FOTO Elevi ai Liceului de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești împreună cu profesori au realizat o pictură murală decorativă pentru a înfrumuseța curtea Spitalului de Pediatrie

258 de vizualizări
Foto: Facebook.com – Primaria Municipiului Pitesti
În curtea interioară a Spitalului de Pediatrie din Pitești, elevii și profesorii secțiilor de Arte plastice și Arhitectură ale Liceului de Arte „Dinu Lipatti” Pitești au inaugurat, joi, o lucrare artistică pentru a-i “alina pe copiii care sunt nevoiți să-și petreacă timpul aici pe perioada vindecării”, anunță primăria Municipiului Pitești pe Facebook.

Mai mulți profesori artiști și elevi din cadrul Liceului de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești au lucrat, voluntar, săptămâni la rând, în cadrul unui proiect educativ desfășurat în această toamnă, în parteneriat cu Spitalul de Pediatrie, pentru a înfrumuseța curtea interioară a spitalului și a transforma spațiul exterior în loc de joacă pentru alinarea copiilor care sunt nevoiți să-și petreacă timpul aici pe perioada vindecării, scrie în comunicatul Primăriei Pitești.

Joi a avut loc inaugurarea lucrării artistice realizate de elevii și de profesorii secțiilor de Arte plastice și Arhitectură ale Liceului de Arte „Dinu Lipatti” Pitești.

“Astfel, pictura murală decorativă realizată va bucura sufletele copiilor internați la Spitalul de Pediatrie Pitești, prin evadarea din salonul de spital într-o lume de basm, plină de personaje fantastice, care aparțin fie lumii marine, fie spațiului cosmic sau chiar din imediata noastră realitate, compoziția fiind încadrată de două personaje protectoare și având în centru figura maternă”, mai transmite Primăria Pitești.

  • Din echipa implicată în proiect au făcut parte prof. Emanuel Fleancu, prof. Daniel Preduț, prof. Monica Dinu, prof. Adina Baltă, prof. Lavinia Vieru, prof. Silvia Horobeanu, prof. Adriana Sotir, elevii secțiilor de Arte plastice și Arhitectură, inițiator fiind prof. Anca Diana Giura. Proiectul a fost coordonat de către prof. Laurențiu Ionuț Baltă, beneficiind de susținerea materială a Spitalului de Pediatrie Pitești.

Prezent la inaugurare a fost și primarul Cristian Gentea care a propus echipei implicate în acest proiect o colaborare cu municipalitatea, așa încât și alte suprafețe de pe zidurile clădirilor din Pitești să fie înfrumusețate cu picturi murale artistice.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Recompense și stimulente pentru profesorii implicați, instruire cu experți din nordul Europei, formare pilotată prin masterul didactic introdus în 2020 – ce se așteaptă de la cadrele didactice și ce li propune acestora în raportul prezidențial privind educația de mediu

Activitățile legate de combaterea schimbărilor climatice și protecția mediului ar putea fi introduse în metodologia după care profesorii primesc stimulente salariale și participă la mobilități, potrivit raportului privind educația de…
Vezi articolul