatul primariei, nu este angajatul scolii. Daca comunitatea nu este multumita sa mearga peste primar, ca doar ei l-au ales. Calculele prezentate de dumneavoastra sunt valabile daca ai sofer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Ministerul Educației anunță situația actualizată a școlilor închise din cauza condițiilor meteo: decizie finală de suspendare integrală a cursurilor în 6 județe, pentru astăzi

Ministerul Educației anunță că și în județul Vrancea inspectoratul școlar a decis să suspende integral cursurile, după ce dimineață a comunicat că suspendarea nu cuprinde și orele efectuate după-amiază. În…
Vezi articolul

Sfaturi pentru completarea fișei de admitere la liceu 2023. Consilierul școlar Ana Maria Oancea: Ca să fiu sigur că va avea copilul un loc la liceu, e nevoie să adun toate locurile de la clasele unde vrea să intre, astfel încât suma lor să se apropie de locul copilului pe București

Consilierul școlar Ana Maria Oancea a explicat la TVRInfo ce ar trebui să știe elevii și părinții când completează fișa de admitere la liceu 2023, având în vedere că este…
Vezi articolul

Klaus Iohannis: Nu se redeschid şcolile, grădiniţele, universitățile, până în septembrie. Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor organiza cum au fost planificate. Anul școlar se încheie pe 12 iunie

“Grădinițele, școlile, universitățile nu se vor redeschide în acest an școlar, universitar. Se vor redeschide în septembrie, când începe noul an școlar”, a anunțat președintele Klaus Ioahnnis. Liderul de la…
Vezi articolul

Consiliul Elevilor: Este imperios ca lecțiile să fie înregistrate. Unde erau principiile echității și egalității de șanse, când ar fi trebuit să faceți achiziții pentru dispozitive electronice pentru elevi și profesori?

“Anul școlar va începe într-un mod haotic, iar responsabilitatea vă aparține întru totul. În tot acest timp, tot ceea ce vă interesează este campania electorală”, este acuzația lansată la adresa…
Vezi articolul