Evaluarea Națională 2020: Noi teste de antrenament pentru elevii de clasa a VIII-a au fost publicate de Minister. Descarcă setul 5 de subiecte

76.882 de vizualizări
Teste de antrenament Evaluarea Nationala 2020 / Foto: colaborare.rocnee.eu
Noi teste de antrenament pentru elevii de clasa a VIII-a care se pregătesc pentru Evaluarea Națională 2020 au fost publicate de Ministerul Educației. Setul 5 de teste de antrenament conține subiecte de Limba maternă, Limba română și Matematică, pe care elevii le au de rezolvat până vineri, când Centrul din subordinea Ministerului Educației va publica baremele.

“Recomandăm rezolvarea testelor în zile diferite, în condiții apropiate celor din sala de examen (timp, modalitate de redactare, fără consultarea unor surse), iar după publicarea baremelor se pot realiza inclusiv autoevaluări”, spun specialiștii CNPEE. Descarcă de mai jos testele de antrenament pentru Evaluarea Națională 2020.

Matematică – Testele de antrenament nr. 21-25, în format .PDF:
Matematica – Testul 21 de antrenament pentru Evaluarea Nationala 2020
Testul 21 partea 2 – Matematica Evaluarea Nationala 2020
Limba și literatura română – Testele de antrenament nr. 21-25, în format .PDF:
Testul de antrenament nr 21 la Limba romana pentru Evaluarea Nationala 2020
Test de antrenament 21 partea 2 Limba romana
Limba şi literatura maghiară maternă – Testele de antrenament nr. 21-25, în format .PDF:
Limba şi literatura germană maternă – Testul de antrenament nr. 9, în format .PDF:

De remarcat că la Germană maternă – Centrul din subordinea Ministerului Educației n-a publicat decât un singur test de antrenament astăzi, 11 mai:

 

 

Testele de antrenament pentru Evaluarea Națională 2020 sunt concepute de specialiștii Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație (instituția ce reunește IȘE și CNEE), “în concordanță cu noile programe aprobate prin ordin al ministrului educației, adică fără materia semestrului al II-lea”, se arată pe platforma oficială pe care în fiecare luni sunt publicate subiectele pentru pregătirea elevilor de clasa a VIII-a.

Citește și:

 


13 comments
 1. Intr-adevar, matematica inseamna si sa gandesti, nu doar sa stii. Sunt momente in care un elev aloca timp de gandire unei probleme, mai mult decat dureaza rezolvarea in sine. Conteaza foarte mult procesul in sine de gandire, proces pe care nu-l poate contoriza nimeni, deoarece in urma unui indelung proces de gandire, poate reiesi o rezolvare de 3 randuri. Putini vor intelege ca uneori pentru a ajunge sa scrii 3 randuri de rezolvare, poate ai gandit 20 de minute(am dat un exemplu, dar poate fi si mai mult). Majoritatea vor avea tendinta sa contorizeze cat ai scris. Vor calcula ca 3 randuri se pot scrie in aproximativ 1 minut.

 2. Avand in vedere situatia data, toti elevii asteapta teste de bun simt..Pot sa admit ca daca subiectele de la examenele vor fi la fel de grele vor fi multe note mici. Ar trebui ca ministerul educatiei sa gandeasca mai bine subiectele pentru ca ele sa fie in favoarea elevului. 2 luni de stat acasa nu inseamna invatat 24\7 .

 3. Testele la mate sunt foarte grele! La scoala nici nu am apucat să aprofundam aceasta materie! Voi va gânditi că dacă stăm 3 luni acasă, noi stăm degeaba. In primul în rând, au ajuns prioritate și nu stiu cum materiile precum muzica, desenul, sportul dar română și mate nu prea mai le dau importanța profesorii. Aceste teste au fost făcute cu scopul de a termina elevii psihic. Fata mea a făcut două atacuri de panică din cauza stresului la care a fost supusă. Școală nu mai e ce a fost deoarece aceste teste nu sunt făcute în favoare elevului și la cum puneti situația veti corecta examenele în defavoarea elevului! Distrugeți viitorul copiilor! Rușine să vă fie! Daca voi nu susțineți elevi atunci să nu aveți așteptări de la ei!

 4. Foarte grele nu inteleg nimic si singura nu pot face nimic. Este olimpiada ???? Ar trebui sa se dea model MEDIU. Ati scos din materie dar acum dati foarte greu? Faceti asta special? Nu ne ajutati cu nimic

 5. Mi se par foarte grele testele la mate… Poeziile la romana sunt greu de inteles si nu are cine sa ma ajute..Scoala mea nu face nici o ora online si nu inteleg nimic singura, nici scoala de la tv nu ma ajuta, deoarece nu inteleg nimic. Va rog frumos sa incercarti sa ne ajutati si sa nu ne dati mai grele subiectele, ati scos din materie dar ati pus materie pe care nici nu am facut-o la scoala. In loc sa ne ajutati ne faceti mai rau.

 6. La Limba si literatura Romana la testele de antrenament ne au dat basmul si caracterizarea de personaj, si noi nu am facut asta in sem1, si parca am inteles ca o sa avem doar din sem 1,atunci de ce ne da din sem 2?

  1. Programa de examen nu cuprinde doar materia predată în clasa a opta. Ai înțeles greșit. Din programa de examen a fost scoasă materia aferentă semestrului II, dar tot ce înseamnă clasele V-VII și sem. I clasa a VIII-a, a rămas.

 7. E o mare prostie… Cel puțin testele la matematica au început sa devina din ce în ce mai grele…Ministerul gândește complet greșit. Dacă stai acasă nu înseamnă că ai timp sa înveți 24/7.Orele online ne ocupa o mare parte din timp… +Materiile de genu muzica, religie, desen nu au sens… Decat sa faci o ora de muzica mai bine repeți teoria la matematica de 10 ori. Cam asta a fost de spus….. Suntem o generație distrusa din orice punct de vedere. O zi buna

 8. E o mare prostie… Cel puțin testele la matematica au început sa devina din ce în ce mai grele…Ministerul gândește complet greșit. Dacă stai acasă nu înseamnă că ai timp sa înveți 24/7.Orele online ne ocupa o mare parte din timp… +Materiile de genu muzica, religie, desen nu au sens… Decat sa faci o ora de muzica mai bine repeți teoria la matematica de 10 ori. Cam asta a fost de spus….. Suntem o generație distrusa din orice punct de vedere. O zi buna!

 9. Testele de la matematică sunt din ce în ce mai grele… Dacă voi mergeți pe pricipiul că dacă stăm de 2 luni acasă am avut timp să învățăm…greșiți !
  Ați schimbat programa și după ce terminăm testele de antrenament nu mai avem ce lucra, plus că nu am putut merge la meditații, pentru a învăța cum să punem în practică teoria învățată în aceste luni…

 10. Daca voi credeti ca se poate invata in ritmul asta sunteti nebuni la cap. Nu se pot face 2 teste pe zi, unul la romana unul la mate, zilnic timp de 2 luni. Sunt teste care dureaza 2 ore fiecare, si la asta se adauga si orele online, recapitularile, invatatul efectiv. O sa avem o generatie de adolescenti cu creierul facut chisalita dupa scoala asta online. Mai exista si profesori prin ministerul ala? – pentru ca am impresia ca au venit AI-urile si au preluat controlul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like