Bac 2020 Teste de antrenament, setul 5

44.714 vizualizări
Freepik.com
Testele de antrenament pentru Bacalaureat setul 5 a foct publicat de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE). Sunt teste elaborate de specialiștii CNPEE în concordanță cu noile programe aprobate prin ordin al ministrului educației, adică fără materia semestrului al II-lea. Vineri vor fi publicate baremele de evaluare și notare.

Pentru a facilita abordarea de către candidați a pregătirii examenului de bacalaureat, MEC a reorganizat modalitatea de prezentare a testelor de antrenament, în seturi, în funcție de opțiunile posibile ale candidatului corespunzătoare pentru fiecare filieră și profil. Această grupare a testelor de antrenament va permite fiecărui candidat să își aleagă, în funcție de opțiuni, filieră și profil, setul de teste pentru a se pregăti în vederea susținerii examenului de bacalaureat.

”Recomandăm rezolvarea testelor în zile diferite, în condiții apropiate celor din sala de examen (timp, modalitate de redactare, fără consultarea unor surse), iar după publicarea baremelor se pot realiza inclusiv autoevaluări”, potrivit CNPEE.

Bac_2020_Limbi_materne_Teste_seria_a_V-a – PDF

Limba_romana_real_Mate-TEH_Anatomie – PDF

Limba_romana_real_Mate-TEH_Biologie – PDF

Limba_romana_real_Mate-TEH_Chimie-anorganica – PDF

Limba_romana_real_Mate-TEH_Chimie-organica – PDF

Limba_romana_real_Mate-TEH_Economie – PDF

Limba_romana_real_Mate-TEH_Fizica-fil-tehnologica – PDF

Limba_romana_real_Mate-TEH_Geografie – PDF

Limba_romana_real_Mate-TEH_Logica – PDF

Limba_romana_real_Mate-TEH_Psihologie – PDF 

Limba_romana_uman_Istorie_Economie – PDF

Limba_romana_uman_Istorie_Filosofie – PDF

Limba_romana_uman_Istorie_Geografie – PDF

Limba_romana_uman_Istorie_Logica – PDF

Limba_romana_uman_Istorie_Psihologie – PDF

Limba_romana_uman_Istorie_Sociologie – PDF

Limba_romana_uman_Mate-PED_Economie – PDF

Limba_romana_uman_Mate-PED_Filosofie – PDF

Limba_romana_uman_Mate-PED_Geografie – PDF

Limba_romana_uman_Mate-PED_Logica – PDF

Limba_romana_uman_Mate-PED_Psihologie – PDF

Limba_romana-real_Mate-MI_Anatomie – PDF

Limba_romana-real_Mate-MI_Biologie – PDF

Limba_romana-real_Mate-MI_Chimie-anorganica – PDF

Limba_romana-real_Mate-MI_Chimie-organica – PDF

Limba_romana-real_Mate-MI_Fizica-fil-teoretica – PDF

Limba_romana-real_Mate-MI_Informatica-MI-C – PDF

Limba_romana-real_Mate-MI_Informatica-MI-Pascal – PDF

Limba_romana-real_Mate-SN_Anatomie – PDF

Limba_romana-real_Mate-SN_Biologie – PDF

Limba_romana-real_Mate-SN_Chimie-anorganica – PDF

Limba_romana-real_Mate-SN_Chimie-organica – PDF

Limba_romana-real_Mate-SN_Fizica-fil-teoretica – PDF

Limba_romana-real_Mate-SN_Informatica-SN-C – PDF

Limba_romana-real_Mate-SN_Informatica-SN-Pascal – PDF

Citește și:

Evaluarea Națională 2020: Noi teste de antrenament pentru elevii de clasa a VIII-a au fost publicate de Minister. Descarcă setul 5 de subiecte

FOTO: Business photo created by katemangostar – www.freepik.com

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii
 1. Elena sunt părinte cu studii superioare și știu exact ce vorbesc. Subiectele sunt făcute sa încurce elevii! Normal ca sunt pe grade de dificultate dar copii trebuie lăsați sa arate ce știu, iar mie mi se pare ca sunt anumite lucruri care ii poate deruta. Au repetat materia singuri de aproape trei luni. Va fi mult mai greu pentru ei !

