Guvernul din Scoția vrea să tăie mii de uși de la clase, în partea de jos, “pentru o mai bună ventilație” / Investiția e de 300.000 de lire sterline

805 vizualizări
Foto: © Boris Djuranovic | Dreamstime.com
Pentru a opri răspândirea Covid-19 în școli, guvernul Scoției are în plan măsuri pentru îmbunătățirea ventilației în sălile de clasă. Astfel, autoritățile scoțiene dedică 300.000 de lire sterline pentru tăierea ușilor de la 2.000 de clase “cu probleme”, în partea de jos, pentru a asigura ventilația în săli, potrivit publicației inews.co.uk.

Măsura face parte dintr-un set de investiții în valoare de 4,3 milioane de lire sterline care vizează îmbunătățirea fluxului de aer în aproximativ 2.000 de săli de clasă “problematice” din țară, care au “niveluri de CO2 persistent ridicate”.

Guvernul Scoției acordă banii pentru ajustări și ajutor în școli, pentru ca orele să se desfășoare în siguranță, după cum a afirmat și Shirley Anne Somerville, oficial din Educație, potrivit sursei citate:

Autoritățile locale ne-au indicat faptul că se iau deja măsuri pentru a rezolva aceste probleme – cu toate acestea, pentru a ne asigura că finanțarea nu este o barieră în calea măsurilor [concrete] de remediere, am acționat pentru a pune la dispoziție fonduri suplimentare încât să le sprijinim activitatea, a declarat aceasta.

Conform inews.co.uk, cele 3,4 milioane de lire sterline sunt împărțite astfel:

  • 1,6 milioane de lire sterline pentru filtre de aer
  • 2,4 milioane de lire sterline pentru ventilatoare
  • 300.000 de lire sterline pentru ușile sălilor de clasă care vor fi “decupate pentru a crește fluxul de aer”, la un cost estimat de 150 de lire sterline pe ușă.

Pentru o sală de clasă, costul este de 2.150 de lire sterline: 150 de lire sterline va costa tăierea ușii, 800 vor fi alocate unui aparat de filtrat aerul și 1.200 pentru două ventilatoare speciale, potrivit declarațiilor lui Somerville.

Totuși, măsura a fost criticată de Liberal-Democrații scoțieni, care au spus că problemele cunoscute cu ventilația precară din clase ar fi doar “vârful aisbergului”. Deschiderea ferestrelor în timpul iernii și tăierea ușilor este o insultă la adresa miilor de profesori și elevi care merită o soluție mai bună la problemele de ventilație, a spus purtătorul de cuvânt al partidului.

Foto: © Boris Djuranovic | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Modificările din orarul elevilor prevăzute de Ghidul Ministerului Sănătății: Cursurile încep la ore diferite pentru clase diferite, pauzele sunt decalate, “dacă este posibil” orele de sport au loc și în sală, fără mască / Absențele elevilor și ale profesorilor vor fi monitorizate

Programul școlar al elevilor se modifică începând cu 14 septembrie, față de felul în care se desfășurau cursurile până acum, potrivit Ghidului cu măsuri sanitare publicate de Ministerul Sănătății. Cursurile…
Vezi articolul

Cooperativa „munca în zadar”. Cel puțin 888 de școli, obligate să ceară revenirea în activitate cu prezență fizică, deși toți elevii sunt în vacanță. Circuitul hârtiilor degeaba pune în mișcare sute de funcționari în toată țara

8 școli din București își reiau activitatea cu prezență fizică de astăzi, potrivit unei hotărâri a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU), potrivit Agerpres. „Nu se întorc elevii,…
Vezi articolul

PISA 2022: Elevii de 15 ani din România sunt afectați, la școală, în cea mai mare măsură de faptul că sunt luați în râs sau că se răspândesc zvonuri răutăcioase despre ei / O expunere mai mare la bullying este asociată cu scoruri mai mici la matematică

La capitolul bullying, elevii de 15 ani din România par a fi afectați în cea mai mare măsură de faptul că sunt luați în râs, reiese din datele PISA 2022.…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ Calendarul pentru admiterea la liceu 2023 a fost modificat. Termenul contestațiilor la probele de aptitudini și de limbă străină a fost decalat. Recomandările pentru elevii romi și pentru cei cu cerințe educaționale speciale se depun la școală până pe 15 iunie

Calendarul pentru admiterea la liceu 2023 a fost modificat de către Ministerul Educației, potrivit unor documente obținute de Edupedu.ro. Sunt vizați elevii care au dat probele de aptitudini, cele de…
Vezi articolul