Ghid de inventat povești, pentru copii / Sfaturi practice, idei, scenarii, dar și jocuri creative pentru a antrena imaginația copiilor

597 de vizualizări
Foto: captură – ghid
Copiii pot învăța cum să scrie propriile povești, cum să contureze personajele, dialogurile, printr-un ghid de scriere creativă în format digital, intitulat Mașinuța de scris și lansat de Asociația DeBasm. Ghidul poate fi folosit în clasă, la orele de Limba şi Literatura Română, recomandă scriitoarele care l-au redactat.

“Maşinuţa de scris” este un ghid de scriere creativă care îi învaţă pe copii cum să se pună în pielea personajelor şi să scrie dialoguri bune. “Vor afla şi cum se construieşte intriga, cum să ţină cititorul cu sufletul la gură şi cum să găsească un final potrivit. Dar, mai presus de toate, Maşinuţa de scris le va da curaj şi încredere să înceapă să îşi aştearnă gândurile şi ideile pe hârtie”, spune asociația.  

Ghidul cuprinde sfaturi practice, idei, scenarii, dar și jocuri creative cu ajutorul cărora elevii își pot antrena imaginația.

Ghidul a fost conceput și redactat de cinci scriitoare membre ale Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți – De Basm (Adina Rosetti, Victoria Pătrașcu, Laura Grunberg, Luminița Corneanu, Andreea Iatagan) pe baza experienței pe care acestea au acumulat-o la atelierele de lectură și scriere creativă pe care le desfășoară cu elevi de toate vârstele.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Concursuri extrașcolare 2024. Înscrierile elevilor și organizarea activităților educative la nivel de județ vor fi centralizate într-o „platformă” făcută de inspectorii școlari, până pe 23 februarie – adresă de la Ministerul Educației

Inspectorii școlari responsabili de organizarea concursurilor extrașcolare naționale, incluse în calendarul proiectelor de educație extrașcolară (CPEENI, fostele CAEN) 2024, trebuie să realizeze o „platformă” în care să centralizeze datele despre…
Vezi articolul

Școala trebuie să fie împănată cu elemente digitale, cu ecrane, cu senzori, cu echipamente conectate care să o facă atractivă. Prin școala inteligentă îi putem face pe elevii noștri mult mai atenți și mai interesați de conținutul pe care urmează să-l oferim acolo – Mihnea Rădulescu, director într-o companie de telecomunicații

Copiii noștri trăiesc într-un mediu digital. (…) Prin școala digitală sau școala inteligentă îi putem face pe elevii noștri mult mai atenți și mult mai interesați de conținutul pe care…
Vezi articolul