Guvernul german investește 5 milioane de euro pentru minoritatea din România: bani pentru profesorii care predau în limba germană și burse pentru studenții care vor să devină profesori

2.901 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Guvernul german alocă peste 5 milioane de euro pentru minoritatea din România. Banii se vor duce în proiecte de încurajare a profesorilor să predea în continuare în limba germană și în burse pentru studenții care vor să se pregătească să devină profesori în limba germană, relatează Tribuna.ro. Anunțul a fost făcut în cadrul Comisiei interguvernamentale româno-germane pentru problematica etnicilor germani din România, care s-a desfășurat la Sibiu.

Bernd Fabritius, împuternicitul Guvernului Federal al Germaniei pentru probleme imigranților de origine germană și minorități, a declarat joi că “am abordat cele mai importante lucruri pentru minoritatea germană, cum ar fi pregătirea școlară în limba maternă, angajamentul pentru tânăra generație, de a încuraja tânăra generație să ducă această identitate culturală în viitor. Am fost foarte mulțumiți în comisia bilaterală pentru faptul că defăimările adresate minorității germane, în ultimul timp, aparțin trecutului și că rolul important al minorității germane în societatea românească este recunoscut în mod constant“.

Am mulțumit comunității evreiești pentru faptul că s-a aliniat minorității germane din România și ne-a apărat în fața acestor defăimări cu totul nejustificate. Rolul minorității germane în România este acela de cetățeni loiali față de statul român. Derapajele unora nu trebuie să fie generalizate și vreau să mulțumesc societății civile din România pentru faptul că a dezavuat aceste poziții nejustificate și inclusiv societatea României a stat alături de minoritatea germană”, a continuat Bernd Fabritius, citat de publicația Tribuna.

George Ciamba, ministrul Afacerilor Europene, a afirmat că “pentru noi este foarte important rolul minorității germane, e puntea de legătură între România și Germania”.

Minoritatea germană din România a stat mereu la baza dialogului constructiv dintre România și Germania, a fost, este și va fi un liant între țările noastre, iar astăzi relațiile bilaterale cu partenerii noștri germani sunt puternice. În ultima perioadă relațiile bilaterale au evoluat spectaculos, nivelul schimburilor comerciale a ajuns la 32 de miliarde de euro. Germania este primul partener comercial al României și cel de-al treilea investitor pe piața românească. Investițiile germane au creat peste 20.000 de locuri de muncă în România”, a mai spus Ciamba.

Photo by Tirachard Kumtanom from Pexels

 

 


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Ne opunem categoric acestui act unilateral, emis de către minister” – Cristache, președintele Federației Naționale a Părinților, despre declarațiile pe propria răspundere pentru școala online

Federația Națională a Asociațiilor de Părinți (FNAP) „se opune categoric acestui act unilateral, emis de către Ministerul Educației și Cercetării (MEC), a scris pe Facebook președintele asociației, Iulian Cristache, în…
Vezi articolul

Eliminarea declarațiilor pe propria răspundere pentru părinți, prin care se obligă să nu înregistreze orele online, cerută Ministerului Educației de Federația Asociațiilor de Părinți: Încalcă dreptul la educație al elevilor

Federația Națională a Asociațiilor de Părinți solicită Ministerului Educației eliminarea declarațiilor pe propria răspundere pentru părinți, cele introduse recent, prin care aceștia se obligă să nu înregistreze orele online. “Încalcă…
Vezi articolul

Elevii unei școli din Argeș au primit la Limba și literatura română, la simularea Evaluării Naționale, subiectele destinate elevilor maghiari / Greșeala a fost observată doar după terminarea examenului

20 de elevi de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială nr. 1 din localitatea argeșeană Vlădești au primit la Limba și literatura română la simularea Evaluării Naționale 2023 subiectele…
Vezi articolul

Consiliul Elevilor și alte câteva ONG-uri și companii apără modelul prin care o treime dintre elevii oricărei clase vor primi burse de merit: ar putea duce la o “distribuție mai echitabilă a resurselor” / Noua reglementare – criticată de Avocatul Poporului

Noul model de alocare a burselor de merit, promovat de Ministerul Educației în baza noii legi a învățământului preuniversitar, model prin care 30% dintre elevii unei clase urmează să primească…
Vezi articolul