Fără mască în curtea școlii, de săptămâna viitoare, anunță ministrul Educației: Se păstrează regula decalării orarului

38.479 de vizualizări
Foto: captură Youtube
Se poate renunța la masca de protecție în curtea școlii, de săptămâna viitoare, potrivit declarației ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru Edupedu.ro. Acesta a spus că se păstrează în schimb decalarea orarului și implicit a pauzelor.

„Am transmis inspectoratelor că de săptămâna viitoare, în exteriorul școli, în spații deschise se poate renunța la obligativitatea purtării măștii de protecție, dar se păstrează regula pauzelor decalate pentru a evita aglomerația.

Deci regula generală este aceea a posibilității de renunțare la masca de protecție, cu excepția spațiilor aglomerate, pentru a nu transforma curtea școlii în spații aglomerate păstrăm regula decalării programului orar, deci implicit declarării pauzelor, implicit evităm formarea de aglomerări în curtea școlii”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu pentru Edupedu.ro

Regula purtării măștii în incinta școlilor, atât în exterior cât și în interior a fost impusă în 2020, când s-au stabilit primele reguli de acces în școli.

Articolul este în curs de actualizare


8 comentarii
 1. Circul continua! Stai ca inca ,,n-a aflat” cel de la ,,sanatate” ce pune la cale asta de la ,,invatamant”. Deci ramane cum s-a stabilit. Instructia se desfasoara conform procedurilor fiind urmate ordinele intocmai si la timp. ,,Fericire mare” in capul elevilor pentru ca li se da voie sa respire ,,necontrolat” 10 minute dintr-o ora. Si daca-s cuminti si deprind repede ,,noua democratie” cine stie ( ? ) poate candva o sa scape de masca. Numai sa nu le devina ,,draga” si sa nu mai vrea s-o dea jos, mai ales ca vara trece si vine iarasi frigul.

 2. “păstrăm regula decalării programului orar, deci implicit declarării pauzelor, implicit evităm formarea de aglomerări în curtea școlii”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.
  Ca unii să fie în puză și alții la ore, cum își inchipuie dl. ministru??? Cum sună pentru intrare sau la ieșire la oră? :coala nu e mijloc de transport ]n comun unde poți face programări cu minututl..

  1. Se pare că ești pe dinafară,deci nu te băga în seamă….Clar nu ai copii,că ai ști despre ce se vorbește…

 3. E suficient ca elevii aceleiași clase sa stea unii lângă ceilalți în curtea scolii, iar dacă unul este infectat asimptomatic, ii infecteaza pe toți.
  Ca să stai fără masca și sa nu te contaminezi, trebuie sa ai discernământ asupra distantarii.Iar copiii nu au acest reflex de distanțare.
  Asa ca va bucurați degeaba.

  1. In viata poti fi contaminat cu orice boala, oricand, oriunde, asta nu inseamna ca trebuie sa purtam masca peste tot, toata viata. Asa ca, daca dvs. doriti sa va protejati nu va obliga nimeni sa nu o faceti..purtati dvs. masca..

   1. Aici nu e vorba de mine sau de dvs, ci de elevi în curtea scolii în timp de pandemie. Citiți articolul înainte sa luați personal niște chestiuni care nu la adulți se refera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like