Examen cu două probe pentru cei care vor să facă Facultatea de Robotică. Ce învață studenții în primul an

5.933 de vizualizări
Foto: Facebook – Facultatea de Inginerie Industrială și Robotică
Pentru admiterea la o Facultate de Robotică, candidații trebuie să dea un examen scris format din două probe, la una dintre acestea fiind obligatorie matematica ca materie, iar la cealaltă probă o materie la alegere dintre fizică, informatică, economie, chimie, conform site-ului oficial al Facultății de Inginerie Industrială și Robotică. Robotica este un sector interdisciplinar al științei și ingineriei dedicat proiectării, construcției și utilizării roboților mecanici, potrivit site-ului builitin.com.

Examenul scris pentru admiterea la Facultatea de Inginerie Industrială și Robotică este alcătuit din două probe care se vor da în aceeași zi. Prima probă a examenului va fi la disciplina Matematică (Algebră și Analiză matematică, iar proba a doua va fi la o disciplină la alegerea candidatului dintre Matematică – geometrie și trigonometrie / Fizică / Informatică / Economie / Chimie Organică / Biologie precum se regăsește pe site-ului oficial al facultății.

Facultatea de Inginerie Industrială și Robotică din cadrul Universității Politehnica din București dispune de 350 de locuri bugetate la 11 programe de studii.

Materiile pe care studenții le vor parcurge în primul an de facultate sunt următoarele: Algebră liniară, geometrie analitică și diferențială; Mecanică; Chimie; Programarea calculatoarelor; Știința Materialelor, Tratamente Termice și Termochimice; Desen Tehnic; Robotică acestea fiind disciplinele obligatorii pentru semestrul I.

Disciplinele obligatorii pentru semestrul II sunt: Analiză Matematică; Fizică; Tehnologia Materialelor; Mecanică; Programarea calculatoarelor; Rezistența Materialelor; Desen Tehnic și Robotică.

Robotica este intersecția științei, ingineriei și tehnologiei care produce mașini, numite roboți, care substituie acțiunile umane, conform site-ului builitin.com.

Foto: Facebook – Facultatea de Inginerie Industrială și Robotică


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Drept la replică

Pentru corecta informare a opiniei publice, ca urmare a articolului de presă apărut în portalul Edupedu.ro, la data de 01.03.2022, intitulat „Președinta ARACIP a folosit o diplomă care „nu poate…
Vezi articolul

O comisie de anchetă pentru abuzurile asupra minorilor ar putea fi înființată la Senat, spune vicepreședintele forului, Alina Gorghiu: Știți că în momentul acesta, dacă un profesor săvârșește acte sexuale sau hărțuiește un elev este în continuare la catedră? Proiectul zace undeva în sertarele Camerei Deputaților

O comisie de anchetă pentru abuzurile comise asupra minorilor din centrele rezidenţiale va fi înfiinţată la Senat, fiind deja strânse semnăturile necesare în acest sens, a declarat marţi vicepreşedintele Senatului,…
Vezi articolul
Constantin Ichim / Foto: Arhiva personala

Articol susținut de Fundația Orange

Educație digitalizată la sat. Exemplul școlii cu 4 note de 10 la Evaluarea Națională, după intrarea în proiectul Digitaliada, introducerea Informaticii ca materie obligatorie și a orelor remediale. Constantin Ichim, director: Mi s-a dat foarte multă încredere

Pot face profesorii performanță și carieră la școlile din sate? Digitalizarea educației îi poate ajuta pe copiii și profesorii din mediul rural? Cu o pondere de 83% a copiilor care…
Vezi articolul