Gabriela Firea, ministra Familiei și Tineretului, a demisionat / Guvernul îl propune ministru interimar pe Bogdan Ivan de la Cercetare

687 de vizualizări
Gabriela Firea / Foto: gov.ro
Gabriela Firea, ministra Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a demisionat vineri, 14 iulie, după ce a avut o scurtă întrevedere cu premierul Marcel Ciolacu. Demisia vine pe fondul scandalului denumit în presă Azilele Groazei, în care apropiați ai Gabrielei Firea ar fi condus o ONG-ul care gestiona azilele din Voluntari, unde zeci de bătrâni erau ținuți în condiții inumane. Interimatul la ministerul Familiei îl va asigura ministrul digitalizării, Bogdan Gruia, propune Guvernul, așa cum reiese din comunicatul de presă al Executivului.

Gabriela Firea e al doilea ministru care demisionează din Guvern pe fondul scandalului Azilele Groazei, după Marius Budăi, ministrul muncii.

Gabriela Firea și-a anunțat demisia pe Facebook, după ce s-a întâlnit cu premierul Marcel Ciolacu la guvern. Ea și-a dat demisia și de la șefia organizației PSD București, scrie G4Media.ro.

“Premierul Marcel Ciolacu a avut astăzi o discuție pe tema situației din azilurile care fac obiectul controalelor cu Gabriela Firea, care și-a depus mandatul din funcția de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse”, se arată în comunicatul de presă.

Șeful Executivului a precizat că și primarii, șefii de Consilii Județene, directorii de instituții publice locale sau șefii din poliție care au legătură cu acest subiect aflat în atenția publică trebuie să își asume pe deplin responsabilitatea și să facă un pas în spate.

“Șeful Executivului a transmis Administrației Prezidențiale propunerea de desemnare a ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, ministru interimar al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse”, mai scrie în comunicatul de presă.

”Este nevoie de o schimbare reală, în profunzime, ca să putem repara acest sistem odios care a corupt conștiințe în schimbul banilor. Mi-am asumat ca prim-ministru acest lucru. Și voi merge până la capăt! Voi schimba lucrurile de sus până jos, alături de colegii mei din Guvern, de Biserica Ortodoxă Română și de restul cultelor din România, precum și de societatea civilă. Nu am nicio milă pentru cei care au distrus viețile și sufletele unor oameni fără apărare!”, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Citește și:
Ministrul Muncii își depune astăzi demisia, anunță premierul Ciolacu / A fost unul dintre actorii cheie în timpul grevei profesorilor și în privința noii legi a salarizării

3 comments
  1. Intreb si eu ca baba!
    E corect ca Fire – care n-are nici o treaba cu afacerea azilelor – sa-si dea demisia si Turcan care a autorizat Azilul Gabriel cel Viteaz s ramana in functie?

    1. Pe atata de corect pe cat a fost sa-si dea ministrul muncii demisia. PSD are onoare macar, PNL linge blidele…

  2. Nu prea îmi amintesc ca doi membri din executiv să plece , in urma unui scandal . Poate ursulețul Ciolacu , așa cum îl catalogau mulți , a devenit ditamai urs brun .Sau ,poate , doar am plecat pe fentă . Voi continua să privesc atent .La ce mă ajută ? Poate după mulți ani , voi reveni la vot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Remus Pricopie: Susținători AUR “au distribuit pliante” la SNSPA, în prima zi a noului an universitar, în care “îi îndeamnă pe studenți să renunțe la studiile universitare și să se înscrie” în partid / Rectorul acuză “un atac clasic de tip legionaro-fascist în spațiul academic”

“Luni, 2 octombrie 2023, la deschiderea noului an universitar, susținători ai partidului AUR au distribuit pliante, în curtea și în sediul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), în…
Vezi articolul

FSE „Spiru Haret” va demara proteste dacă nu se revine asupra cifrelor de școlarizare, care „vor duce la creșterea abandonului școlar”

„Cifrele de școlarizare trimise către inspectorate vor conduce la creșterea abandonului școlar”, iar dacă ministerul Educației „nu va reveni asupra actului normativ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” va demara…
Vezi articolul

Lipsa de reacție a deputaților în privința prescrierii plagiatului în tezele de doctorat și în ceea ce privește mandatele rectorilor – criticată de Alianța organizațiilor studențești: “Inacceptabil și rușinos față de standardele” universitare

Deputații au manifestat o lipsă de reacție față de posibilitatea prescrierii plagiatului în tezele de doctorat, într-un termen de un an, lucru “inacceptabil și rușinos” și totodată “au oferit posibilitatea…
Vezi articolul