FOTO Locul I pentru România la Olimpiada Internațională de Limba germană 2022 / Este prima medalie de aur obținută vreodată de țara noastră la această competiție

6.867 de vizualizări
Teodora Smîntacă-Strugariu (dreapta) și celelalte premiante cu aur la nivelurile A2, respectiv B1 / Foto: goethe.de
România a obținut locul I cu medalie de aur la Olimpiada Internațională de Limba germană, organizată recent în Hamburg, Germania. Este vorba despre premiul câștigat cu 100 de puncte din 100 de către eleva Teodora Smîntacă – Strugariu din Bacău, pentru nivelul de limbă B2, cel mai înalt atins în competiție, după cum anunță ministrul Sorin Cîmpeanu pe pagina sa de Facebook.

Este prima medalie de aur obținută de țara noastră la această olimpiadă la care se acordă premii ca la concursurile sportive: un singur loc I, un singur loc II, un singur loc III, potrivit postării oficialului. Teodora, de la Colegiul Național “Vasile Alecsandri” din Bacău, a participat alături de Matei Florescu de la Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” din București. Cei doi sunt în clasa a X-a și au fost pregătiți și însoțiți în Germania de profesoara Silvia Socolescu de la Colegiul Național “Traian” din Drobeta Turnu-Severin.

Cîmpeanu i-a felicitat în postare pe concurenți pentru “performanța extraordinară” la această “competiție extrem de puternică”: “Rezultatul de excepție se datorează în egală măsură şi profesorilor din şcolile în care învață cei doi olimpici, iar recunoştinţa şi mulțumirile mele se îndreaptă şi către ei. Felicitări doamna profesor Ingrid Irascu! Este o mare bucurie sa pot felicita lotul olimpic al României pentru performanta obținută anul acesta la Hamburg, să-i pot felicita și să le pot mulțumi profesorilor si părinților!”.

Potrivit site-ului oficial al Olimpiadei Internaționale de Limba germană, circa 140 de elevi din 70 de țări au fost așteptați la concursul desfășurat anul acesta în orașul german Hamburg, în format fizic, în perioada 25 iulie – 5 august. În principiu, la internațională participă elevi care au trecut de naționala de limba germană, calificați pentru nivelurile de limbă A2, B1 și B2, cu vârste între 14 și 17 ani.

Galerie FOTO

Teodora Smîntacă – Strugariu (dreapta), medaliată cu Aur, și celelalte premiante medaliate și ele cu aur, dar la nivelurile A2 și B1:

Foto: goethe.de

Fotografii de la primirea olimpicilor la întoarcerea în România:


3 comments
  1. Și totuși doar pentru David Popovici a scos Câmpeanu milionu de lei. Nu pot sa înțeleg de ce copiii cu rezultate exceptionale la olimpiade internaționale altele decât din sport nu sunt premiați astfel.

  2. Felicitari acestor copii minunați, precum si profesorilor lor!
    Sunt copii care in tacere si cu pasiune, muncesc, învață, in loc sa piarda vremea pe jocuri pe telefon si pe computer sau pe retele de socializare.
    Si aprecieri pentru ministrul Câmpeanu ca intampina personal premianții la aceste Olimpiade!
    Asta este cea mai inalta onoare pentru un olimpic, sa fie intampinat si felicitat de Ministrul Educatiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Academia Română reacționează, prin două documente, la planurile anunțate de guvern pentru reducerea cheltuielilor: “Riscă să provoace o criză fără precedent și fără ieșire” în cercetare, cu efecte grave “pe termen scurt, mediu și lung”

Planurile guvernului de a reduce o serie de cheltuieli, inclusiv în domeniul cercetării, în care este vizată și comasarea unor institute neperformante, a stârnit reacția Academiei Române, prin două documente…
Vezi articolul

INTERVIU Profesoara de Istorie Andreea Laura Martinescu: Problema existenței lui Iisus nu a fost pusă sub semnul întrebării în Antichitate / În a doua jumătate a secolului XX s-a conturat ipoteza că Iisus nu este o figură istorică, ci o sumă a valorilor transmise de niște profeți ai vremii

Există dovezi istorice sau arheologice care să ateste că Iisus Hristos a fost un personaj real sau nu? Ce aspecte descrise de Biblie din perioada răstignirii lui Iisus sunt adevărate?…
Vezi articolul

Premiul Nobel pentru Economie 2020, atribuit americanilor Paul Milgrom și Robert Wilson pentru „îmbunătăţirile aduse teoriei licitaţiei şi invenţiilor referitoare la noile formate ale licitaţiei”

Premiul Nobel pentru Economie a fost atribuit, luni, la Institutul Karolinska din Stockholm, americanilor Paul R. Milgrom și Robert B. Wilson pentru „îmbunătăţirile aduse teoriei licitaţiei şi invenţiilor referitoare la…
Vezi articolul