FOTO Cei patru astronauți care vor pleca în misiunea Artemis II în jurul Lunii, anunțați de NASA. În echipaj: o femeie și un afro-american, în premieră

291 de vizualizări
Foto: nasa.gov
Agenţia spaţială americană NASA a anunţat la începutul săptămânii numele primei femei şi a primului afro-american desemnaţi vreodată în cadrul unei echipe de astronauţi pentru o misiune selenară, ei fiind aleşi alături de alţi doi membri pentru a efectua anul viitor prima călătorie cu echipaj uman în jurul Lunii după mai bine de 50 de ani, transmite Reuters, conform Agerpres.

Christina Koch, ingineră care deţine recordul pentru cea mai lungă perioadă continuă petrecută în spaţiu de o femeie, a fost numită specialistă în cadrul misiunii, alături de Victor Glover, aviator în cadrul U.S. Navy, care a fost selectat ca pilot al Artemis II.

Glover, care a făcut parte din cel de-al doilea zbor cu echipaj uman al capsulei Crew Dragon a companiei SpaceX, urmează să devină primul astronaut de culoare trimis într-o misiune selenară, scrie sursa citată.

Echipajul alcătuit din patru membri este completat de Jeremy Hansen, primul canadian ales pentru un zbor către Lună, numit specialist în cadrul misiunii, şi Reid Wiseman, un veteran al Staţiei Spaţiale Internaţionale, care va fi comandantul misiunii Artemis II.

Foto: NASA (Josh Valcarcel) – Facebook.com

Cvartetul Artemis II a fost prezentat într-o conferinţă televizată desfăşurată la Centrul Spaţial Johnson din Houston, baza de control a misiunii NASA.

FOTO Traseul misiunii (sursa):

Foto: NASA

Artemis II, care nu va include o aselenizare, va marca debutul misiunii cu echipaj uman în cadrul unui program succesor al Apollo, care vizează revenirea astronauţilor pe suprafaţa selenară la sfârşitul acestui deceniu şi, în cele din urmă, stabilirea unui avanpost sustenabil pe Lună, o piatră de temelie pentru viitoarea explorare umană a planetei Marte, conform Agerpres.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, despre suspiciunile legate de modul în care a fost realizată teza de doctorat a ministrului apărării, Angel Tîlvăr: În Legea Educației există două prevederi pentru a evita “fenomenul doctoratelor scrise la comandă de alții”

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, cel care a implementat actuala Lege a Educației nr. 1/2011, subliniază că a introdus în lege, la articolul 143, două prevederi pentru a evita…
Vezi articolul

O nouă formă de presiune pe angajații din școli, aflați în a doua săptămână de grevă generală: mesaje de ultimatum primite de directorii școlilor, prin inspectorate, să facă estimări până azi la 16:30 despre salariile angajaților în luna mai – surse

Directorii de școli din mai multe județe au primit un ultimatum de la inspectoratele școlare, conform surselor Edupedu.ro. Inspectoratele au cerut să fie trimise la județ, de către fiecare școală,…
Vezi articolul

Exmatricularea elevilor, introdusă în proiectul de lege a învățământului, printr-o serie de amendamente susținute de Ministerul Educației, PSD, PNL, UDMR și AUR / Deca: Pentru cazurile cele mai grave se poate merge și pe soluția exmatriculării, însă cu drept de reînmatriculare

Exmatricularea sub diverse forme a elevilor, suspendarea temporară a acestora, suspendarea dreptului la bursă școlară plus o serie de alte sancțiuni au fost introduse azi în proiectul legii învățământului, prin…
Vezi articolul

Ministrul Educației anunță că este în discuții cu „niște profesioniști” care „știu să facă evaluări standardizate la limba română și matematică”. Primele ar putea avea loc în vară și la toamnă

Evaluări standardizate computerizate ar putea fi făcute la finalul acestui an școlar, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu a spus la Digi24 că ar vrea să facă „un parteneriat cu niște…
Vezi articolul