Franța nu mai închide clasele de școală primară la apariția unui caz Covid-19, pe fondul creșterii numărului de clase închise în valul 4 al pandemiei

509 vizualizări
Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com
Ministrul francez al Educației, Jean-Michel Blanquer, a anunțat joi că, de săptămâna viitoare, vor apărea schimbări în regulile de prevenție Covid-19 aplicate școlilor primare și grădinițelor: dacă într-o clasă apare un caz de infectare, clasa aceea nu se mai închide automat, ci este introdus un protocol pentru participarea continuă a elevilor la școala cu prezență fizică, relatează The Local.

Până acum, clasele din învățământul primar treceau online timp de șapte zile, în cazul apariției unui caz de Covid-19 în rândul elevilor. În școlile din învățământul secundar, având în vedere posibilitatea minorilor de peste 12 ani de a se vaccina, elevii erau trimiși acasă, la apariția unui caz în clasă, doar dacă nu erau vaccinați, conform protocolului anunțat de oficialii francezi în vacanța de vară, despre care EduPedu a scris aici.

În clasele de primară, potrivit noului regulament, dacă apare un caz de Covid-19, colegii sunt testați, iar cei care prezintă teste negative pot continua să vină la școală. Copiii cu teste pozitive trebuie să se izoleze timp de 10 zile, așa cum s-a întâmplat și până acum.

Noul protocol este introdus după ce a fost pilotat în 10 regiuni ale țării.

Potrivit ministrului, în prezent sunt închise circa 8.500 de clase, pe fondul creșterii rapide a ratei de incidență în rândul elevilor de 6-11 ani, în ultimele zile, în valul 4 al pandemiei. Sursa citată arată, drept referință, că la apogeul valului 3, în primăvară, erau închise peste 12.000 de clase, însă atunci nu exista posibilitatea elevilor de 12+ ani de a se vaccina.

Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Admiterea separată la liceu poate fi organizată pentru cel mult 60% din locuri, potrivit proiectului legii învățământului preuniversitar. Prima generație care ar da acest examen de admitere este cea care intră în clasa a V-a în anul școlar 2023-2024 – Ligia Deca

Admiterea la liceu poate fi organizată pentru cel mult 60% din locuri, dacă liceul optează pentru această posibilitate, potrivit proiectului Legii învățământului preuniversitar. Prima generație care ar urma să dea…
Vezi articolul

„Nu avem o selecție foarte sănătoasă a persoanelor care ajung să predea în învățământ”, spune profesorul de filosofie Lucian Maier. Inspecțiile care se fac la clasă sunt, în bună măsură, o formalitate, potrivit acestuia

„Învățământul de calitate este legat de posibilitatea de a-i avea pe cei mai buni studenți în școli, însă pentru un absolvent bun de facultate e mult mai ușor să găsească…
Vezi articolul

Raed Arafat afirmă că sunt oameni care ”îşi bat joc” de măsurile dispuse de autorităţi şi reclamă că, după închiderea şcolilor, au apărut reclame la cluburi de vacanţă unde copiii ar trebui să stea împreună

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Rad Arafat, afirmă că sunt oameni care ”îşi bat joc” de măsurile dispuse de autorităţi şi reclamă că, după închiderea şcolilor, au apărut reclame…
Vezi articolul

Ministerul Finanțelor constată abia după un an că o prevedere introdusă prin ordonanță de urgență în Legea Educației, anul trecut, care vizează transportul elevilor, „este neclară astfel încât nu poate fi aplicată”

Ministerul de Finanțe a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanță de urgență privind unele măsuri fiscale pentru 2023, în care apar și noi reguli pentru decontul transportului elevilor.…
Vezi articolul