Gheorghiță: Peste 8.000 de copii cu vârste de 5-11 ani au primit prima doză de vaccin împotriva Covid-19. Harta centrelor de vaccinare pentru copii

358 de vizualizări
Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com
În total, 8.015 copii de 5-11 ani au primit prima doză de vaccin împotriva coronavirusului, iar de miercuri a început și administrarea dozei de booster, a anunțat joi medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, în cadrul conferinței de presă de la Palatul Victoria.

„În ceea ce privește vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani, sunt 219 centre de vaccinare active care au organizate 329 de cabinete de vaccinare, practic fluxuri dedicate acestei grupe de vârstă. La data de 17 februarie avem 8.015 copii care au primit prima doză de vaccin, iar de ieri a început și administrarea dozei de booster, sunt 594 de copii care au primit și doza de booster. De asemenea, se vaccinează și în cabinetele de medicină de familie. Avem 37 de cabinete de medicină de familie care au solicitat doze pediatrice, 760 de doze au fost distribuite și au fost administrate 95 către această categorie de persoane. (…) De la momentul debutului campaniei de vaccinare, 11,3% din populația de 12-15 ani s-a vaccinat, 33,6% din populația de 15-19 ani”, a declarat Gheorghiță.

Vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani a început pe 26 ianuarie. Se poate realiza şi fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice.

Este disponibil vaccinul Comirnaty, produs de compania farmaceutică Pfizer/ BioNTech, deja aprobat pentru administrarea la populaţia de peste 12 ani.

Harta centrelor de vaccinare pentru copii este disponibilă la adresa https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/.

Comitetul Naţional pentru Coordonarea Activităţilor privind Vaccinarea a precizat că programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinţilor sau ale reprezentanţilor legali.

Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Peste 10.000 de elevi din județul Timiș învață online pentru că nu este căldură în clase / “Dacă în urmă cu două săptămâni bolnavii stăteau în frig în spitale, iar ca urmare a presiunii exercitate acolo s-a rezolvat problema, înseamnă că se poate, dacă se vrea”, spune prefectul județului

Prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu, a scris într-o postare pe Facebook, că va solicita companiei locale de termoficare Colterm, aflată în insolvenţă, o informare privind motivele pentru care în şcoli…
Vezi articolul