Hăncescu, FSLI, după apelul premierului Ciucă pentru ca profesorii să se întoarcă la catedră: S-ar putea să crească numărul de protestatari mâine. Cum își imaginează că o să intre oamenii la clasă în urma unui mesaj?

1.042 de vizualizări
Simion Hăncescu / Foto: Gov.ro
Președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), a declarat despre mesajul premierului Ciucă, la Antena 3, că ”s-ar putea să crească numărul de protestatari mâine”, scrie G4Media.ro. Nicolae Ciucă a făcut, luni seară, un apel către profesori, cerându-le acestora ”să revină la catedră”, pentru că se ”lucrează la noua lege a salarizării”.

Hăncescu a mai spus „oamenii vor lucruri concrete, cum își imaginează că o să intre oamenii la clasă în urma unui mesaj lansat de premierul României? Vrem lucruri concrete, asta ne cer oamenii, nu mai acceptă „promisiuni ferme”! Documente oficiale”.

Ciucă a cerut ca profesorii și personalul din educație ”să revină la catedră mai ales în această perioadă extrem de importantă pentru elevi, în care au nevoie de susținerea și încurajarea noastră” spunând că ”a mărit cu șase miliarde de lei bugetul Educației în acest an”.

Premierul a mai spus că în această perioadă ”consultările cu sindicatele din educație arată asumarea responsabilității la nivelul Guvernului și Coaliției”.

Președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” a precizat pentru Edupedu.ro că sindicatele din Învățământ nu au primit astăzi vreo invitație pentru o eventuală discuție cu reprezentanții Guvernului. George Purcaru, vicepreședintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, a declarat astăzi la Radio România Actualități că Simion Hăncescu, președintele FSLI, a solicitat ieri, 21 mai, o nouă întâlnire cu reprezentanții Guvernului, dar nu a primit un răspuns.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Inspectoratele școlare județene vor fi desființate și transformate în deconcentrate ale Ministerului Educației, anunță Ministrul Cîmpeanu, pentru noua Lege a Educației / Inspecțiile sistemice trec la o nouă instituție

Inspectoratele școlare județene se transformă în direcții județene de învățământ preuniversitar ca servicii publice deconcentrate aflate în subordinea Ministerului Educației, anunță ministrul Sorin Cîmpeanu. Acesta face declarații de presă în…
Vezi articolul

Scrisoare a elevilor și părinților către profesorii diriginți, pentru a aplica fișa de feedback la clase: Educația poate să aibă loc doar dacă elevii își dau interesul la ore și sunt interesați de ceea ce se întâmplă

„Doamnelor și domnilor profesori, credem împreună că educația poate să aibă loc doar dacă elevii își dau interesul la ore și sunt interesați de ceea ce se întâmplă. Acest lucru…
Vezi articolul