Regulile Olimpiadei Naționale Gazeta Matematică: Primele etape – online. Etapa finală – cu prezență fizică, în centrele universitare, în aprilie

6.654 de vizualizări
Ce s-a intamplat când o școală a făcut temele pentru acasă
Foto: © Xalanx | Dreamstime.com
Primele etape ale Olimpiadei Naționale Gazeta Matematică 2020-2021 urmează să se desfășoare online, urmând ca faza finală, națională, să se desfășoare cu prezența fizică a elevilor, în centrele universitare, potrivit regulamentului anunțat de organizatori.

Regulile Olimpiadei, care pot fi modificate oricând, “dar în timp util”, în funcție de regulile impuse de evoluția pandemiei, prevăd:

Etapa I, la nivel de unitate de învățământ – să se desfășoare online, pe baza unor teste grilă cu răspuns unic, prin platforme de conferințe (Zoom, Meet etc.). Elevii să fie obligați să țină camera deschisă și să predea răspunsurile scanate în maxim 15 minute după examen. Data – 27 februarie.

Etapa a II-a, locală – tot online, pe platforma Națională a Olimpiadei. Se va baza tot pe teste grilă cu diverse permutări ale problemelor și variantelor de răspuns, generate aleatoriu pentru fiecare elev. Rezultatele se vor încărca automat. Data – 20 martie 2021.

Etapa a III-a, națională – doar pentru elevii din clasele VII-XII (Ceilalți vor fi premiați în funcție de rezultatele la etapa a II-a). Se va desfășura cu participare fizică efectivă în centrele universitare, la mijlocul lunii aprilie, în funcție de situația medicală din țară. Vor fi 4 probleme, după formatul obișnuit al olimpiadelor naționale.

Regulamentul complet, așa cum a fost anunțat pe Facebook:

Citește și:
Lotul olimpic național de matematică va fi selectat în cadrul Olimpiadei “Gazeta Matematică”, cu primele etape în februarie – anunță Societatea de Științe Matematice, după ce Ministerul a suspendat competițiile școlare

Photo 85723932 © XalanxDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației: Costul standard per elev, componenta de cheltuieli materiale, pregătirea profesională a cadrelor didactice și organizarea examenelor naționale, crește cu 35% în școlile din mediul rural și cu 15% în urban

Costul standard per elev, componenta de cheltuieli materiale, crește cu 35% în școlile din mediul rural și cu 15% în cele din mediul urban, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației,…
Vezi articolul