Guvernul britanic a decis menținerea împrumuturilor pentru studenții europeni

254 de vizualizări
Sursa: Pixabay
Studenții din UE care încep studiile în Marea Britanie în anul universitar 2020/21 vor avea în continuare același statut ca până acum și vor fi eligibili pentru sprijin financiar pe durata studiilor universitare și postuniversitare, se arată într-un comunicat Integral.edu.

Împrumuturile pentru studii se vor acorda în continuare, indiferent dacă Brexitul va avea loc. Anunțul a fost făcut ieri, la Bruxelles, de Chris Skidmore, ministrul universităților din Marea Britanie.

“Apreciem importanța contribuției pe care o au studenții internaționali, inclusiv cei din UE, pentru universitățile noastre. Este important să precizăm că, deși am ales să părăsim UE, nu părăsim Europa, iar universitățile noastre se dezvoltă pe modelul diversității instituțiilor globale. Știm că mulți tineri sunt în curs de a lua în considerare opțiunile lor universitare pentru anul viitor, motiv pentru care confirmăm acum că cetățenii din UE vor continua să beneficieze de taxe de școlarizare neschimbate și vor putea accesa sprijinul financiar pentru anul universitar 20/21”, a declarat Chris Skidmore, ministrul universităților din Marea Britanie.

Anul acesta, peste 37.000 de studenți din UE au aplicat pentru cursuri de licență cu normă întreagă în Anglia, cu o creștere de 1,9% față de anul precedent. Împrumutul de studii acordat de Marea Britanie este 9.250 de lire sterline și de 10.000 de lire sterline pentru programele de master, de aceste scheme beneficiind în acest moment peste 90% dintre studenții români plecați acolo, a explicat Ana Maria Papp, Manager Departament Universități, IntegralEdu.

Decizia guvernului britanic survine la mai puțin de o lună după ce guvernul din Țara Galilor a decis creșterea nivelului împrumutului de studii acordat tinerilor care vor să urmeze un program de master în anul universitar 2019-2020. Cuantumul sumei împrumutate se ridică acum la 17.000 de lire, care pot acoperi costul studiilor (între 4000 și 12.000 lire), dar și cheltuielile cu cazarea, mâncarea sau banii de buzunar.

Top 10 universități din Marea Britanie cu cea mai mare proporție de studenți din UE

  1. University College London
  2. King’s College London
  3. The University of Edinburgh
  4. Coventry University
  5. The University of Glasgow
  6. Imperial College of Science, Technology and Medicine
  7. The University of Aberdeen
  8. The University of Manchester
  9. The University of Oxford
  10. The University of Cambridge

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Evaluarea Națională la clasa a II-a se încheie, vineri, cu proba de Limba română pentru minoritățile naționale – scris și citit / Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează și nu se trec în catalog

Vineri, 17 mai, elevii minorităților naționale susțin proba de Limbă și comunicare – scris-citit – Limba română pentru minoritățile naționale, din cadrul Evaluării Naționale de la clasa a II-a, potrivit calendarului oficial. Joi,…
Vezi articolul

Alianța organizațiilor studențești: Premierul Cîțu nu a acceptat nimic în privința gratuității transportului feroviar, din “motive ideologice”

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) își exprimă, într-un comunicat de presă, “indignarea” față de refuzul premierului Florin Cîțu privind gratuitățile de transport pentru studenți, în discuțiile avute…
Vezi articolul

Ligia Deca, în vizita la Abu Dhabi cu Klaus Iohannis: Emiratele Arabe Unite reprezintă, pentru România, un model de bune practici în multe domenii, inclusiv în educație pentru dezvoltare durabilă / La testele PISA, elevii din Emirate sunt imediat deasupra celor români la citire, matematică și științe

Ministrul Educației, Ligia Deca, a fost în acest weekend în vizită în Emiratele Arabe Unite, unde a făcut parte din delegația oficială a președintelui Klaus Iohannis. Aceasta anunță pe Facebook…
Vezi articolul

„Nu avem o selecție foarte sănătoasă a persoanelor care ajung să predea în învățământ”, spune profesorul de filosofie Lucian Maier. Inspecțiile care se fac la clasă sunt, în bună măsură, o formalitate, potrivit acestuia

„Învățământul de calitate este legat de posibilitatea de a-i avea pe cei mai buni studenți în școli, însă pentru un absolvent bun de facultate e mult mai ușor să găsească…
Vezi articolul

Resurse didactice pentru educație financiară, propuse de ministerul Educației învățătorilor și profesorilor / Luni, 11 aprilie, este Ziua educației financiare

Ministerul Educației a transmis către Inspectoratele județene școlare, într-o notă, informații și resurse didactice despre Ziua Educaţiei financiare, în care profesorii din învăţământul preşcolar, primar, gimnazial şi liceal sunt încurajați…
Vezi articolul

Inspectorul general școlar din Mureș și-a anunțat demisia din PNL: „Nu consider că valorile liberale mă reprezintă” / Plecarea din partid vine pe fondul situației de la Școala Gimnazială „Romulus Guga”, unde o învățătoare a fost înregistrată cum umilește copiii la ore, iar ancheta inspectoratului după plângeri repetate ale unui părinte, cu dovezi ale agresiunii, nu a avut niciun rezultat

Inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Mureș, prof. Sabin-Gavril Pășcan, și-a anunțat luni, 2 mai, demisia din Partidul Național Liberal, potrivit zi-de-zi.ro. Sabin Pășcan, șeful ISJ Mureș, era membru în…
Vezi articolul