Evenimente speciale pentru elevi și voluntari în Geoparcul Țara Hațegului, până pe 6 iunie, în Săptămâna Europeană a Geoparcurilor

131 de vizualizări
Geoparcul Tara Hategului / Sursa: Unibuc.ro
Proiecte de informare despre albine, despre amenajarea zonelor protejate, schimburi de experiență și o expoziție foto se numără printre evenimentele speciale organizate zilele acestea în Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului. Ele au loc cu ocazia Săptămânii Europene a Geoparcurilor, care se va încheia pe 6 iunie, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

Activitățile organizate în Geoparcul Țara Hațegului, administrat de Universitatea din București, au loc în condiții de “adaptare a evenimentelor astfel încât să se desfăşoare în siguranţă, dar în acelaşi timp se ofere bucuria reîntâlnirii cu admiratorii şi prietenii geoparcului”, fizic și online. 

Printre acțiunile anunțate în comunicat:

  • Două schimburi de experienţă, desfăşurate online, cu tineri din Geoparcurile Internaţionale UNESCO Origens (Spania) şi Hong Kong (China).
  • Voluntarii şi-au propus să lucreze la o expoziţie foto care să ilustreze schimbările produse în aspectul oraşului de-a lungul timpului. Ei urmează să fotografieze locuri din Haţeg din aceleaşi unghiuri în care au fost realizate mai multe fotografii de arhivă. 
  • Voluntarii care au absolvit un curs intern de formare se vor alătura echipei Geoparcului, în weekend şi după orele de curs, în susţinerea de ghidaje la Casa Geoparcului, în expoziţia “Balauri, Dragoni, Dinozauri”.
  • GeoExploratorii, elevii şcolilor de pe teritoriul Geoparcului membre în reţeaua EduGeoparc, participă la o lecţie online din cadrul Şcolii de Ştiinţe. Lecţia face legătura dintre istoria europeană şi cea a Ţării Haţegului pentru că merge în căutarea imaginarilor Asterix şi Obelix pentru a descoperi urmele lăsate de celţi pe acest teritoriu.
  • Proiectul “Science for Resilience. Cercetare pentru dezvoltare durabilă locală”: profesori şi studenţi de la mai multe facultăţi din cadrul Universităţii din Bucureşti vor derula diverse studii care să se reflecte apoi în activităţile Geoparcului sau ale partenerilor săi.
  • Albina Super Erou. 100 de milioane de ani în slujba mediului” este un proiect care îmbină educaţia, ştiinţa şi arta în vederea creşterii gradului de conştientizare asupra importanţei albinelor pentru mediul înconjurător, în rândul elevilor, localnicilor şi vizitatorilor Geoparcului.
  • Proiect derulat în cadrul Programului Spaţii Verzi, ce urmăreşte “adaptarea, completarea şi îmbunătăţirea infrastructurii de vizitare în ariile protejate din Destinaţia Ecoturistică Ţara Haţegului – Retezat”. Geoparcul va fi implicat în activităţi privind lucrări de reamenajare în expoziţia “Balauri, Dragoni, Dinozauri” de la Casa Geoparcului şi în crearea unui nou traseu tematic în zona Cioclovina – Ponor – Râu Bărbat.
  • O emisiune radio săptămânală intitulată “5 minute în Geoparc”. Împreună cu Radio BIG FM Deva, le vom oferim ascultătorilor, pe parcursul a cinci minute, informaţii relevante despre patrimoniul natural şi cultural al Geoparcului.
  • Celebra reconstrucţie a dinozaurului Magyarosaurus dacus marchează evenimentul geoparcurilor europene printr-un periplu la partenerii Geoparcului din comuna Densuș.

Foto: Unibuc.ro / Geoparcul Tara Hațegului

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Modificarea circularei privind încheierea mediilor elevilor în acest an școlar, cerută de sindicatul FSE Spiru Haret, după o „eroare” făcută de Ministerul Educației: Reveniți de urgență asupra adresei

Modificarea circularei nr. 3808/DGIP/07.06.2021 privind încheierea mediilor elevilor în acest an școlar este cerută public Ministerului Educației de sindicatul FSE Spiru Haret, scrie scoalaromaneasca.ro. Reprezentanții sindicatelor arată că adresa trimisă…
Vezi articolul

Mihaela Popa, fostul secretar de stat din Educație responsabil cu fondurile europene, replică la Funeriu: Școli verzi înseamnă educație pentru mediu curat, schimbarea mentalității copiilor, sănătate și eficiență energetică

Fostul secretar de stat din Ministerul Educației responsabil cu fondurile europene, Mihaela Popa, îi dă replica lui Daniel Funeriu pe tema școlilor verzi. “Școli verzi înseamnă educație pentru mediu curat,…
Vezi articolul
meditații în perioada în care școlile au fost închise

Ministerul Educaţiei clarifică declaraţiile ministrului Andronescu: nu se intenționează organizarea unor clase separate, ci creșterea numărului profesorilor de sprijin și al consilierilor școlari

Ministerul Educaţiei a trimis Edupedu.ro câteva precizări în cazul declaraţiilor făcute de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, din care se înţelegea că ar vrea organizarea elevilor cu cerinţe speciale din şcolile…
Vezi articolul