FOTO Cei patru astronauți care vor pleca în misiunea Artemis II în jurul Lunii, anunțați de NASA. În echipaj: o femeie și un afro-american, în premieră

289 de vizualizări
Foto: nasa.gov
Agenţia spaţială americană NASA a anunţat la începutul săptămânii numele primei femei şi a primului afro-american desemnaţi vreodată în cadrul unei echipe de astronauţi pentru o misiune selenară, ei fiind aleşi alături de alţi doi membri pentru a efectua anul viitor prima călătorie cu echipaj uman în jurul Lunii după mai bine de 50 de ani, transmite Reuters, conform Agerpres.

Christina Koch, ingineră care deţine recordul pentru cea mai lungă perioadă continuă petrecută în spaţiu de o femeie, a fost numită specialistă în cadrul misiunii, alături de Victor Glover, aviator în cadrul U.S. Navy, care a fost selectat ca pilot al Artemis II.

Glover, care a făcut parte din cel de-al doilea zbor cu echipaj uman al capsulei Crew Dragon a companiei SpaceX, urmează să devină primul astronaut de culoare trimis într-o misiune selenară, scrie sursa citată.

Echipajul alcătuit din patru membri este completat de Jeremy Hansen, primul canadian ales pentru un zbor către Lună, numit specialist în cadrul misiunii, şi Reid Wiseman, un veteran al Staţiei Spaţiale Internaţionale, care va fi comandantul misiunii Artemis II.

Foto: NASA (Josh Valcarcel) – Facebook.com

Cvartetul Artemis II a fost prezentat într-o conferinţă televizată desfăşurată la Centrul Spaţial Johnson din Houston, baza de control a misiunii NASA.

FOTO Traseul misiunii (sursa):

Foto: NASA

Artemis II, care nu va include o aselenizare, va marca debutul misiunii cu echipaj uman în cadrul unui program succesor al Apollo, care vizează revenirea astronauţilor pe suprafaţa selenară la sfârşitul acestui deceniu şi, în cele din urmă, stabilirea unui avanpost sustenabil pe Lună, o piatră de temelie pentru viitoarea explorare umană a planetei Marte, conform Agerpres.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Lipsă de respect pentru profesori din partea Ministerului Educației – le acordă doar 2 zile la dispoziție să depună la inspectoratele școlare documentele pentru echivalarea studiilor, deși calendarul este aprobat de 3 săptămâni / Lista documentelor și model de cerere

Până pe 9 martie, cadrele didactice pot depune la inspectoratele școlare documentele pentru echivalarea studiilor, potrivit unui ordin publicat luni, 6 martie, în Monitorul Oficial. Este vorba despre ordinul ministrului…
Vezi articolul