„Nu am cuvinte să folosesc pentru a descrie lipsa de profesionalism a guvernanților față de oamenii care se ocupă de viitorul acestei țări” – fost student care vrea să devină profesor și a venit la protestul din Piața Victoriei

7.324 de vizualizări
Foto: Edupedu.ro
„Nu am cuvinte să folosesc pentru a descrie lipsa de profesionalism și de empatie (a guvernanților – n. red.) față de oamenii care se ocupă de viitorul acestei țări”, este mesajul unui fost student care dorește să devină cadru didactic. Acesta protestează în Piața Victoriei pentru a-i susține pe angajații din sistemul de Învățământ.

Mihail tocmai a terminat masteratul și intenționează să intre în intre în învățământ, după cum a spus pentru Edupedu.ro. Acesta a precizat că „este o totală lipsă de profesionalism, de înțelegere și de empatie.”

Mihail: Doresc să ajung profesor în mediul preuniversitar.

Edupedu.ro: Care este mesajul dumneavoastră?

Mihail: Am impresia că, în urma acestor eforturi depuse de acești oameni minunați, reacțiile Guvernului și ale președintelui au fost…, nu am cuvinte să folosesc pentru a descrie lipsa de profesionalism și de empatie față de oamenii care se ocupă de viitorul acestei țări. Sunt aici să urlu, să fac gălăgie. Cu rațiune și cu argumente logice, domnule, nu se poate. Altă variantă nu avem decât să facem gălăgie până suntem băgați în seamă.

Edupedu.ro: Cum vedeți dialogul între Guvern și profesori?

Mihail: Văd că fiecare reacție a guvernului față de orice entitate din țara noastră este o bătaie de joc. Reacții – le dăm și ăstora ceva, să mai tacă din gură. Nu este posibil așa ceva. Este o totală lipsă de profesionalism, de înțelegere și de empatie. (…)

Îmi doresc să intru (în învățământ – n. red.), pentru că țin la copii și vreau să lupt pentru viitorul țării noastre și nu vreau să folosesc copiii ca argument, așa cum a făcut guvernul: să îndrăznească să spună că profesorii nu se gândesc la copii. Profesorii sunt cei care știu cel mai bine ce înseamnă momentul acesta și ce înseamnă lupta asta. Și ce înseamnă, în primul rând, pentru copii. Noi măcar avem demnitatea să nu-i scoatem în față. Avem demnitatea să luptăm cu argumente reale și logice, dar din câte ați văzut, nu suntem băgați în seamă. Suntem luați în derâdere. Domnul Iohannis a avut tupeul să spună cine îndrăznește să blocheze examene naționale. Cum adică? Cei care se ocupă de educație, profesorii? Dacă nici pe dânșii nu suntem dispuși să-i ascultăm, atunci ce mai facem? Nu se mai poate”.


5 comments
  1. de parca are cineva nevoie de voi. cand aud de aia care au grija viitorul tarii ma apuca sila. sunt oameni fara educatie care au reusit si fara voi, aia care spuneti ca nu o sa se aleaga nimic de ei. va varsati frustarile asupra lor la ore. au plecat, bandante, capsunari, constructori si-au luat case afar, au intemeiat familii si au un viitor. unii au avansat, poate au facut un curs sau ceva scoala afara si acum sunt foarte bine. stiti de ce a fost nevoie? nu de scoala voastra cu programa voastra imbatranit ci de harnicie si perseverenta. lucru care voua divelor de profesori va lipseste desavarsit si asta se vede si in rezultatele voastre.

  2. Ar fi totusi bine daca ar profesa in invatamantul romanesc numai oameni dedicati,asa cum se pretinde acest tanar,poate asa nu ar mai ar avea nevoie de meditatii private copii din clasa a 5-a primara,ca nepoatele mele!

  3. Ca de prezent s-au ocupat, din pacate, cam aceeasi oameni si fiecare vede doar ce-i in jurul lui, adica rezultatele. Ne-a facut praf in ’89 ,,regizorul” cu devenita populara zicere ,,fa-te ca lucrezi”. Unii se fac ca lucreaza iar ailati ca-i platesc. Si uite c-a aparut galceava!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Președintele Comisiei Naționale de Bacalaureat și Evaluare Națională, secretarul de stat Florian Lixandru, nu știe câți profesori dintre cei care fac subiectele pentru examenele naționale dau și meditații

Președintele Comisiei Naționale de Bacalaureat și Evaluare Națională, secretarul de stat Florian Lixandru, nu știe câți profesori dintre cei care fac subiectele pentru examenele naționale și dau meditații. Secretarul de…
Vezi articolul

Anunț confuz al Ministerului Educației pentru angajare pe un post la o școală europeană. Nu e clar dacă postul este de asistent director sau director adjunct și dacă e vorba despre Școala Europeană Bruxelles IV sau Luxembourg I / UPDATE Anunțul a fost corectat

Ministerul Educației a publicat pe 15 martie un anunț pentru un concurs în urma căruia vor fi selectați maximum doi candidați pentru un post la o Școală Europeană. Numai că…
Vezi articolul

UPDATE Profesorul Marian Petcu, de la Universitatea din București, acuzat de comportament abuziv de mai mulți studenți, și-a dat demisia din toate funcțiile în care a fost ales, anunță decanul Facultății de Jurnalism

Profesorul universitar Marian Petcu, acuzat într-o scrisoare deschisă de 56 de studenți de comportament abuziv, a anunțat că și-a dat demisia din toate funcțiile în care a fost ales, printr-un…
Vezi articolul
Invatatoare in fata elevilor la clasa, in scoala / Foto: Dreamstime.com

Programele remediale au nevoie de trasabilitatea elevilor și de experți din afara școlii – europarlamentar / “Ar fi o eroare majoră să-i abandonăm pe acei copii crezând că au făcut niște cursuri remediale și gata, sunt la zi cu materia”

“Ar fi o eroare majoră să-i abandonăm pe acei copii crezând că au făcut nişte cursuri remediale şi gata, sunt la zi cu materia”, crede europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu, vicepreședintele…
Vezi articolul