Gabriel Liiceanu, despre proiectul președintelui, ”România Educată”: E ceva mult mai dramatic decât un eșec / Nimeni nu poate să știe cum vom ieși din depresia de stat mafiotizat în care ne aflăm

3.241 de vizualizări
Gabriel Liiceanu / Foto: © Marian Mocanu | Dreamstime.com
Scriitorul Gabriel Liiceanu consideră că Proiectul România Educată nu reprezintă doar un eșec, ci este ceva ”mult mai dramatic” de atât, menționând că președintele Klaus Iohannis nu poate spune un singur lucru făcut în orizontul acestui proiect, scrie G4Media.ro. ”Nimeni nu poate să ştie cum vom ieşi din depresia de corupţie generalizată, de stat mafiotizat în care ne aflăm”, a explicat Gabriel Liiceanu.

Gabriel Liiceanu a fost întrebat, duminică, în cadrul emisiunii Insider Politic de la Prima TV, dacă Proiectul România Educată este un eşec.

  • “E ceva mult mai dramatic, de fapt, decât un eşec, pentru că, în clipa în care, dacă ideea a fost a lui, a candidatului la funcţie de atunci sau i-a fost sugerată, a fost de departe o săgeată înfiptă la ţintă. România nu îşi putea reveni din ceea ce trăia după ’90 decât dacă populaţia îşi schimba încet, încet mentalul colectiv (…) şi totul pornind de aici, de la o Românie educată s-ar fi schimbat. Nu poţi să te apuci să faci căi ferate, şcoli, spitale cu oameni care nu ştiu să gândească şi nu au calificările cu pricina. Totul trebuie luat de acolo, de la bază, aşa cum a făcut Spiru Haret, care s-a gândit cum poate educa ţara pornind de jos, de la sate. Şi ăla a fost un moment formidabil”, a povestit Liiceanu.

El a precizat că România Educată a produs “câteva cufere de hârtii”, dar nicio literă din proiect nu a trecut în realitate.

  • Ce s-a întâmplat pe urmă, cum acest proiect a rămas o coajă goală, un maldăr de hârtii, rezultate din activitatea unei comisii care să se ocupe de… să pună pe picioare România Educată şi care a produs câteva cufere de hârtii din care nicio literă în aceşti şapte ani nu a trecut în realitate, niciuna, de niciun fel. Dacă preşedintele actual al României ar face interviuri, nu ar putea să răspundă, să spună un singur lucru, care s-a făcut în orizontul proiectului România Educată. (…) Ce este grav este că lucrurile astea, corupţia, diplomele furate, doctoratele furate la vârf, faptul că 60% din parlamentari, potrivit cărţii “Nu tot ei”, a lui Valeriu Nicolae, sunt impostori şi 75% sunt şantajabili, toate astea fac parte din contraselecţia valorilor care ar fi dus la o Românie cultivată, culturală”, a explicat Gabriel Liiceanu.
Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Foto: © Marian Mocanu | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. Poporul roman, nu altul, l-a votat de doua ori la rand pe KWI. Acum sa se spele pe cap cu el si sa caste bine ochii la urmatoarele alegeri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Ministrul Cîmpeanu, despre propunerea ca în școli să poată preda și persoane fără pregătire didactică: Mi-a fost rușine să-i spun cuiva că nu există calea legală să predea într-o universitate, dacă n-are formare inițială

„Un arhitect care dorește să se implice în școală, să predea desen tehnic, dacă nu are DPPD-ul sau nu are o formare inițială, nu are acces în școală”, a fost…
Vezi articolul