Guvernul din Scoția vrea să tăie mii de uși de la clase, în partea de jos, “pentru o mai bună ventilație” / Investiția e de 300.000 de lire sterline

794 de vizualizări
Foto: © Boris Djuranovic | Dreamstime.com
Pentru a opri răspândirea Covid-19 în școli, guvernul Scoției are în plan măsuri pentru îmbunătățirea ventilației în sălile de clasă. Astfel, autoritățile scoțiene dedică 300.000 de lire sterline pentru tăierea ușilor de la 2.000 de clase “cu probleme”, în partea de jos, pentru a asigura ventilația în săli, potrivit publicației inews.co.uk.

Măsura face parte dintr-un set de investiții în valoare de 4,3 milioane de lire sterline care vizează îmbunătățirea fluxului de aer în aproximativ 2.000 de săli de clasă “problematice” din țară, care au “niveluri de CO2 persistent ridicate”.

Guvernul Scoției acordă banii pentru ajustări și ajutor în școli, pentru ca orele să se desfășoare în siguranță, după cum a afirmat și Shirley Anne Somerville, oficial din Educație, potrivit sursei citate:

Autoritățile locale ne-au indicat faptul că se iau deja măsuri pentru a rezolva aceste probleme – cu toate acestea, pentru a ne asigura că finanțarea nu este o barieră în calea măsurilor [concrete] de remediere, am acționat pentru a pune la dispoziție fonduri suplimentare încât să le sprijinim activitatea, a declarat aceasta.

Conform inews.co.uk, cele 3,4 milioane de lire sterline sunt împărțite astfel:

  • 1,6 milioane de lire sterline pentru filtre de aer
  • 2,4 milioane de lire sterline pentru ventilatoare
  • 300.000 de lire sterline pentru ușile sălilor de clasă care vor fi “decupate pentru a crește fluxul de aer”, la un cost estimat de 150 de lire sterline pe ușă.

Pentru o sală de clasă, costul este de 2.150 de lire sterline: 150 de lire sterline va costa tăierea ușii, 800 vor fi alocate unui aparat de filtrat aerul și 1.200 pentru două ventilatoare speciale, potrivit declarațiilor lui Somerville.

Totuși, măsura a fost criticată de Liberal-Democrații scoțieni, care au spus că problemele cunoscute cu ventilația precară din clase ar fi doar “vârful aisbergului”. Deschiderea ferestrelor în timpul iernii și tăierea ușilor este o insultă la adresa miilor de profesori și elevi care merită o soluție mai bună la problemele de ventilație, a spus purtătorul de cuvânt al partidului.

Foto: © Boris Djuranovic | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

“Dacă Dragnea a avut un Iordache, Ciucă are un Cîmpeanu”, spune senatorul USR-PLUS Irineu Darău, despre proiectul de lege a învățământului superior care permite renunțarea la titlul de doctor “prin act unilateral de voință”

“Legea învățământului superior – dacă va fi aprobată în această formă – va avea efectul amnistierii de facto a plagiatorilor și a altor falsificatori. Dacă Dragnea a avut un Iordache,…
Vezi articolul

Este puțin frustrant ca atunci când ai câteva zeci de ani la catedră să primești lecții din partea unora care nu au mers nici o oră la clasă, în fața elevilor sau a studenților – prima reacție a ministrului la criticile din moțiunea simplă, depusă de USR la Parlament

Este puțin frustrant ca atunci când ai câteva zeci de ani la catedră să primești lecții din partea unora care nu au mers nici o oră la clasă, în fața…
Vezi articolul

Apel World Vision: Lumea trebuie să acționeze imediat în ajutorul copiilor din Afganistan / 8,2 milioane de minori au avut nevoie de asistență umanitară și de protecție în 2021

“Nenumărați copii vulnerabili din Afganistan vor plăti cu viața pe măsură ce vor fi înghițiți de conflict”, avertizează, marți, organizația umanitară internațională World Vision. Această arată, într-un comunicat de presă,…
Vezi articolul