Evenimente speciale pentru elevi și voluntari în Geoparcul Țara Hațegului, până pe 6 iunie, în Săptămâna Europeană a Geoparcurilor

147 de vizualizări
Geoparcul Tara Hategului / Sursa: Unibuc.ro
Proiecte de informare despre albine, despre amenajarea zonelor protejate, schimburi de experiență și o expoziție foto se numără printre evenimentele speciale organizate zilele acestea în Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului. Ele au loc cu ocazia Săptămânii Europene a Geoparcurilor, care se va încheia pe 6 iunie, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

Activitățile organizate în Geoparcul Țara Hațegului, administrat de Universitatea din București, au loc în condiții de “adaptare a evenimentelor astfel încât să se desfăşoare în siguranţă, dar în acelaşi timp se ofere bucuria reîntâlnirii cu admiratorii şi prietenii geoparcului”, fizic și online. 

Printre acțiunile anunțate în comunicat:

  • Două schimburi de experienţă, desfăşurate online, cu tineri din Geoparcurile Internaţionale UNESCO Origens (Spania) şi Hong Kong (China).
  • Voluntarii şi-au propus să lucreze la o expoziţie foto care să ilustreze schimbările produse în aspectul oraşului de-a lungul timpului. Ei urmează să fotografieze locuri din Haţeg din aceleaşi unghiuri în care au fost realizate mai multe fotografii de arhivă. 
  • Voluntarii care au absolvit un curs intern de formare se vor alătura echipei Geoparcului, în weekend şi după orele de curs, în susţinerea de ghidaje la Casa Geoparcului, în expoziţia “Balauri, Dragoni, Dinozauri”.
  • GeoExploratorii, elevii şcolilor de pe teritoriul Geoparcului membre în reţeaua EduGeoparc, participă la o lecţie online din cadrul Şcolii de Ştiinţe. Lecţia face legătura dintre istoria europeană şi cea a Ţării Haţegului pentru că merge în căutarea imaginarilor Asterix şi Obelix pentru a descoperi urmele lăsate de celţi pe acest teritoriu.
  • Proiectul “Science for Resilience. Cercetare pentru dezvoltare durabilă locală”: profesori şi studenţi de la mai multe facultăţi din cadrul Universităţii din Bucureşti vor derula diverse studii care să se reflecte apoi în activităţile Geoparcului sau ale partenerilor săi.
  • Albina Super Erou. 100 de milioane de ani în slujba mediului” este un proiect care îmbină educaţia, ştiinţa şi arta în vederea creşterii gradului de conştientizare asupra importanţei albinelor pentru mediul înconjurător, în rândul elevilor, localnicilor şi vizitatorilor Geoparcului.
  • Proiect derulat în cadrul Programului Spaţii Verzi, ce urmăreşte “adaptarea, completarea şi îmbunătăţirea infrastructurii de vizitare în ariile protejate din Destinaţia Ecoturistică Ţara Haţegului – Retezat”. Geoparcul va fi implicat în activităţi privind lucrări de reamenajare în expoziţia “Balauri, Dragoni, Dinozauri” de la Casa Geoparcului şi în crearea unui nou traseu tematic în zona Cioclovina – Ponor – Râu Bărbat.
  • O emisiune radio săptămânală intitulată “5 minute în Geoparc”. Împreună cu Radio BIG FM Deva, le vom oferim ascultătorilor, pe parcursul a cinci minute, informaţii relevante despre patrimoniul natural şi cultural al Geoparcului.
  • Celebra reconstrucţie a dinozaurului Magyarosaurus dacus marchează evenimentul geoparcurilor europene printr-un periplu la partenerii Geoparcului din comuna Densuș.

Foto: Unibuc.ro / Geoparcul Tara Hațegului


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Evaluarea Națională la clasa a II-a, a IV-a și a VI-a 2019: Instituția care face subiectele anunță că nu schimbă structura cerințelor. Modele de subiecte

Subiectele pentru Evaluările Naționale de la clasa a II-a, a IV-a și a VI-a 2019 “au aceeași structură cu cea din 2018”, a anunțat pentru Edupedu.ro instituția din subordinea Ministerului…
Vezi articolul
Ordinul privind organizarea cursurilor pe timp de pandemie

Scrisoare deschisă. Consiliul Elevilor și alte 9 organizații solicită reluarea dezbaterilor din cadrul grupului de lucru al Ministerului Educației pentru planurile-cadru. Cîmpeanu: Planurile vor fi gata la toamnă

Consiliul Național al Elevilor (CNE) împreună cu alte 9 asociații din societatea civilă solicită Ministerului Educației reluarea dezbaterilor din cadrul grupului de lucru pentru planurile-cadru astfel încât, până la finele…
Vezi articolul