 2. Sunt părinte Draga Valeriu Mocanu așa ca am luat bacalaureatul și am și doua facultăți cu licența și am intrat la facultate cu admitere, așa ca observatiile pe care le-am făcut sunt corecte, nu ma lamentez ci știu exact ce vorbesc.

 3. Testele sunt peste nivelul mediu de competente ale elevilor și par să crească în dificultate cu fiecare test publicat. Scoaterea materiei din semestrul al II-lea este o abureala. De ce nu se poate tine cont de situația actuala în care ne aflăm?Moralul multora dintre noi este la pământ. Randamentul este scăzut și dacă situația continuă, acesta va mai scădea. Vă spun toate astea din perspectiva unui elev de clasa a 12-a de la mate-info care are norocul ca unul dintre părinți să fie profesor de matematică.

  1. Testele sunt facute pe grade de dificultate. Deci usosre sa se ia minim ptr absolvire si pentru cei ce vor note mari sunt mai dificile, Testele trebuie abordate ca sinteza a materiei nu ca reproducere dupa niste algoritmi. Trebuie sa si gandim nu numai sa reproducem. Citirea cu atentie a enuntului si gandirea logica- mai ales cei de la mateinfo-ne duce la rezultatele dorite. Asta cu moralul e o abureala si o scuza ptr lipsurile pe care le avem. Daca chiara lucrezi cate ceva asa cum trebuie iei bacalaureatul.
   Dar daca numai te lamentezi si stai poti fi sigura ca sunt subiecte grele pentru tine

 4. Va rog sa țineți cont de faptul ca examenele de bacalaureat nu sunt olimpiade naționale. Subiectele sunt făcute săi încurce pe elevi și nu sa scoată in evidentă cunoștințele acumulate in cei 4 ani de liceu. Cred ca ar trebui sa se tina cont și de faptul ca aproape trei luni au fost privați de o pregătire supravegheata. Le doresc multă bafta tuturor!

  1. Testele sunt facute sa sistematizeze ce ati invatat. Nu sa reproduceti. Trebuie sa selectati ce ati invatat si sa cititi cu atentie cerintele.Daca urmati numai nioste algoritmi si nu cititi cu atentie cerintele nu faceti decat sa gresiti.

 5. Foarte utile aceste teste.
  Totuși, păreau mult mai bine organizate înainte și anume pe discipline.
  Apoi, ne-ar fi de folos dacă s-a publica tot 5 teste pe săptămână la fiecare materie. Un test pe zi ar fi un antrenament destul de bun, dar unul pe săptămână…cam puțin pentru elevii care chiar sunt conștiincioși în pregătirea pentru bacalaureat.
  Sigur, unii pot spune ,,au culegeri, să lucreze de acolo”, dar nu toți elevii au culegeri cu teste/variante și chiar dacă majoritatea au, conform noii programe, acestea nu mai corespund date fiind modificările cu privire la materia pentru examenul de bacalaureat.
  Cu respect, o elevă de clasa a 12-a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Sorin Cîmpeanu anunță scenariile posibile pentru acest an școlar: Cel mai pesimist – Evaluarea Națională în august și BAC în septembrie. Cel mai optimist – reluarea școlii în luna mai

Președintele Consiliului Național al Rectorilor, fostul ministru Sorin Cîmpeanu, a declarat în direct la Realitatea Plus că cele trei scenarii probabile, la care se lucrează la Ministerul Educației în prezent,…
Vezi articolul

Andronescu ia în calcul ca BAC-ul viitor să fie cu teste grilă: Mulți spun că nu se poate la materia X să mergem pe itemi obiectivi. Asta e calea / Plus: O nouă lege a educației va fi lansată în dezbatere

Ecaterina Andronescu a anunțat că Ministerul Educației va regândi subiectele de la Bacalaureatul viitor și a vorbit despre teste grilă, evitând să spună dacă subiectele de la examenele următoare vor…
Vezi articolul

Dragoș Iliescu, vicepreședintele Comisiei Internaționale de Testare: Am putea argumenta că Subiectele grilă sunt în favoarea candidaților și o să aducă note mai mari

Testele grilă la Bacalaureat și Evaluarea Națională pun în mișcare procese de gândire axate mai degrabă pe recunoaștere, decât pe reproducere, a explicat pentru Edupedu.ro psihologul Dragoș Iliescu. “Nu trebuie…
Vezi articolul