Franța nu mai închide clasele de școală primară la apariția unui caz Covid-19, pe fondul creșterii numărului de clase închise în valul 4 al pandemiei

510 vizualizări
Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com
Ministrul francez al Educației, Jean-Michel Blanquer, a anunțat joi că, de săptămâna viitoare, vor apărea schimbări în regulile de prevenție Covid-19 aplicate școlilor primare și grădinițelor: dacă într-o clasă apare un caz de infectare, clasa aceea nu se mai închide automat, ci este introdus un protocol pentru participarea continuă a elevilor la școala cu prezență fizică, relatează The Local.

Până acum, clasele din învățământul primar treceau online timp de șapte zile, în cazul apariției unui caz de Covid-19 în rândul elevilor. În școlile din învățământul secundar, având în vedere posibilitatea minorilor de peste 12 ani de a se vaccina, elevii erau trimiși acasă, la apariția unui caz în clasă, doar dacă nu erau vaccinați, conform protocolului anunțat de oficialii francezi în vacanța de vară, despre care EduPedu a scris aici.

În clasele de primară, potrivit noului regulament, dacă apare un caz de Covid-19, colegii sunt testați, iar cei care prezintă teste negative pot continua să vină la școală. Copiii cu teste pozitive trebuie să se izoleze timp de 10 zile, așa cum s-a întâmplat și până acum.

Noul protocol este introdus după ce a fost pilotat în 10 regiuni ale țării.

Potrivit ministrului, în prezent sunt închise circa 8.500 de clase, pe fondul creșterii rapide a ratei de incidență în rândul elevilor de 6-11 ani, în ultimele zile, în valul 4 al pandemiei. Sursa citată arată, drept referință, că la apogeul valului 3, în primăvară, erau închise peste 12.000 de clase, însă atunci nu exista posibilitatea elevilor de 12+ ani de a se vaccina.

Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, mesaj pentru studenții din anul I de la Facultatea de Matematică și Informatică din București: La vârsta voastră, pare că timpul este infinit. Însă e ultima oară în viață când aveți timp exclusiv pentru voi și ar fi păcat să-l risipiți

Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, le-a transmis studenților din primul an de licență de la Facultatea de Matematică și Informatică (FMI) a Universității din București (UB) să profite de această perioadă…
Vezi articolul
identitatea de gen

“Primul caz în care o instanță din România acordă despăgubiri pentru discriminare lingvistică”: Ministerul Educației și Inspectoratul din Cluj trebuie să plătească 60.000 de lei pentru un grup de elevi maghiari, în urma desființării unei clase de liceu

Ministerul Educației și Inspectoratul Județean Cluj trebuie să plătească despăgubiri în valoare totală de 60.000 de lei pentru un grup de zece elevi discriminați, în urma unei decizii din 2019…
Vezi articolul

Elevă de 16 ani de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea a înjunghiat un profesor pedagog în biroul directorului adjunct al școlii, unde fusese chemată împreună cu mama după ce a fost găsită cu un băiat în camera de internat / Cadrul didactic este la spital

O elevă de 16 ani este acuzată că a înjunghiat un pedagog într-un liceu din municipiul Oradea. Incidentul a avut loc la biroul directorului adjunct al unității școlare, unde eleva…
Vezi articolul

Diana Cătălina Popa, profesoară de română la Colegiul „Alecsandri” din Galați, după rezultatele de la simulare: E greu ca în clasa a VIII-a să reușim dintr-o dată să scriem corect și coerent în măsura în care nu am reușit ani întregi, iar principalul motiv este acela că nu citim

Rezultatele simulării Evaluării Naționale 2024 indică faptul că elevii de clasa a VIII-a au probleme la gramatică, de coerență și de exprimare, reiese din analiza făcută de trei profesori de…
Vezi articolul